?>
 
 





  

 
Anasayfa| Özgeçmiş| Basından| Videolar| Makaleler| Hakkımızda Söylenenler| İletişim
"Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sihhat Gibi" Sağlığınıza Önem Verin, Zira Herşeyin Başlangıcı Sağlıklı Olmaktan Geçer.
    
 
   
Ücretsiz Üyelik Şifremi Unuttum

  
 
BİLMENİZ GEREKENLER
KABIZLIK NEDİR?
Kabız kalmamak için alınması gereken önlemler ve Diet
TİROİT BEZİ NEDİR ve NE İŞE YARAR ?
Kırmızı Etin Yarar ve Zararları
GREYFURT Suyu Hakkında
Patates Kızartması Kanser Yapar mı?
Doğru beslenme ile REFLÜ kabusunuz olmasın
Pet şişeler neden zararlı, gerçekten kanser yapıyor mu?
KANSER TEDAVİSİNDE ÇOK YÖNLü YAKLAŞIM ŞART!
KANSERLE İLGİLİ SON GüNCELLEMELER!
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
DOKTOR NE SÖYLER? HASTA NE ANLAR?
ANTİBİYOTİK NEDİR? NE ZAMAN ve NASIL KULLANILIR?
KOLESTEROL İLAÇLARI MUTLAKA KULLANILMALI MI DIR?
SİGARA İÇEN, ÇEVRESİNDEKİLERE 10 KAT ZARAR VERİYOR!
HIV POZİTİF KİŞİLER 3-15 YIL İÇİNDE AIDS OLABİLİR!
KANSERDEN KORUNMAK MüMKüN MÜ?
ŞEKER HASTALIĞI KALP HASTALIKLARINI TETİKLİYOR
BÖBREK SAĞLIĞI
KANSER TEDAVİSİNİN YAN ETKİLERİNE ARTIK TESLİM OLMAYIN!
ŞOK DİYETLERE ALDIRMAYIN ! SAĞLIKLI ZAYIFLAYIN
RAHAT BİR RAMAZAN GEÇİRMENİN PÜF NOKTALARI
YATAK (BASI) YARALARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
KANSER HÜCRESİ VÜCUTTA NASIL BESLENİR?
MODERN TIBBIN SON NUMARASI: AŞIRI TEŞHİS
MEME KANSERİNDEN KORUNMANIN YOLLARI
ANAL İNKONTİNENS NE DEMEKTİR?
GÜNCEL SAĞLIK ÖNERİLERİ?
KEMOTERAPİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
BESLENME ALIŞKANLIKLARI MİDE KANSERİNİ TETİKLEYEBİLİR Mİ?
CİLT KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSİN İLK ADIMI:
KANSERDE ERKEN TEŞHİS'İN ÖNEMİ

HASTALIKLAR HAKKINDA
Barsak Kanseri
Helicobacter Pylori
Mide Kanseri Gelişiminde Diyet ve Diğer çevresel Risk Faktörleri
İrritabl Barsak Hastalığı Nedir?
Hemoroid (Basur) Nedir Ve Kimlerde Görülür ?
Hemoroid de Güncel Tedavi Yöntemleri!
Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) Nedir ?
Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilmelidir?
Tiroid Hastalıkları ve GUATR Sorunu
Obezite Nedir ?
REFLü Nedir ?
VARİS NEDİR?
VARİS TEDAVİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR
MEME SAĞLIĞI ve MEME MUAYENESİ
MEMEDE ELE GELEN HER KİTLE KANSER DEĞİLDİR!
üST SİNDİRİM SİSTEMİ KANSERLERİNDE DİYET VE ÇEVRESEL FAKTÖRLERİN ROLÜ: Doğu Anadolu Gerçeği - Prof. Dr. Kürşat TÜKDOĞAN
LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE YAPILAN "KAPALI" AMELİYATLAR FITIK RİSKİNİN AZALMASINA NEDEN OLUYOR.
HANGİ DAVRANIŞ VE ALIŞKANLIKLARIMIZ KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR?

KONUK YAZAR KÖŞESİ - Son 5 Yazı
YEŞİLAY'DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR - Prof. Dr. M. İhsan KARAMAN
RAMAZAN İKLİMİNDE SAĞLIKLI KALMAK - Doç.Dr. Ali AKBEN
CERRAHLARI KÜSTÜRDÜK, BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK - AYKUT IŞIKLAR
HEKİM HASTASINA ÜMİT VERMELİ DİR! - PROF.DR.Nevzat TARHAN
PROF.DR. AHMET RASİM KüçüKUSTA - MAMOGRAFİNİN YARARLARI - ZARARLARI !

SAĞLIK HABERLERİ- Son 5 Haber
Türkiye'nin kanser gerçeği
Kan tahlili için aç kalmaya gerek yok
Defansif (çekinik) Tıp Uygulamaları Artıyor!
Gıda firmaları hayatımızı hiçe sayıyor
Reçete başına 4 ilaç sınırlaması kaldırıldı

SİZİN SORUNLARINIZ- Son 5 Sorun
KARACİĞERDE "HEMANJİYOM" DAMAR YUMAKÇIĞI SORUNU - 32 Y, Bayan- Muhasebeci
MEMEDE KİST SORUNU - 26 Y, Bayan Hasta - Sekreter, İSTANBUL
HEPATİT B VE KARACİĞER TÜMÖRÜ SORUNU - 53 Y,Erkek Hasta
HEMOROİD VE BARSAK PROBLEMİ: 25 Y, ERKEK - Mühendis, ELAZIĞ
TEKRARLAYAN GUATR- SAADET XXXXXX, 35 Y, MEMUR

YAŞAMDAN KESİTLER
SARILIKLI ADAM
ANZAKLI ÖMER
SüLEYMANİYENİN SIRLARI
DOKTOR'DAN DOKTORLARA ACI VASİYET

ÇEŞİTLİ SUNULAR
Stress
Şehr-i İstanbul
Mutluluk Bir Yolculuktur
Hayat

BAĞLANTILAR
Sağlık Bakanlığı
İstanbul Eğ. ve Arş. Hastanesi
Sağlık Aktüel
Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi
Morbid Obezite
Nisa Hastahanesi
Türk Kızılayı
Helal Gıda Denetim ve Sertifikasyon
Prof.Dr.Ahmet Rasim KüçüKUSTA
Sağlık Vakfı

  Sizin Sorularınız
Soru ID : 228 Tarih : 2014-03-14 17:34:08
merhabalar.. ben sivan küreçi 24 yaşındayım ve Iraktan Erbil şehrinde.. benim ayak parmağımda bir küçük kaza sonuçunda yaralandı ve parmağımın derisinde zedelemeler var ve parmağımın etide zedelendi. ben çok önemsemedim kapanır diye ama bir ay dır hala kapanmamıştır o yara. korkmaya başladım lütfen yardım edin ne yapmam gerekiyor.
Cevap:

GÖRMEDEN BİRŞEY SÖYLEMEK ÇOK ZOR AMA SİZ YİNEDE BİR HASTANEYE MÜRACAAT EDİN.

 
 
Soru ID : 227 Tarih : 2014-03-11 21:27:39
Merhaba doktor bey, yaklasik 1yil once sag gogsumde farkettigim kist icin doktora gittim sag meme areola lateralda 40×20mm boyutunda salid lobule kontorlu kitle ve santralinde kistik dejenere alan izlenmekte.fibroadenom lehine yorumlanmistir raporu aldim.1 yil sonrasi tekrar kontrol ve ultrasyondan sonra raporumda sag memede saat 10 hizasinda 23×53 mm biyutunda içerisinde kistik dejenere komponentler barindiran duzgun sinirli hipoekoik ovoid solid lezyon ozlendi sonrasinda yine genel cerraha gidip sonuclarimi gisterim genek anestezi ile alinmasi gerektigi soylendi.bu konuda bana yardımcı olurmusunuz
Cevap:

BİZ CERRAHLAR BÖYLE DURUMLARDA YANİ ELİMİZE SERTLİK GELİYORSA VEDE USG HER SEFERİNDE DEĞİŞİK BİRŞEYLER SÖYLÜYORSA O LEZYONU HEM TANI, HEMDE TEDAVİ AMAÇLI ÇIKARTMAK İSTERİZ, ZİRA KESİN TANI ANCAK BÖYLE KONULABİLİR. FAKAT BÖYLE BİR İŞLEMİN MUTLAKA GENEL ANESTEZİ ALTINDA YAPILMASI GEREKLİDİR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 226 Tarih : 2014-03-10 17:44:14
Hocam merhaba, Ben 75 gün önce kapalı teknikle kıl dönmesi ameliyatı oldum. 15 gün sonra dikişleri aldırdığımda yara yerim kaynamamış ve komple geri açıldı açık tedavi yöntemine döndük. 60 gündür her gün pansuman yaptırıyorum. Açık alan çok çok büyük dediler. Yara yeri hızla iyileşti ama %20lik bir kısım kaldı kapanmayan. Duş almıyorum 3 defa aldım şimdiye kadar. Protein ağırlıklı besleniyorum. Akıntı koku enfeksiyon yok, her gün rif ampül dökülüyor yaraya pansumandan sonra. Sorum şu hocam, yara iyileşmesi çok yavaşladı, ve derinin altında doğru işaret parmanın 1/3ü kadar delik oluşmuş tünel yapmış açıklık, orası çok zor kapanıyor dedi pansumanı yapan cerrah teknisyeni, iyi bir genel cerraha da görünebilirsin bana dedi. Belki tekrardan operasyon yapar oraya fln gibisinden. Şimdi sigortam yok fakir bir vatandaşım, iyi bir cerraha görünmeme gerek var mı 150 lira para vererek ? Yarı deliğinin haricinde, o derinin altına doğru olan açıklık sıkıntı çıkarır mı yoksa dolar mı kendiliğinden, Ne yapmam lazım bu süreçte ? Teşekkür ederim.
Cevap:

BU İŞİN RUHU PANSUMAN, AMELİYAT OLSANIZDA PANSUMAN SON DERECE ÖNEMLİDİR, OLMASANIZDA ÖNEMLİDİR DİYORUZ. TABİ PANSUMANIN BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPILMASI GEREKLİ. AYRICA HERGÜN PANSUMANA GEREK YOK, ÇÜNKÜ HERGÜN PANSUMAN YAPILINCA YARAYA DÖKÜLEN İLAÇLAR DAHA TAM ETKİSİNİ GÖSTERMEDEN KALDIRILMIŞ OLUYOR. BİR DİĞER ÖNEMLİ HUSUSTA MUTLAKA BANYO YAPMANIZ GEREKLİ, HER PANSUMAN ÖNCESİ PANSUMANI KENDİNİZ KALDIRIP GÜZELCE BANYONUZU YAPACAK VE ORAYA GEÇİCİ OLARAK 3-4 KAT KATLANMIŞ KAĞIT HAVLU KOYUP  ÖYLECE PANSUMANA GİDECEKSİNİZ. EĞER BU SÜREÇTE YARA ÇEVRESİNDEKİ KILLAR UZAMIŞSA BANYO ÖNCESİ LAPİDEN TÜY DÖKÜCÜ KREM UYGULUYARAK KILLARI TEMİZLEMENİZ GEREK. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 225 Tarih : 2014-03-10 15:27:25
Hocam ben 46 yaşında bir bayanım, yaklaşık 10 yıl önce safra kesemde taş tespit edildi ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ameliyat olmadım, Mide bulantısı, sancılanma gibi şikayetlerim yüzünden geçen hafta tekrar ultrason çekildim ve taş görünmedi. Taşın kaybolma ihtimali var mı? Ultrasonda görünmeyebilir mi?
Cevap:

TAŞIN KAYBOLMA İHTİMALİ OLAMAZ. YA YENİ ULTRASONU YAPAN HEKİMİN YETERİ KADAR DENEYİMİ YOKTUR, YA DA ULTRASON ÇEKİLİRKEN SİZ YETERİ KADAR AÇ DEĞİLDİNİZ, ZİRA SAFRA KESESİ İÇİN ULTRASONDAN İYİ SONUÇ ELDE EDEBİLMEK İÇİN KİŞİNİN EN AZ 10-12 SAAT AÇ OLMASI GEREKİR. GELELİM SİZİN DURUMUNUZA; BİZ BÖYLE DURUMLARDA HAKEM MUAYENESİ YAPAR GİBİ GÜVENDİĞİMİZ BİR ÜÇÜNCÜ KİŞİYE ÜÇÜNCÜ BİR ULTRASON YAPTIRIR VE ÖYLE KARAR VERİRİZ, SİZE DE ÖYLE YAPMANIZI ÖNERİYORUM. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE. 

 
 
Soru ID : 224 Tarih : 2014-03-10 10:40:53
merhaba hocam benim teyzem pankreas kanserine yakalandı ama biz bunu bütün aile dahil 10 gün önce öğrendik ve teyzemi doktorlar cihazlardan geçirdiler ve sonuç olara yarın ameliyata girecek doktorların bize dedikleri pankreas da yumuşak bir doku gözüküyor dediler o dokuyu ordan almamız gerekiyor dendi ameliyattan sonra tedavi süreci başlayacak peki bu hastalıktan kurtulma şansı varmı erken tanı konulmuşmudur
Cevap:

SİZ PANKREASTA YUMUŞAK DOKUDAN BAHSETMİŞSİNİZ AMA O YUMUŞAK DOKU DEĞİL SOLİD LEZYON (TÜMÖR)DUR. PANKREAS TÜMÖRLERİNDE HASTALAR İÇİN EN ÖNEMLİ TEDAVİ ŞANSI AMELİYATTIR. ZİRA TÜMÖR ERKENDEN O BÖLGEDE BULUNAN ÖNEMLİ VE BÜYÜK DAMARLARI İÇİNE ALDIĞINDAN ÇOĞU KEZ PANKREAS TÜMÖRLERİ TANI KONDUĞUNDA AMELİYAT ŞANSINI YİTİRMİŞ OLUYOR. EĞER YAPILAN TETKİKLER SONUCU SİZİN HASTANIZDA ÇEVRE DOKULARA YAYILMA YOKSA, ÇIKARILACAK GİBİYSE HERNEKADAR BÜYÜK VE RİSKLİ BİR AMELİYATTA OLSA  BU ŞANSINI KULLANSIN DERİM. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 223 Tarih : 2014-03-07 16:34:54
Doktor bey bir de başka bir rahatsızlığım için kan tahlili yaptırdım kansızlık çıktı doktor hap verdi kabızlık yaptığını duymuştum doğru mudur? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar.
Cevap:

KİMİ KİŞİLERDE KABIZLIK, KİMİ KİŞİLERDE DE İSHALE NEDEN OLABİLİYOR. KULLANMADAN BELLİ OLMAZ, CİDDİ BİR KANSIZLIĞINIZ VARSA KULLANIN, İLACI ILIK SUYLA İÇİN VE PEŞİNDENDE SU İÇMEYE DEVAM EDİN.

 
 
Soru ID : 222 Tarih : 2014-03-07 16:12:31
Doktor bey merhaba ben 24 yaşında bir bayanım. Hemoraid ve çatlak problemim var.Kabız olduğum zamanlarda sıkıntım oluyor sadece.Tuvalet sırasında acıyor ve kanama oluyor.Bundan yaklaşık bir sene önce kabızlık başladı ama öncekilerden farklı olarak iki üç ay ne yaptıysam geçmedi. Yedi sekiz ay önce doktora gittim kolonoskopi oldum bir şey çıkmadı. Bunun üzerine doktor spastik kolon teşhisi koydu.ilaç kullandım hemoraid şikayetlerim geçti. Kabızlık içinde daha önceden iyi gelmemesine rağmen şimdi işe yarıyor altı yedi aydır sabahları aç karnına kuru kayısı ve kuru mürdüm eriği yiyerek ılık su içiyorum ve böylelikle rahat bir şekilde tuvalete giriyorum.Ancak kabız olmamama rağmen yine de tuvaletimi tam olarak yapamıyorum ıkınıyorum ama bir şey yok bazende zorlayarak biraz daha yapabiliyorum.hep tuvaletim var yada bana öyle geliyor bilmiyorum.Kayısı erik yemediğim zamanlarda olabiliyor o zamanda kabız olmamama rağmen yine ıkınarak yapabiliyorum.Bir kaç gündür tuvalet dışında makatta hafif ağrı var.Bu durumlar spastik kolonla mı ilgili geçer mi geçmez mi ne yapmam gerekiyor. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.Saygılarımla
Cevap:

 ANLATTIKLARINIZA GÖRE BİR KERE MAKATINIZDA BİR SORUN OLDUĞU MUHAKKAK, AĞRILARINIZIN VE RAHAT DIŞKILAMA YAPAMAMANIZIN SEBEBİ BU. KABIZLIK KONUSUNA GELİNCE SİZE İNTERNET SİTEMİZİN "BİLMENİZ GEREKENLER" BÖLÜMÜNDE BULUNAN "KABIZLIK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER" İSİMLİ ÖNERİLER PAKETİNİ OKUMANIZI VE UYGULAMANIZI ÖNERECEĞİM. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 221 Tarih : 2014-03-07 10:08:08
Merhaba doktor bey bende bir buçuk senedir troit rahatsızlığı var düzenli olarak ilacımı kullanıyorum her ay tahlil yaptırıyorum enson yaptırmış olduğum tahlil değerleri(T3:3,04-T4:1,58-TSH:5,40) olarak çıktı yani TSH değeri yüksek çıktı.Birbuçuk senedir 1 kez değerlerin hepsi normal çıktı.Son aylarda yaptırdığım tahlil lerde TSH değerinin yüksekliği ile kaşılaşıyorum doktorum da sürekli ilaç kullanımımı değiştiriyo. Son bir haftadır boğazımın altında hafif bir şiddette bi ağrı var bu ağrı rahatsızlığımla bağlantılımı acaba kötü bir sonuçla karşılaşağımdan korkuyorum.Bununla ilgili bana bi öneriniz varmı varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. SAYGILARIMLA. MEHMET DEMİRAY
Cevap:

SİZ TİROİT İLTİHABI (TİROİDİT) GEÇİRMİŞSİNİZ. BU HASTALIK SONUCU GENELDE TİROİT BEZİ AZ VEYA ÇOK HASARA UĞRUYOR VE YETERİ KADAR HORMON (T3 VE T4) ÜRETEMİYOR. DURUM BÖYLE OLUNCA DIŞARDAN TAKVİYE OLARAK HORMON (LEVOTİRON, TEFOR VEYA EUTHYROX) VERİLMESİ GEREKİYOR. ÇÜNKÜ T3 VE T4 HORMONU NORMAL OLMADIĞI ZAMAN VÜCUTTA TÜM DENGELER BOZULUR. BU İLACI VERİRKEN TSH DEĞERİ BİZİM İÇİN BİR GÖSTERGEDİR, 4,2'NİN ALTINDA OLDUĞU ZAMAN HORMON DÜZEYİ DENGEDE DEMEKTİR.İŞTE SİZİN DOKTORUNUZDA BUNUN İÇİN İLAÇ DOZUNU ARTTIRMAK ZORUNDA KALMIŞTIR, ÇÜNKÜ ZAMAN İÇERİSİNDE TİROİT BEZİ KENDİNİ TOPARLIYABİLİRDE, DAHA FAZLA HASARA UĞRAYABİLİRDE, BU UZN BİR SÜREÇTİR. YAKİNEN TAKİBİ GEREKİR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE. 

 
 
Soru ID : 220 Tarih : 2014-03-04 10:58:52
hocam ben 6 haftalık gebeyim. Anus çatlağından dolayı aşırı ağrı çekiyorum ve kanama oluyor.Ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim
Cevap:

CERRAHİYE MUAYENE OLMALISINIZ.

 
 
Soru ID : 219 Tarih : 2014-03-02 13:43:56
ben 25 yaşındayım ve birkaç gün once meme us çektirdim.sonuç: her iki meme cilt kalınlığı, cilt altı yağ dokusu normaldir. Sağ meme saat 8 hizasında,oreoladan 2 cm mesafede, 5,5x4 mm boyutlarında hipoekoik lezyon izlenmiştir(komplike kist?)Ayrıca sağ memede çapı 5 mm altında birkaç adet basit kit izlenmiştir. Sağ meme saat 9 hizasında areoladan 2-3 mesafede 14x5 mm boyutlarında hipoekoik lezyon izlenmiştir.(adenozis alanı?,firoglandular alan?) sol memede yer işgal eden solid lezyon saptanmamaıştır.Sol memeoe en büyüğü saat 12 hizasında ,areoladan 2 cm mesafeoe,10x6 mm boyutlarında olmak üzere multiple basit ve septalı kist izlenmiştir. Bilateral aksiller patalojik boyut ve görünümde lenf nodu izlenmemiştir. Brads 3 sayın hocam korkulacak bişi varmı yorumlarsanız çok sevinirim günlerdir çok tedirginim şimdiden sağolun
Cevap:

ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUMUNUZ YOK, SİZDE "FİBROKİSTİK MASTOPATİ" DEDİĞİMİZ BİR DURUM VAR. SADECE TAKİP YETERLİ, İLK İKİ SENE 6 AYDA BİR USG YAPTIRMANIZ, BUNLARDA BİR DEĞİŞİKLİK YOKSA ONDAN SONRA YILDA BİR USG YAPILMASI TAKİP İÇİN YETERLİDİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 217 Tarih : 2014-02-26 22:06:20
hocam iki tane soru sordum cavbını alamadım sanırsam müsait değilsiniz münkünse en kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim
Cevap:

CENGİZ BEY; ÖNCEKİ SORULARINIZI İNCELEDİM, SİZİN ANLATTIKLARINIZA GÖRE SİZDE GEÇİRİLMİŞ TİROİT İLTİHABI (TİROİDİT'E)NA BAĞLI OLARAK "HİPERTİROİDİ" GELİŞMİŞ. YANİ TİROİT BEZİNİZ GEREĞİNDEN FAZLA ÇALIŞIYOR VE HORMON ÜRETİYOR. BUDA VÜCUTTA KALP RİTMİNDEN TUTUNDA DAHA BİRÇOK ŞEYİN DENGESİNİ BOZAR. MUTLAKA TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİR. ONUN İÇİN BİR ENDOKRİNOLOJİ UZMANINA BAŞ VURMALISINIZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 216 Tarih : 2014-02-26 18:28:12
Sayın hoocam 32 yaşındayım.Bebeğimi sütten kestikten sonra göğsümde kitle hissttim.doktora gittim.Sol meme saat 1 kadranında düzensiz lobule konturlu 18*14mm boyutlarında heterojen solıd yapıda hipoekoik kitle lezyonu dikkatiçekmiştir.(CA?)Kitle komşuluğunda 7.5mm boyutunda hipoekonik nodül dikkati çekmiştir.Ayrıca sol meme saat 3 kadranında düzgün lobule konturlu 19*14mm boyutunda solid yapıda hipoekoik kitle lezyonu mevcuttur(fibroadenom?)Kitle komşuluğunda 5mm boyutunda iki adet hipoekonik nodül dikkati çekmiştir.Histopolojik inceleme önerilir.Yorumlarsanız sevinirim.Çok teşekkür eerim
Cevap:

ANLADIĞIM KADARIYLA BU SONUÇ BİR ULTRASON SONUCU, (BELİTMEMİŞSİNİZ). NET BİRŞEY SÖYLEYEBİLMEK İÇİN BUNA BİRDE KONTRASTLI MEME MRG'NİN İLAVE EDİLMESİ GEREKLİ, ZİRA HEM 32 YAŞINDASINIZ, HEMDE EMZİRMİŞSİNİZ. ANCAK MR YAPILDIKTAN SONRA SAĞLIKLI VE DOĞRU BİR SONUCA ULAŞMAK MÜMKÜN. 

 
 
Soru ID : 215 Tarih : 2014-02-26 16:54:27
Merhabalar Hocam, Eşimin 24.02.2014 tarihinde karın ağrısı şikayetiyle gittiğimiz hastanede yapılan tetkikler sonucu gaz problemi olduğu teşhis edildi. Aynı gün çekilen tomografi raporunda da "Sol over düzeyinde ~26mm boyutunda kistik lezyon dikkati çekmiştir. " ibaresi vardır. Doktor bey bunun kadınlarda sıklıkça görülen bir olay olduğunu ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. İnternette yaptığım araştırmada over kistinin önemli olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini gördüm. Acaba ne yapmalıyım. şimdiden teşekkürler
Cevap:

HERNEKADAR BU KONU BENİM UZMANLIK ALANIMA GİRMESEDE 26 MM ÇAPINDA BİR KİSTİN MENEPOZA GİRMEMİŞ BİR KADINDA HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR. 

 
 
Soru ID : 214 Tarih : 2014-02-24 16:27:31
labaratuar sonuçlarımıda aldım TSH:0,07 T3:20,22 T4:5,12 ...
Cevap:

BU SORUNUN CEVABI YUKARIDA VERİLMİŞTİR.

 
 
Soru ID : 213 Tarih : 2014-02-24 15:33:04
Esim 34 yasinda. Sirt agrisi şikayetiyle gittiği hastanede çekilen endoskopi sonucu mide girişinde 6mm ilk odemli bir pplipoid lezyon görüldü.patoloji sonuçlarini bekliyoruz çok endisrliyiz kotu huylu olma ihtimali var midir? Teşekkürler ....
Cevap:

ZANNETMİYORUM.

 
 
Soru ID : 212 Tarih : 2014-02-24 13:27:18
bu güzel sitede yardımlarınızdan dolayı size teşekkürler ederim.ben yaklaşık olarak 5 sendir tiroid hastasıyım bugün ultrasyon çektirdim eger okursanız sevinirim şimdiden yardınlarınıza tşkr.TİRİOD BEZİ BOYUTLARI ARTMIŞTIR.HERK İKİ TİRİOİD LOBU PARANKİM YAPISI HİPOEOKİKANALARA VEVE FİBRÖZ SEPTALARASEKONDER HETEROJENDİR..RDUS VASKÜLERİZASYONU ARTMIŞTIR(TİRİODİT?) TROİT BEZİNDE 5MM KÜÇÜK BİR KAÇ ADET KİSTİK NODÜLER LEZYON İZLENDİ.
Cevap:

BU SORUNUN CEVABI YUKARIDA VERİLMİŞTİR. 

 
 
Soru ID : 211 Tarih : 2014-02-20 10:57:12
hocam hayırlı günler ben 37 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım6 hafta bir günlük hamileyim ultrason çektirdim sonuçta75 *69 milimetre boyutlu heterojen iç yapıda miyom ile uyumlu solit lezyon izlenmektedir.sonucu çıktı ne yapmalıyım bilgi verir misiniz teşekkür ederim
Cevap:

FATMA HANIM SİZİN SORDUĞUNUZ BU DURUM BENİM UZMANLIK ALANIMA GİRMİYOR. BUNU BİR KADIN-DOĞUM UZMANINA SORARSANIZ SİZE DAHA SAĞLIKLI BİLGİ VERECEKTİR.

 
 
Soru ID : 210 Tarih : 2014-02-15 19:23:15
babam 53 yasinda 7yildir hepatit B tasiycisi oldugu icin 6aylik duzenli kontrolleri yapilmaktaydi 1ay once kan degerleri yuksek ciktigi icin biyopsi yapildi 04/02/2014 biyopsi sonuclari: Karaciger parankimimde segment 2,3 ve 4a yerlesimli anteriorda kapsulde retraksiyona neden olan 8,5×4cm boyutlu hipodens lezyon izlenmistir.Ayrica periportal, hepatogastrik ve hepatoduodenal liganment lojunda buyuklugu 18×24 mm boyutlu patolojik boyutta buyumus cok sayida lenf nodu izlenmistir. Bu hastanin ameliyat olmasi sorun teskil eder mi? her cerrah ameliyat kabul etmiyor neden?Ameliyat olursa bu hastalik tekrarlar mi?organ nakli gerekir mi?Lutfen hemen cevaplandirabilir misiniz?
Cevap:

BU HEPATİT ZEMİNİNDE GELİŞMİŞ BİR KARACİĞER KANSERİ. KARACİĞER AMELİYATLARI OLDUKÇA CİDDİ VE RİSKLİ, HER GENEL CERRAHIN YAPAMIYACAĞI  AMELİYATLARDIR. BU TİP AMELİYATLAR ANCAK ÖZEL YETİŞMİŞ CERRAHLARIN OLDUĞU "HEPATOBİLİER CERRAHİ" MERKEZLERİNDE YAPILABİLİR. AMELİYAT OLURSA TEKRARLAR MI? SORUSU UCU AÇIK VE KİŞİYE GÖRE CEVAPLANMASI GEREKEN BİR SORU OLUP ANCAK AMELİYAT SONRASI AMELİYATTAKİ BULGULARA GÖRE NET OLARAK CEVAPLANABİLİR. ORGAN NAKLİ BİLDİĞİM KADARIYLA TÜMÖRLERDE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, ANCAK YİNE DE HASTANIN DURUMUNA GÖRE İSTİSNALAR OLABİLİR.

 
 
Soru ID : 207 Tarih : 2014-02-12 12:46:25
Merhaba hocam ben 19 yaşındayim surekli ozelliklede geceleri sağ kasık ve sağ bacak agrisi ile hastaneye gittim yuzeyel ultrasonografi sonucum sağ alt kadranda en buyugu 12x5 mm boyutunda olmal uzere cok sayida lenf nodu izlenmistit sağ alt kadranda barsak anslari arasinda 12mm derinligindr mayi izlenmistit sizce rahatsizligim nedir ve onemlimidir tesekkur ederim
Cevap:

SİZİN RAHATSIZLIĞINIZIN KARINİÇİ İLE BİR İLGİSİ YOK. BÜYÜK OLASILIKLA SİZİN BELİNİZDE BİR SORUN VAR. BİR FİZİK-TEDAVİ POLİKLİNİĞİNE BAŞVURUN VE BİR LOMBER MRG ÇEKTİRİN.

 
 
Soru ID : 206 Tarih : 2014-02-10 17:19:42
Doktor bey 20 yaşında bir erkeğim. yaklaşık 5 yıldır tek göğüsümün içinde beze tarzı bir kitle var ve geçmiyor daha önce hiç bir doktora görünmedim. Araştırmalarıma göre jinekomasti olduğunu düşünüyorum sizede sormak istedim bunun sebebi nedir ve çözümü nasıl olur?
Cevap:

 TEK TARAFLI OLDUĞU ZAMAN KESİN BİR NEDENİ YOK, GENELDE ERGENLİĞE GİRERKEN DEĞİŞEN HORMON DENGELERİNDEN MEME DOKUSUNUN BİR TANESİNİN DAHA FAZLA ETKİLENMESİ DİYE DÜŞÜNEBİLİRİZ. ÇOK ANORMAL BİR GÖRÜNTÜ ARZEDİYORSA "LİPOSUCTİON" DENİLEN YAĞ EMME YÖNTEMİ İLE DÜZELTİLEBİLİR.

 

 
 
Soru ID : 205 Tarih : 2014-02-09 17:58:38
merhaba doktor bey. 3 sene antidepresan hap tedavisi oldum. 1 hafta önce hap tedavim bitti. ilacın etkisi vücudumdan ne zaman atılır? ne zaman hamile kalmalıyım? hemen hamile kalırsam bebeğe zararı olur mu ? teşekkür ederim.
Cevap:

BU KONU BİLMEDİĞİM BİR KONU VE UZMANLIK ALANIM DIŞI. O YÜZDEN SİZE YARDIMCI OLAMIYORUM,ÜZGÜNÜM.

 
 
Soru ID : 204 Tarih : 2014-02-04 22:54:57
merhaba doktor bey.Ben 26 yaşındayım 2 sene önce her iki memede hipokoik solid lezyonlar izlendi.Doktor korkulscsk birşey olmadığını ameliyat olmam gerektiğini fakat ameliyattan sonra tekrar çıkabileceğini söyledi.Ben ameliyat olmadım 1.5 yıldır kontrole gitmiyorum.Kendim muayene ettiğimde sol göğsümdeki kistin olmadığını farkediyorum.sağ memedeki de elimin altından kayıyor.Bu 1.5 yıllık sürecde kötüye dönmüş olabilir mi?Teşekkürler.
Cevap:

SİZİN KİST DEDİĞİNİZ ŞEY, YİNE SİZİN İFADENİZLE VE DOKTORUNUZUN DEYİMİYLE USG'YE GÖRE SOLİD LEZYON, YANİ İÇİ-DIŞI BİR KATI BİR KİTLE, İYİ HUYLU BİR TÜMÖR. EĞER BU KİTLENİN BOYUTLARI 2 CM'NİN ALTINDA İSE ELLE HİSSEDİLEMEZ. KİST FARKLI BİR ŞEYDİR, İÇİ SU DOLU BİR BALONCUK OLARAK GÖZÜNÜZDE CANLANDIRABİLİRSİNİZ. ZAMAN ZAMAN KAYBOLABİLİR, ZAMAN ZAMAN DA ANİDEN BÜYÜYEBİLİR. ENDİŞE EDİLECEK ŞEYLER DEĞİLLERDİR, BİZDE ZATEN ELLE HİSSEDİLİR HALE GELDİKLERİNDE TEDAVİ OLARAK İĞNE VE ENJEKTÖRLE İÇİNE GİREREK BOŞALTIP (PONKSİYONE EDİP) BIRAKIYORUZ. GELELİM SİZDEKİ DURUMA, USG SOLİD LEZYON DEDİĞİNE GÖRE KÖTÜYE DÖNÜŞMÜŞ OLSA KAYBOLACAK YERDE AKSİNE DAHA DA BÜYÜYÜP ÇOK BARİZ BİR ŞEKİLDE ELE GELMESİ GEREKİRDİ. AMA SİZ YİNEDE KONTROLLERDEN KAÇMAYIN, EN AZINDAN YILDA BİR KEZ USG YAPTIRIN. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 203 Tarih : 2014-02-02 22:05:26
Merhaba ağustosta göğüs umde kitle cikti operasyon la cikarildi ve su an ameliyat oldugum göğüs mde tekrardan uyusmalar ve agri başladı gebelik baslangicimidir bu yok sa yine göğüs de bisey mi vardır yardimci olursaniz sevinirim
Cevap:

GEBELİK OLUP OLMADIĞINI BİLEMEM, ONU SİZ BİLECEKSİNİZ. ANCAK OPERASYON GEÇİREN MEMEDE AZ-ÇOK BİR DEFORMİTE OLUR VE ÖZELLİKLE SOĞUK HAVALARDA ZAMAN ZAMAN ÇEKİNTİ VE BATMALAR HİSSEDİLİR.

 
 
Soru ID : 201 Tarih : 2014-01-31 22:21:49
Merhaba hocam; Yaklasik bir ay once sag tarafimda dayanilmaz bir agriyla hastaneye basvurdum.uroloji uzmani idrar yollarimda iltihap oldugunu soyledi.antibiyotik kullandim.ilaclarim bitmesine ragmen agrilarim gecmedi ve daha da siddetlendi.tekrar gittim.tahliller ultrasyon cekimi tetkitler yapildi.idrar yollarimda iltihap oldugunu soyledi.bunun icin dahiliye ve genel cerrah gormeli dedi.genel cerrah tahlillere baktiginda kum oldugunu ve sag bobrekte genisleme oldugunu kendisinin bakayacagini soyledi.dahiliye doktoruda ayni seyi soyledi.tekrar uroloji doktoruna gittim.onluk bisey olmadigini fizik tedaviye gitmem gerektigini soyledi.fizik tefavi uzmani bu agrinin hemen gecmeyecegini bir seneyi nile bulabilecegini soyledi.hicbir doktor tedaviyi ustlenmedi.sag tarafimda zaman zaman asiri siddlenen, zaman zaman atesleniyorum.idrarimi yaparken yanma oluyor ve cok kokuyor.mode bulant var ve cok halsizim.ne yapmam gerekiyor.ne olur yardimci olun.iki haftadir surekli rapor aliyorum.ayakta calistigim icin agrimdan duramiyorum.isimi de engelliyor.
Cevap:

SİZİN BU ŞİKAYETLERİNİZİN NE DAHİLİYE NE DE CERRAHİ İLE BİR İLGİSİ YOK. TAMAMEN ÜROLOJİYİ İLGİLENDİREN BİR SORUN. EĞER O ÜROLOG'DAN SONUÇ ALAMADIYSANIZ BAŞKA BİR HASTANEDE BAŞKA BİR ÜROLOJİ UZMANINA MUAYENE OLUN. 

 
 
Soru ID : 200 Tarih : 2014-01-29 13:19:00
selam hocam yaklaşık 2,5 aydır karnım bir anda burkuyor ve makattan sadece dışkılama esnasında kanama geliyor .doktora gittim hemoroid dendi doxıum ilaç ve kortos fitil verildi fakat hiç etkisi olmadı.başka bir doktora gittim makat yırtığı dendi özel bir krem ve spanol adlı hap verildi.kullanmaya yeni başladım şuan etkisini hala göremedim.kolonoskopi yaptıracağım fakat benim 14 aylık emzirdiğim bir bebeğim var.kolonoskopi öncesi alınan ilaçlar ve (kolonoskopide genel anestezi uygulaması istiyorum ki burada verilen ilaçlar bebeğimi emzirmeme engel olur mu ona zarar verir mi cok merak ediyorum.emziremediğim etkilenmesini ve üzülmesini istemiyorum. lütfen beni bu konuda bilgilendirin.size çok teşekkür ediyorum iyi çalışmalar dilerim
Cevap:

RAHATLIKLA KOLONOSKOPİ YAPTIRABİLİRSİNİZ, KOLONOSKOPİ ÖNCESİ BARSAK TEMİZLİĞİ İÇİN VERİLEN İLAÇLAR EMZİRMEYE MANİ DEĞİLDİR VE ÇOCUĞU ETKİLEMEZ. ANCAK KOLONOSKOPİ SIRASINDA ANESTEZİ VERİLİRSE 5-6 SAATLİK BİR SÜREÇTE EMZİRMEMENİZ GEREKİR, SONRA TEKRAR EMZİREBİLİRSİNİZ.

 
 
Soru ID : 199 Tarih : 2014-01-28 15:45:26
hocam merhaba bende çocukluğumdan beri süren demir eksikliği anemisi var. içtiğim kan ilaçları mideme aşırı ağrı yapıyo ve uzun zamandır reflü hastasıyım..geçenlerde midemde ve karnımdaki ağrılar için dahiliyeye gittim doktor karın ultrasonu istedi.ultrasonda karaciğer sol lobda 28x20 mm boyutunda izoekoik solid nodül lezyon diye bişey görldü. sonrasında tomoğrafi istendi aynı sonuç ordada çıktı..dr takibe alalım 3 ayda bir ultrason istiyelim dedi.tedavisi yok ilaçla dedi. sadece darbe alma düşme dikat et dedi zararlı değil dedi.webden araştırdığıma göre iyi huylu damar tümörü oalrak geçiyo. ama karnımda şişkinlik hissi ağrılar ve kan problemim devam ediyor. geçirdiğim hepatitin buna etkisi oldumu acaba antikorluyum şu anda.yada büyürmü tehlikelimi bunları çok merak ediyorum.. napmam lazım. çok teşekkürler. iyi çalışmalar.
Cevap:

BU BİZİM "HEMANJİYOM" DEDİĞİMİZ VE OLDUKÇA SIK KARŞILAŞTIĞIMIZ DAMAR YUMAKÇIĞI ŞEKLİNDE BİR TÜRLÜ URDUR. GENELDE RASGELE YAPILAN KARIN ULTRASONLARINDA TESADÜFEN SAPTANIR. HEMANJİYOMLAR KİŞİYE HİÇBİR ZARAR VERMEZ, AĞRI YAPMAZ VE OLDUKÇA YAVAŞ BÜYÜRLER VEYA BÜYÜMEDEN AYNI ŞEKİLDE KALIRLAR. 4 CM'NİN ÜZERİNE ÇIKMADIKÇA HİÇBİR TEDAVİ GEREKTİRMEZLER VE 3 AYDA BİR DEĞİL YILDA BİR KEZ USG İLE TAKİPLERİ YETERLİDİR, DARBE DE ALSANIZ KOLAY KOLAY BİRŞEY OLMAZ, ONA BAKARSANIZ NORMAL KARACİĞERDE ŞİDDETLİ DARBELERDE YIRTILABİLİR. GELELİM SİZİN DURUMUNUZA KARNINIZDAKİ ŞİŞKİNLİK VE AĞRININ SEBEBİ NE GEÇİRDİĞİNİZ HEPATİT NEDE KARACİĞERDE BULUNAN BU HEMANJİYOM OLAMAZ. SİZİN ŞİKAYETLERİNİZİN KAYNAĞI BÜYÜK OLASILIKLA "İRRİTABL BARSAK HASTALIĞI" (Bknz.ANA SAYFA) DEDİĞİMİZ KALIN BARSAĞI İLGİLENDİREN BİR HASTALIKTIR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE. 

 
 
Soru ID : 198 Tarih : 2014-01-28 13:19:15
mrb kolay gelsin ben 1o gün önce kondilom amelıyatı gecırdım.doktorum amelıyatın basarılı gectıgını ve yaraların kapandktan sonra yenıden bakılması gerektıgını soyledı benm makatta deıldı kondılom bazı ınternet sıtelerınde amelıyat basarısız bulunurken bazılarında basarılı bulunuyor ama benm sıkıntım su doktorum fito krem verdı ve vakıt gectıkten sonra yakmaya basladı canım cok yanıyor hatta oturamıyorum cok yavas kımıldıyabılıyorum tuvalet yaparken cok canım acıyor yaraların bır an once kapanması ıcın ne yapmam gerekıyor bu durum gercekten cok canımı yakıyor sımdıden yardımlarınız ıcın tesekur ederım
Cevap:

KONDİLOMLAR KOTER DENİLEN CİHAZLA YAKILIRLAR, BUNA KOTERİZE ETMEK DENİR VE SONUÇ KESİNDİR. ANCAK BAZAN ÇOK KÜÇÜKLERİ GÖZDEN KAÇABİLİR VE KONTROL EDİLMEZLERSE TEKRAR BÜYÜYEBİLİRLER, BU NEDENLE MUTLAKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ VE GEREKİRSE İKİNCİBİR SEANS UYGULANMALIDIR. MAKAT ÇEVRESİNDEKİ YARALARIN ÇABUK İYİLEŞMESİ İÇİN TAHARETLENDİKTEN SONRA BİRDE BATİCON İLE SİLİNİP TERCİHEN ANTİBİYOTİKLİ BİR MERHEM (FURACİN, TERRAMYCİN VEYA FUCİDİN) SÜRÜLMELİDİR. AĞRILAR İÇİNDE FAZLA AĞRILARIN OLDUĞU DÖNEMDE "EMLA" KREM SÜRÜLEBİLİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.  

 
 
Soru ID : 197 Tarih : 2014-01-27 01:29:13
Merhaba kolay gelsin Doktor bey. Ben 18 yaşındayım 2 yıldır panik atak hastasıyım. Şuanda antidepresan kullanıyorum. Mevzu benim midemin çok ağrıyo olması kalbime vuruyor hissi veriyo kolumda şiddetli derecede ağrıyor. Midemde şiddetli gaz olduğunu farkediyorum. Kalpten geliyo sanıyorum ama famodin alınca mide ile beraber kolumun ağrısı da geçiyor . Ama ben heyecan ve çok yorulduğum zaman önce şiddetle kalbim çarpıyor sonra ağrı koluma vuruyor. Ben kol romatizmasından da şüpheleniyorum bir elim sıcakken ağrıyan kolumun olduğu el soğuk oluyor. Panik atak nedeniyle kardiyolojiye de gittim Prof. Dr. Tarafından ultrason ile kalp muayenesi ve EKG çekildim hiç problem olmadığını söylediler. Acaba neden kaynaklanıyor olabilir ? Sizce ne yapmalıyım ??
Cevap:

İSMİ ÜSTÜNDE PANİK ATAK, BELKİ BİRAZ REFLÜ'NDE OLABİLİR, ÇÜNKÜ MİDE İLAÇLARI İLE RAHATLADIĞINI İFADE EDİYORSUN. ANCAK YİNEDE PSİKOLOJİK DESTEK ALMALISIN, HENÜZ YAŞIN 18, DHA ŞİMDİDEN BÖYLE OLURSAN BU HAYAT BÖYLE GEÇMEZ, KENDİNE DEĞİŞİK HOBİLER BUL, ONLARLA İLGİLEN VE MUTLAKA BİR SPOR YAP.

 
 
Soru ID : 196 Tarih : 2014-01-21 14:16:39
bugün sol troid bölgesinde elle dokunulduğunda ağrı hissettin. dr. us istedi .Sonucu: sağ lobda en büyüğü 3 mm çapta birkaç adat kistik nodül izlenmiştir. Sol lobda en büyüğü 15*8 mm boyutunda solid komponenti buluna ve bir kısmı kalsifikasyon içeren birkaç adet düzgün konturlu kistik nodül dikkat çekmektedir.lezyon dışı parankim yapısı tabii görünümdedir. bunun sonucunda iğne ile biyopsi yapıldı. ama sonucun çıkması 10 gün sonra. sonuçlar kötümü sizce . ollumsuz çıkma olasılığı nedir?
Cevap:

SONUÇ ÇIKMADAN BENDEN SONUÇLA İLGİLİ KEHANETTE BULUNMAMI İSTİYORSUNUZ, BU MÜMKÜN DEĞİL. ANCAK ŞU KADARINI SÖYLEYEBİLİRİM Kİ BÖYLE BİR NODÜL İÇİN İĞNE BİOPSİSİ YAPILMASI ŞART. İSTATİSTİKİ BİLGİLERİMİZE GÖRE DE ÇEŞİTLİ SERİLERDE KÖTÜ BİRŞEY (MALİGNİTE) ÇIKMA ORANI % 5 İLA 10 ARASINDA.

 
 
Soru ID : 195 Tarih : 2014-01-19 12:00:20
Simdiden cok tesk.ediyorum hocam..Ben Avusturya da yasaiyorum.24 yasindayim.ve guatr hastasiyim.Ilac la redavise fayda goremedim den dolayi radyoterapi gormekteyim.Ve bana iki kapsul icirdiler.191 mbg ve 199 mbg..ben evli ve 3 yasinda bir evladim var.tedaviden 10 gun sonra hayatima normal sekilde devam edebilecemi soylediler.Bu dogrumudur?yani 10 gun sonra çocuğumu opsem bile bi zarar vermezmi?Ikinci cocuk icin ve cinsel temas icin nekadar beklemem lazimdir?Yani hocam radyasyon vucudumdan tam olarak ne zaman atilir?hocam bide tedavi bittikten sonra evde temizlik yapmak gerekirmi??Hocam yurt disi vatandasi old.icin bura dr.larina guvenemiyorum..Sorumu yanitlarsaniz cok sevinirim...hayirli gunler hocam...
Cevap:

EVET SİZE SÖYLENEN ŞEYLER DOĞRUDUR, İNANABİLİRSİNİZ. BU SÖYLEDİĞİNİZ RADYOTERAPİ DEĞİL RADYOAKTİF İYOT TEDAVİSİDİR.10 GÜNLÜK SÜREÇTEN SONRA ETRAFA HİÇBİR ETKİSİ OLMAZ, İSTEDİĞİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ. AYRICA YABANCI DOKTORLARA GÜVENEBİLİRSİNİZ, AYRIMCILIK YAPACAKLARINA İNANMIYORUM VE MAALESEF BİZİM BAZI MESLEKTAŞLARIMIZIN YAPTIĞI GİBİ BAŞTAN SAVMA İŞ YAPACAKLARINIDA İHTİMAL VERMİYORUM.

 
 
Soru ID : 194 Tarih : 2014-01-18 22:57:25
Merhaba hocam benim makatimda nohut büyüklüğünde bir sislik var antalyada ozel bi hastaneye muayene oldum fakat doktorun tam teshis koyamadi apse gbi gorunuyor dedi ilac verdi fakat ilaclarin hicbir etkisini goremedim aksine agri yapti suanda makat cevresi kalcamdan asagi bacaklarima dogru agrilar oluyor oturamiyorun uzandigimda dahi agri yapiyor ve 1 haftadir tuvalete hic cikamaz oldum afedersiniz ama sanki makatim kapali gbi hissesiyorum ne yapmam gerek hocam agrilara dayanamiorum apse olayinda Ameliyat dyolar ama olanlarda sikayetci tekrat olusma riski oldunu soyluyorlar bu agrilara DAYANAMIORUM
Cevap:

ANLATTIKLARINIZDAN OLAY APSE'YE BENZİYOR. EN KISA ZAMANDA BİR EMAR ÇEKTİRMELİ VE GEREKİRSE (GERÇEKTEN APSE İSE) AMELİYAT OLMALISINIZ, ÇÜNKÜ BU SORUNUN BAŞKA TÜRLÜ HALLEDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL. AĞRILARINIZ İÇİN SICAK SU İÇERİSİNE  OTURUN, BELKİ BİR NEDBE RAHATLATABİLİR.

 
 
Soru ID : 193 Tarih : 2014-01-16 16:26:37
Hocam merhaba 40 yaşında 2 çocuk annesiyim.yaklaşık iki ay önce soğukalgınlığı şikayeti ile kubbe doktorum 12adet iğne bitiminde de antibiyotik verdi.ilacın bitimini takiben idrar yaparken yanma şikayeti ile üroloji Dr. Tekrar antibiyotik verdi.geçmeyince bir kutu daha verdi.bu arada geçmeyen öksürüğüm nedeniyle göğüs hast. Uzmanı ardarda 2kutu antibiyotik verdi.geçmeyince BT kan tahlili ve alerji testi yapıldı.alerji testinde penisinin,evtozu,hamamböceği gibi alerjim olduğunu ancak BT sonucunda ise karaciğerde sağ lob posterior segmente 5 mm çapında,anterior lopta ise daha küçük çaplarda olmak üzere toplam 2adet hipodens lejyon mevcut olduğunu dahiliye uzmanına gitmemi söyledi.tehlikeli bir durum olabilir mi?Aydınlatırsanız çok sevinirim.Saygılarımla....
Cevap:

SİZ ÖNCELİKLE KENDİ ESAS SORUNLARINIZ İLE UĞRAŞIN, BT SONUCU KARACİĞERDE ÇIKAN LEZYONLARI HİÇ DÜŞÜNMEYİN VE GÖZ ARDI EDİN. HEM BUNUN DAHİLİYE UZMANI İLEDE İLGİSİ YOK, İLLEDE GİDECEKSENİZ BİR GASTROENTEROLOGA GİDİN VEYA SENEDEBİR BATIN USG İLE KONTROLÜNÜ YAPTIRIN YETER.

 
 
Soru ID : 192 Tarih : 2014-01-14 23:29:50
merhaba hocam. ben yaklasik 5 yil once acik safra kesesi ameliyati oldum. ameliyattan 1,5 ay sonra kesinin ust kismindan sivi akintisi basladi. doktorum ifadesine gore ic dikislere vucudumun verdigi allerjik tepkiden dolayi imis. antibiyotik tedavisi ve pansumanlarla delik kapandi. kesinin tamami uzerindeki sertlik uzun sure gecmedi. ancak simdi kesinin bana gore sag ust kisminda bir sertlik var ve aci hissediyorum. doktora gittigimde elle muayeneden sonra ic dikisleri vucut kabul etmemis disari atmak istiyor dedi. boyle bir sebeple hic ameliyat yaptinizmi? ameliyatsiz (lazer gibi) bir cozum varmi? olusan bu doku ne kadar kotu olabilir? yardimci olursaniz cok sevinirim.
Cevap:

BÖYLE BİRŞEY İÇİN AMELİYAT YAPMAYA GEREK YOK, VÜCUT REAKSİYON GÖSTERDİĞİ İÇİN ZAMANLA ONLARI KENDİSİ ATACAK, BİRAZ SABIRLI OLMANIZ GEREKLİ.

 
 
Soru ID : 190 Tarih : 2014-01-10 17:00:28
sayıgıdeğer HOCAM 2010 yılında anal fissür ve hemeroid amelıyatı oldum ve sonra sıkıntılarım gectı ama kasıntı sabit kaldı. amelıyat oldugum doktor normal dedı amelıyattan sonra 1 sene kadarda sumuksu akıntılar geldı ama kesıldı. daha sonra 2013 agustosta kasık fıtıgı gelıstı ve onunda amelıyatını oldum. fakat bende 1 ay oncesınde anal apse gelıstı uzaman doktora gıttıgımde ılk olarak antıbıyotık tedavısı uyguladı tedavıden sonra azalır dıner gıbı oldu fakat tedavıden 3 gun sonra daha bır sısıp belırgınlestı. ve bu sefer genel cerrahi profosoru ne(Zafer Malazgiritli) gıttım. ve aynı gun benım apsemı lokal anestezıyle bosalttı.cok acı cektım uyusturmasına ragmen. fakat bana burada orta vadede fistul gelısecegını soyledi. daha sonra ınteernetten fıstulu arastırdıgımda cok sıkıntılı bır durum oldugunu ogrendm ve psıkolojım bozuldu. sayın Hocam doktor bey bana neden fıstul gelısecegını soylemıs olabılır? arstırdıgım kadarıyla boyle bır kesınlık yok ama doktor bey bana olusacak dedı. pekı bu fıstul komplıke mı olacak basıt mı? bundan tamamıyle kurtulus yok mu? lazer teknıgı varmıs nasıl bır yontem faydalımı? Sayın Hocam anladıgım kadarıyla bır kere fıstul olustumu belırlı zaman aralıklarında sureklı tekrar edıp sureklı amelıyat olacam galıba. bazen cok nadır karnımda kasık bolgesıne yakın kısımda bazende sol yada sag alt karın bolgemde boyle hafıf agrılar batmalar oluyor ama bunlar cok nadır yanı barız bır belırtı gıbı degıl yanı daha dogrusu bunları bu fıstul korkusundan sonra arastırırken anımsadım. Hocam cok korkuyorum bu fıstulun cıkmasından cıkacaksada hangı cesıdı cıkacagından. doktorun dogru teshısı koyabılecegınden, amelıyat olsamda tekrarından, ben bu sıkıntıdan en ıyı teshısler ve uygulamalarla kurtulmak ıstıyorum kendımı rıske atmak ıstemıyorum. neyapmam lazım hocam benı bılgılendırıp aydınlatırsanız cok sevınrım Sayın Hocam. acıkcası bu sordugum sorular hakkında sızin goruslerınız ve onerılerınız benım ıcın cok degerli. şimdiden teşekkur edıyorum saygılar diliyorum. Son olarak hocam formlara gırıyorum bu hastalıkdan defalarca amelıyat olmus farklı farklı bır suru kısılerın hıkayelerını okuyorum daha bır tane bu anal fıstulden tamamen kurtulan tekrar etmeyen duymadım herkez asırı derecede sıkayetcı gerek amelıyat sonrasının yazıldıgı gıbı olmadıgı soylenıyor gerekse tekrar yuzdesının denıldıgı gıbı %2/10 degılde cok daha fazla oldugunu soyluyorlar cok korkuyorum hocam amelıyat olmasam mı acaba?
Cevap:

SORULARINIZA TERSTEN CEVAP VERMEYE BAŞLAYACAĞIM. BU ANLATILANLARA KAFANIZI TAKMAYIN VE ALDIRIŞ ETMEYİN. BİZ DOKTORLARIN YAPTIĞI İYİ İŞLER PEK KONUŞULMAZ, EN FAZLA TEŞEKKÜR EDİLİR GEÇİLİR VEYA BAŞKA BİR TANIDIKTA AYNI HASTALIK OLUNCA DOKTORU AKLINA GELİR VE ONU TAVSİYE EDER.TIPKI GAZETECİLİKTE OLDUĞU GİBİ " BİR KÖPEĞİN BİR İNSANI ISIRMASININ HABER DEĞERİ YOKTUR, AMA BİR İNSANIN BİR KÖPEĞİ ISIRMASININ" HABER DEĞERİ ÇOK YÜKSEKTİR. BU NEDENLE OLUMSUZ YÖNDEKİ HABERLER ÇOK FAZLA KONUŞULUR VE KULAKTAN KULAĞA YAYILIR. HALBUKİ GENELDE YAPILAN İŞLERİN TOPLAM SAYISINI BİLSEK VE ONA GÖRE OLUMSUZ YÖNDE GELİŞENLERİN ORANINI HESAPLASAK KARŞIMIZA ÇIKACAK OLAN ORAN ÇOK DÜŞÜK OLACAKTIR. BAZI ŞEYLER OLAYIN DOĞASI GEREĞİ ÖYLE GİDER. APSE VE FİSTÜL OLAYIDA BÖYLEDİR. ANAL BÖLGEDE BİR APSE OLDUĞU ZAMAN DOKTOR TARAFINDAN AÇILMAYIP,KENDİLİĞİNDEN PATLAYIP AKARSA %100 FİSTÜLE DÖNÜŞÜR, BİZ AÇIP DRENE EDERSEK TE %15-20 ORANINDA FİSTÜLE DÖNÜŞME OLASILIĞI HERZAMAN İÇİN VARDIR. GELELİM SİZİN DURUMUNUZA; ANLADIĞIM KADARIYLA SİZDE HENÜZ FİSTÜL OLUŞMAMIŞ, OLUŞMADAN ÜZERİNDE KONUŞMANIN BİR MANASI YOK, TIPKI DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEK GİBİ BİRŞEY OLUR. VARSAYALIM OLDU, KİM DEMİŞ Kİ BU KESİNLİKLE İYİ OLMAZ DİYE. BEN 35 YILLIK MESLEK HAYATIMDA BİNLERCE FİSTÜL AMELİYATI YAPTIM, İYİLEŞMEYİP NÜKS EDEN VAKALARIN SAYISI BİR ELİN PARMAKLARININ SAYISINI GEÇMEZ. BURADA ÖNEMLİ OLAN İLK AMELİYATIN BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE VE EHİL ELLERDE YAPILMASIDIR. FİSTÜL TEDAVİSİNDE ANA PRENSİP FİSTÜLÜN MAKAT İÇİNDEKİ ASIL OLAYI BAŞLATAN İÇ AĞZININ BULUNMASI VE BUNA GÖRE İZLEDİĞİ YOLUN ORTAYA KONMASIDIR. BU OLMAYINCA YANLIŞ BİR YOLA YÖNELİNİNCE FİSTÜL İŞTE O ZAMAN KOMPLİKE HALE GELİR. DEĞİŞİK TEDAVİ YÖNTEMLERİ VAR, AMA HEPSİNDE ANA PRENSİP AYNIDIR VE YUKARIDA SÖYLEDİĞİM GİBİDİR. LASER HENÜZ TÜRKİYE'DE ÇOK YAYGINLAŞMADI VE OLDUKÇA DA PAHALI BİR YÖNTEM, AYRICA HER FİSTÜLEDE UYGULANAMAZ, UYGULANABİLMESİ İÇİN FİSTÜL KOMPLİKE  VE APSE İLE BİRLİKTE OLMAYACAK. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 189 Tarih : 2014-01-04 23:18:11
Merhaba hocam troid ultrason raporumda : Sag troid lobu 20×16.5 mm Troid sag lobu normaldir. Sol troid lobu izlenmedi (agenezi ?, atrofi?) Sag lob parankimi hafif heterojendir.en buyugu 4 mm capinda birkac adet hipoekokik solid -semosolid noduler lezyonlar izlenmistir. Servikal bolgede patalojik LAP izlenmemistir .yazmaktatir tek troidli olmak bii sorun olrmu sagligim icin .yasim suan 20.
Cevap:

HİÇBİR SORUN OLUŞTURMAZ, YETER Kİ TSH, SERBEST T3 VE SERBEST T4 DEĞERLERİNİZ NORMAL OLSUN. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 188 Tarih : 2014-01-02 21:40:24
hocam sonucum hakkında bilgi istiyorum her iki troid lobu normalden büyüktür parankim dansitesi heterojendir. büyüğü sol lobda16mm capındaparankime göre hiperdens nodüller vardır trakea ve her iki ana bronş lümeni acıktır asendan aorta 40mm olup geniştir,kalp kontur ve büyüklügü normaldir.mediastende patolojil kboyutta lenf nodu saptanmamıştır.her iki akcigerde subkostal ve sağda diyafrağmatik plevra kal sifiye plevral kalınlaşmalar veplaklar vardır her iki akciger alt loblarda ve sağ akciger orta lobda subplevral retüküler dansiteler vardır.sağ akciger üst lob anteriorda15mm capında ince duvarlı parankim kisti vardır. Akciğer TORAKSBT Şimdiden teşekkür ederim
Cevap:

SEYHAN HANIM CİDDİ BİR DURUM YOK, GENELDE GÖRÜLENLER DAHA ÖNCELERİ GEÇİRMİŞ OLDUĞUNUZ BRONŞİT VEYA ZATÜRREMSİ OLAYLARIN KALINTILARI. YALNIZ TİROİDİNİZDE 1 CM'DEN BÜYÜK NODÜLLER VAR, O NEDENLE BİR TİROİD USG YAPILIP TEKRAR DEĞERLENDİRİLMESİNDE YARAR VAR. SAĞLICAKLA KALIN.

 
 
Soru ID : 187 Tarih : 2014-01-01 23:42:41
Kolay gelsin Hocam; Şimdiden teşekkür ederim... benim 2 yıldır tiroidlerım izlenmekte.kulladıgım ilaç da yok sadece takip ediliyor. ilk tiroid büyümesi cıktı ama o bir sene icinde normale ulastıı.ilac kullanmadan sonra 1 mm sag lobda hipeoik solid lezyon 1 tana oldugu söylendi...1 sene sonra 9*5 mm yine hipeoik solid lezyon 1 olan büyümş biraz ılımlı olarak kanlaması arttıgını söylediler. antikor degerım 87.5 ilac tedavisi uylanmıyor.bana bunu aydınlatır mısınız.nedir sonuçlarım nasıldır bilgilendirir misiniz. TEŞEKKÜR EDERİM. İyi Çalışmalar...
Cevap:

SİZ BİR TİROİDİT GEÇİRMİŞSİNİZ , ÖNEMLİ BİRŞEY YOK, İZLENMESİ YETERLİ.

 
 
Soru ID : 186 Tarih : 2013-12-29 17:12:04
Merhaba Doktor Bey, Oncelikle boyle bir hizmet verdiginiz icincok tesekkur ediyorum. Allah razi olsun. 27.12.2013 tarihinde ALT ve AST yuksekligi nedeni ile cektirdigim tum batin Ultrason da karaciger 5. segmentte 18x9mm boyutunda safra kesesi lateral duvari komsulugunda hipoekoik solid lezyon izlenmistir. MR ile ileri tetkik onerilmistir. Karaciger boyutlari normal, konturlari muntazamdir. Parankim ekojenitesi GR 2 Hepatossteatoz lehine artmistir. Diger tum organlarda bir sorun yoktur. Bahsedilen hipoekoik solid lezyon konusunda bana bilgi verebilir misiniz? Ne yapmam lazim. Yaklasik 2 sene oncesinde de ALT yuksekligi nedeni ile US cektirmistim. O US da boyle bir solid lezyon gorulmemistir. Yapilan kan tahlillerinde Hepatit B icin antikor urettigimden bahsedilmistir. Yardimlariniz ve vaktiniz icin simdiden tesekkur ederim. Umarim cevap verirsiniz. Iyi calismalar, Ugur
Cevap:

BU SİZİN BAHSETTİĞİNİZ "HİPOEKOİK SOLİD LEZYON" BİZİM "HEMANJİOM" DEDİĞİMİZ İYİ HUYLU DAMAR YUMAKÇIĞI ŞEKLİNDE BİR UR. HİÇBİR ZARARI YOK. ANCAK BİR KERELİK TE OLSA "DİNAMİK KONTRASTLI KARACİĞER (ÜST BATIN) MRG" ÇEKİP TEYİD ETMEK LAZIM. ONDAN SONRA BÜYÜYÜP BÜYÜMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN USG İLE TAKİP YETERLİ OLUR.

 
 
Soru ID : 185 Tarih : 2013-12-26 14:24:07
Merhaba Doktor Bey, midemdeki şikayetlerden dolayı endoskopi oldum. H.bakteri çıktı. Trio paket tedavisi gördüm (14 gün) beni mahvetti, ishal, mide ağrısı yaptı , bulantı v.s. zor bela bitirdim ilaçları . İlaçlar bittti midemdeki ağrı 1 ay sonra ancak geçti, bundan sonra amipli dizanteri oldum. Tekrar h.bakteri için test oldum pozitif çıktı. Dr daha ağır bir antibiyotik tedavisi vereceğini söyledi, 1 ay sonra dedi. Sizce 2 kere ant. tedavisi olmalıyım ? yan etkileri beni mahvediyor. H. bakteri ile yaşanırmı ? Lütfe bana yardımcı olun
Cevap:

AMİPLİ DİZANTERİ İÇİM MUTLAKA ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ OLMALISINIZ HEMDE EN AZ 1 AY, YOKSA SONRA ÇOK CİDDİ DURUMLARLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİRSİNİZ.

 
 
Soru ID : 183 Tarih : 2013-12-25 21:10:31
iyi akşamlar ismim ismail benim sağ goğsümde elime gelen bir kitle hissettim doktora gittim USG ye girdim tehlikeli yani yani kanser olabilecek herhangi bir şey yok dediler ama benim içim rahat etmedi ve istersen o kitleyi cikartiriz dediler sizden bir aciklama bekliyorum saygilar...
Cevap:

BU BİZİM JİNEKOMASTİ DEDİĞİMİZ ERKEKLERDE GÖRÜLEN ASİMETRİK MEME BÜYÜMESİDİR, HAYATİ ÖNEMİ HAİZ BİR DURUM DEĞİLDİR.

 
 
Soru ID : 180 Tarih : 2013-12-17 19:39:06
sevgili hocam bt toraks sonucunda sol akciğer alt lob süperior segmentte 6 mm boyutunda belirgin kalsifik komponenti bulunan nodül izlenmiştir ""granülom bendeki bir nokta yıllardan beri aynı duruyordu acaba ondanmı bahsediyordu kendisinden bilgi alamamıştm hocam birde aşırı ve sesli geğirmem oluyor endoskopiden önemli bişi çıkmadı bağırsak ve midemde gurultular oluyor aşırı geğirme yüzündn katı yiyecekler değil ama boğazımda oluşan balgam ve tükürüğümü yutarken sanki nefes borumda tıkanma oluyor o anda yutkunma olyımı toparlayamıyorum bayumlu filmde özogaus pasajı açık fakat orta bölümde 12/8 mm divertiküler göründü sanırım bu yutma olayında midemle yutak arasında hava sıkışması oluyor çünki yutkunma zorluğu olduğu zaman yutağın altından mide kapağına kadar bir basınç hissediyorum çok doktora gittim kbb boğazda bişi göremedi sadece biraz faranjit var dedi ne yapacağımı şaşırdım birtek yatarken bi sorunum olmuyo sabahlar sadece ağzım ve boğazımda aşırı kuruluk oluyor hocam bu tükürük ve balgam yutamama sorunum en çok yürürken oluyor katı şeyleri yutarken biraz hissediyorum fakat yutuyorum fakat boş yutkunmada zorluk çekiyorum onun için yanımda leblebi türü şeylerle geziyorum ağzımda bişi olduğu zaman yutkunmam oluyor biraz garip ama ne yapacağımı şaşırdım ve artık antideprasana başladım 2 ay oldu fakat bi değişiklik olmadı mümkünse sizin bu durum hakkında görüşlerinizi rica ediyorum saygılar
Cevap:

BU DURUM ÇOK KOMPLİKE BİR DURUM, BUNUNLA İLGİLİ KARAR VERBİLMEK İÇİN GENEL CERRAHİ, KBB UZMANI, GÖĞÜS HASTALIKLARI VE NÖROLOJİDEN OLUŞAN BİR KONSEY OLUŞTURUP EŞ ZAMANLI HERŞEYİ GÖZDEN GEÇİRİP KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNARAK SONUCA GİTMEK GEREKLİ.

 
 
Soru ID : 170 Tarih : 2013-11-09 11:55:12
Merhaba doktor bey, anneme bugün abdomen us tüm ultrasonu yapıldı ve bulgu olarak şu yazıyordu : uterusta büyüğü korpus anteriorda 51 mm çaplı birkaç adet hipoekoik solid kitle izlenmektedir.(myom?) bu ne anlama gelmektedir korkulacak bırsey varmı aydınlatırsanız çok memnun olurum teşekkuredrım ...
Cevap:

ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK BU SORUNUN UZMANLIK ALANIM DIŞINDA OLMASI NEDENİYLE CEVAPLIYAMIYACAĞIMI BİLDİRMEK ZORUNDAYIM. KONUYU BİR KADIN-DOĞUM UZMANI İLE GÖRÜŞMENİZİ ÖNERECEĞİM.

 
 
Soru ID : 168 Tarih : 2013-11-08 00:42:23
İyi günler hocam benim sol göğsümde daha önce kitle tespit edilmişti ultrason sonuçlarına göre 3.seviye beze dediler doktor biyopsi istedi ancak kitlenin etrafından biyopsi alındı içine girilmemis bende tekrar aynı acıyı çekmek istemediğim için bidaha yaptırmadm şuan 4aylik oğlum var emziriyorum o kitle bugün farkettim kaybolmuş ancak sağ göğsüm sol göğsüme göre farkedilir şekilde fazlaca büyük anne tarafımda kanser var hatta kendi annemdede var sizce meme kanseri olabilirmiyim simdiden tesekkur ederim
Cevap:

HER KADININ, HATTA ERKELERİN BİLE MEME KANSERİ OLMA RİSKİ VAR, ANCAK BU ORAN KİŞİLER GÖRE DEĞİŞİR. ANNE TARAFINDA VAR DİYORSANIZ KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN, EN AZINDAN 6 AYDA BİR MEME USG YAPTIRIN.

 
 
Soru ID : 164 Tarih : 2013-10-26 21:32:26
Doktor bey merhaba. Ben 26 haftalık hamileyim. Gebeliğimin ilk döneminde tiroid değerlerimin hepsi normal çıktı. Bugün tekrar tahlil yaptırdım. Tsh ve serbest t3 normal çıktı fakat serbest t4 düşük çıktı. Kadın doğum doktorum ve hastanedeki dahiliye doktoru önemli olmadığını ilaç tedavisine de gerek olmadığını söylediler. Fakat bir anne adayı olarak içim rahat etmedi size de danışmak istedim. Bu durum normal mi? Bebeğimi herhangi bir şekilde etkiler mi? Yapmam gereken birşeyler var mı? Lütfen bu konuda bana bilgi verirmisiniz. Şimdiden çok çok teşekkürler. Iyi çalışmalar.
Cevap:

SİZDEKİ BU DURUM BİR LABORATUVAR HATASI OLABİLİR, ZİRA TSH YÜKSELMEDEN SERBEST T4 DÜŞMEZ. BU NEDENLE BAŞKA GÜVENİLİR BİR LABORATUVARDA TAHLİLLERİNİZİ YENİDEN YAPTIRIN, YİNE AYNI DURUM ÇIKARSA İLAÇ KULLANMANIZ GEREKİR. TİROİD HORMON EKSİKLİĞİNDE ÇOCUĞUN GELİŞİMİNDE AKSAKLIKLAR SÖZ KONUSU OLABİLİR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 163 Tarih : 2013-10-18 21:38:37
Esselamun aleykum hocam ben fransadan yaziyorum size turk doktorlari gibi yok burdaki doktorlarin hic bilgileri yok ben 8yil once bobrekte tor teshisiyle sol bobregimi aldirdim herhangi bir tedavi sonrasinda uygulanmadi sukurler olsun her hangi bir sikayetim yok simdiki sorunum hocam nasil soracagimida bilemiyorum vajinana dan asagi diski organiyla vajina arasindaki dar boslukta bir kac gun once taharet esnasinda icten mercimekten az buyuk bir sislik hissettim ogun biraz ne oldugunu anlamak icin biraz elledim sonrasi agri oldu ama simdi agriyok samki vajinada bugun kasintida basladi onceki yasadiklarimdan tedirgin oldum ve korkularim depresti korkmalimiyim acaba lutfen cevaplar misiniz acil cevap bekliyoru simdiden tesekkurler
Cevap:

KORKMANIZA GEREK YOK. BU OLAYIN ÖNCEKİ OLAYLA BİR İLİŞKİSİ OLAMAZ, ANCAK SİZ BİR JİNEKOLOJİ UZMANINA MUAYENE OLMALISINIZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 162 Tarih : 2013-10-11 16:13:26
sn hocam merhabalar benim uzun süredir anal fistül sorunum var dayanılmaz acıları atlatalı 5 -6 yıl oldu şimdiyse acıdan çok kanamam var bide rahat tuvaletimi yapamıyorum sanki makatımda daralma var araştırmalarım sonucu varmış olduğum bilgi ya botoks yada ameliyat fakat ameliyatın bazı yan etkileri varmış 1.gaz kaçırma 2.tuvaletini tutamama gibi ( imkanlarım ölçüsünde namaz kılmaya gayret ediyorum malum abdest falan) biliyorum muayene olmadan bir sonuca varılmaz ama genede tecrübelerinizin ışığında bir ön bilgiyle beni aydınlatırsanız sizin yanınıza daha rahat gelebilirim şimdiden ilginize teşekkür ederim saygılarımla BURHAN COŞKUN
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM; FİSTÜL İLE FİSSÜR'Ü KARIŞTIRMAMAK LAZIM. FİSSÜR'DE MAKATTA BİR YIRTIK VE BUNA BAĞLI BİRDE MAKATTA AĞRIYA BAĞLI KASILMA VARDI, FİSTÜL'DE İSE MAKAT KENARINDA DAHA ÖNCEKİ APSEYE BAĞLI AKINTI YAPAN BİR DELİK VARDIR. BOTOKS SADECE FİSSÜR'DE MAKATI GEVŞETMEK AMAÇLI VE KISITLI OLARAK KULLANILIR. FİSTÜL'ÜN TEK ÇÖZÜMÜ AMELİYATTIR, ANCAK AMELİYATTAN KORKMAYIN EHİL ELLERDE YAPILIRSA SÖYLEDİĞİNİZ YAN ETKİLERİN HİÇBİRİ OLMAZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 161 Tarih : 2013-09-25 16:10:59
Mustafa bey iyi günler dilerim öncelikle zaman ayırıp sorumu cevaplandırdığınız için çok teşekkür ederim. ben 41 yaşındayım evliyim ve bir çocuğum var 25 yaşında normal doğum yaptım emzirme sürem olmadı ailemde meme kanseri öyküsü yok sorum sol mememin üzerinde hep aynı yerde içten gelen derin bir ağrı var ama hep aynı noktada bu benim fiziksel aktivitelerimide çok olumsuz etkiliyor bu ağrıdan hiç bir iş yapamıyorum gece uyayamıyorum ama korkularımı aşıp doktoroda gidemiyorum sanki meme kanserinin son evresindesiniz gibi sonuç alacağımı düşünüyorum meme ağrısı ile internetten okuduğumda meme ağrısı nadiren meme kanseri belirtisi olabilir ama ağrı hep aynı noktada ise düşündürücüdür gibi şeyler yazınca korkum iyice artıyor bu derece şiddetli hep aynı yerde olan ağrı yorgunluk veren günlük hayatımı olumsuz etkileyen gece beni uyandıran ilerlemiş meme kanseri durumumudur bilgi almak istedim çok teşekkürler
Cevap:

HERŞEYE RAĞMEN CESARETİNİZİ TOPLAYIP, BU KORKU VE ENDİŞELERİNİZE SON VERMELİSİNİZ. ZİRA ATALARIMIZ "KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK" DEMİŞLERDİR. HER MEDENİ İNSAN GİBİ KORKMADAN VE ÇEKİNMEDEN BİR GENEL CERRAHİ UZMANINA BAŞVURUN, MUAYENENİZİ OLUN VE GEREKLİ TETKİKLERİ YAPTIRIN. BU KORKULARINIZIN YERSİZ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.    

 
 
Soru ID : 160 Tarih : 2013-09-24 12:20:09
Merhaba hocam 30yaşında erkeğim antidepresan kullanıyorum adı cymbalta.dahiliye uzmanına muayene oldum ultrason çekildi.ultrason sonucunda ;sol lob lateral kesimde yaklaşık 6x5mm boyutlarında içinde makrokalsifikasyon alanları görülen hipo ve izokeoik karakterde ve komsulugunda 3.5mm çaplı bezer karakterde 1adet, sağ lob izstmus bileskesinde yaklaşık 7x6mm boyutlarında düzensiz sınırlı hipoekoik makrokalsifiye 1adet nodul izlenmistir. sintigrafik değerlendirme önerilir. Aşırı derecede terliyorum sürekli yorgun hissediyorum ve çok fazla unutkanlık var. bu nodullerden en kısa zamanda nasıl kurtulabilirim. Ameliyat kesin çözüm müdür ?riski var mıdır ?
Cevap:

GEREKLİ KAN TAHLİLLERİNİ DE YAPTIRDIKTAN SONRA DURUMUNUZU DEĞERLENDİRİP ÖYLE KARAR VERMEK GEREKİR. ANCAK ŞU KADARINI SÖYLEYEYİM, NODÜLLERİN İLAÇLA TEDAVİSİ MAALESEF ŞU AN İÇİN MÜMKÜN DEĞİL.

 
 
Soru ID : 159 Tarih : 2013-09-21 01:18:48
HOCAM üst batın ultrason sonucunda karaciğer sağlopta yaklaşık 42x21mm boyutlu bir alanda kaba kasifikasyon kümesi izlenmiştir.Bu alana komşu bölümde santralinde kaba kalsifikasyon içeren 15x11mm boyutlu hipoekoik lezyon imajı mevcuttur. Diye yazıyor.Diğer organlar hepsi normal boyutlu ve sınırlı .Sizce bu sonuç nedir.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
Cevap:

ANLAMLI BİRŞEY DEĞİL, BİR HASTALIK BELİRTİSİ VEYA İFADESİ ARZETMEZ

 
 
Soru ID : 158 Tarih : 2013-09-21 01:16:49
merhabalar doktor bey benim sorum şu sağ böbrek 93mm sol böbrek 108 mm çapında ve douglasta fizyolojik sınırlarda sebest sıvı izlenmiştir endometrium kalınlığı <5mm diye sonuçlarım var ve benim şikayetim böbreklerim ağrır sonda takılmıştı çokaz suyu içerdim ve 2 yıl roccautone tedavisi gördüm üstüne nerdeyse 1 çanta dolus sivilce kRemleri kullanmıştım bundan çok yanetkisi olur diye sonda takıldı fakaT bana böbreklerimin boyutlarının normalolduğunu herkesde aynı olduğunu söylediler bugun doktora gittim anormal dedi x-m diyet şurubu yazdı radyolojye film çektirmem istendi sizce hangisi doğru? bunun bana ne zararı olabilir doktor bey böbreklerin boYutlarıyla doktorun bu ilacı vermesi pek anlam veremedim 3 doktor normal dedi bu doktor normal değil dedi..ağrılarım olduğundan kimin ne derece doğru yalan söylediğine anlam veremiYorum
Cevap:

SÖYLEDİĞİNİZ FİLMİ SİZDEN BÖBREKLERİNİZİN BOYUTLARINI ANLAMAK İÇİN DEĞİL, ÇEKTİĞİNİZ AĞRILARIN SEBEBİNİ BULMAK İÇİN, BU AĞRININ İDRAR YOLLARI VE BÖBREKLERLE İLİŞKİSİ OLUP OLMADIĞINI ANLAMK İÇİN İSTEMİŞLER. ÇEKTİRMENİZDE YARAR VAR.

 
 
Soru ID : 156 Tarih : 2013-09-19 19:22:02
meraba doktor bey annem 45 yaşında mamografi çekindi sonucları:her iki meme liposkleroze paterndedir.cilt ve cilt altı yağ dokusu normal izlendi. sağ memede 3 mm boyutunda bir kaç adet kist izlendi. sol memede orta dış kadranda 2 adet 5*2 mm boyutunda kist ile uyumlu görünüm izlendi aksiller lap izlenmedi olarak cıktı endişelendik bizi de biliglendirirseniz sevinirim.
Cevap:

ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK, BUNLAR BİRÇOK HASTADA GÖRDÜĞÜMÜZ VE ÜZERİNDE DURMADIĞIMIZ ŞEYLER. "FİBROKİSTİK MASTOPATİ" DİYE TANIMLANAN ASLINDA TAMDA BİR HASTALIK GİBİ KABUL EDİLMEYEN BİR DURUMDUR.

 
 
Soru ID : 155 Tarih : 2013-09-17 15:58:42
Dr.bey merhaba ben 32 yaşında bir bayanım doğum yaptıktan 7 ay sonra midemde ağrı şikayetiyle dr.a gittim fakat safra kesemde 16,5mm 1 adet taş görüldü. 4 aydır çok şükür hiç ağrım sızım yok yediklerime de dikkat ediyorum.Cuma günü tekrar kontrol için gideceğim ama merakım illa ameliyat olmam şart mıdır? Rahat bir sezaryen geçirmeme rağmen korkuyorum Kapalı ameliyatta sadece 1 gece mi kalınır? bebeğimden dolayı tedirginim biraz ve safra kesemi aldırırsam ilerde karaciğerimde bi sorun olur mu? Ömür boyu diyetle mi yaşayacağım? Teşekkürler..
Cevap:

TAM TERSİNE EĞER AMELİYAT OLURSANIZ BİR MÜDDET SONRA İSTEDİKLERİNİZİ RAHATLIKLA YİYEBİLİRSİNİZ. AMELİYAT OLMAZSANIZ SÜREKLİ DİYET YAPIP, KENDİNİZİ KOLLAMANIZ GEREKECEK. BU AMELİYAT SİZİ KORKUTMASIN, SİZİN AÇINIZDAN SEZERYAN AMELİYATINA GÖRE DAHA KOLAY, HASTANEDE BİR GÜN KALIP TABURCU OLUYORSUNUZ. TAM AKSİNE EĞER AMELİYAT OLMADAN BÖYLE İDARE ETMEYE KALKARSANIZ İLERDE SAFRA YOLLARINDA VE KARACİĞERDE BİR SORUNA YOL AÇABİLİR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 154 Tarih : 2013-09-17 13:53:21
merhaba ben meling melanom hastasıyım 3 ayda bir kontrollerim var ve her kontrolden bir kaç gün öncesi kasık ve diz arkası bölgesine usg çekiliyor ( melanom ayak bileğimden alındı ) bu ay ki çekilen usg de 39*5mm löbük kontürlü kalın ekojen hilus sabit lenf nodu reaktif 1cm.. Kasık ve bacak içinde daha önce lenf nodulleri ameliyatım sırasında temizlenmişti fakat bu ay bu sonuçla karşılaştım tekrar bunların temizlenmesi gerekirmi acaba?
Cevap:

GEREKMEDİĞİ KANISINDAYIM, ÇÜNKÜ USG YANLIŞ YORUMLANMIŞ OLABİLİR. AYRICA MÜMKÜNSE HER SEFERİNDE AYNI HEKİMİN DEĞERLENDİRMESİNDE YARAR VAR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 153 Tarih : 2013-09-15 00:47:19
merhaba DR Bey 1 ay önce göbek fıtığından açık yöntemle ameliyat oldum.fıtık ceviz büyüklüğünde dışarıdan görünen şekilde değil karnın alt kısmının sivrilmesi şeklinde oldu dışarıdan bakıldığında karında şekil bozukluğu vardı.yapılan dikişle ilgili tereddütüm var dikişlerim alındı ancak yeni farkediyorum ki göbek deliğim tamamen kapalı şekilde bu ameliyatta dikiş atılma şekli böyle mi yoksa bana yanlış bir uygulamada mı bulunuldu bunu öğrenmek istiyorum iyi çalışmalar dilerim.
Cevap:

HAYIR, BU TİP AMELİYATLARDAN SONRA GÖBEĞİN ŞEKLİ VE GÖRÜNTÜSÜNDE DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR, HATTA BAZAN DAHA KALICI SAĞLAMLIK SAĞLASIN DİYE GÖBEK ÇUKURU TAMAMEN ÇIKARTILABİLİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 152 Tarih : 2013-09-13 19:53:24
öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam. annem 3 yılda 3 kez regli oldu menepoza girdiğini düşünmüş. doktor tarafından usd kan tahlili ve patoloji istendi. kan tahlili ve usg elimize bugün geçti sizden değerlendirmenizi rica edeceğim. kan tahlilinde fsh yüksek LH yüksek E2 düşük çıkmıştır ayrıca ön tanı olarak akut vajinit denmektedir. usg de ise; uterus normal boyuttadır. mymetrium homojendir. endometrium çizgi şeklindedir. uterus korpus anteriorda intramural yerleşimli 30*25 mm boyutunda heterojen-hipoekoik solid izlenmiştir. (myoma uteri?) sol over boyutları 27*13 mm ölçülmüş olup içerisinde 10 mm çapında kistler izlenmiştir. soğ over vizüalize edilemedi. (atrofik?) pelvik sıvı koleksiyonu saptanmadı. vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM BEN GENEL CERRAHİ UZMANIYIM, BU SÖYLEDİKLERİNİZ TAMAMEN UZMANLIK ALANIMIN DIŞINDA. SİZE BU KONUDA YARDIMCI OLAMAYACAĞIMI ÜZÜLEREK SÖYLEMEK ZORUNDAYIM.BU KONUYU BİR JİNEKOLJİ UZMANI İLE GÖRÜŞMENİZİ ÖNERECEĞİM. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE. 

 
 
Soru ID : 151 Tarih : 2013-09-11 22:01:22
meme cilt,ciltaltı yağ dokusu tabiidir. meme parakimleri liposklerozedir.duktal yapılar belirgindir. sol meme saat 12 hizasında areolaya yakın 11*5mm boyutunda lobule konturlu septalı milimetrik boyutta kalsifikasyonlar içeren kistik lezyon mevcuttur ve sol memede değişik lokalizasyonlarda bazıları birbirine komşuluklu büyüğü 11*6 mm olan çok sayıda kist izlenmektedir.ayrıca saat 6 hizasında areolaya yakın 13*5 mm boyutunda içerisinde milimetrik boyutta kalsifikasyon içeren heterojen alan dikkati çekmektedir. takibi önerilir.sağ memede değişik lokalizasyonlarda büyüğü 12 mm çapında birkaç adet kist izlenmektedir. retromammarian alan pektoral adele ve fasiyası tabiidir. intramammarian lenf nodu izlenmedi. bilateral aksiller alanda büyüğü 15*8 mm olan lenf nodları izlenmektedir. bu raporu bana açıklar mısınız? teşekkür ederim...
Cevap:

RAPORU SİZE AÇIKLAYABİLMEM İÇİN ÖNCE HASTAYI BİLMEM GEREK, ZİRA BİZİM İÇİN ASLOLAN HASTANIN KENDİSİDİR.

 
 
Soru ID : 150 Tarih : 2013-09-01 20:21:47
merhaba hocam annem bundan 15 gün önce halsizlik ve midede şişlik şikayetinden dahiyeye gitti yapılan ultrason sonucunda kendisinden BT istendi ve sonucundada pankreas baş kesimi alt arka komşuluğunda duedonumlada yakın ilişkiliyaklaşık boyutları 24 çarpı 18mm olan çevresel kontrast tutulumu olanhipoekoik lezyon alanı izlenmektedir yazıyor buraporla cerrahiye gittik annemeendoskopi yapıldı sonuçta gastirit ülser gibi mide şikayetleri çıktı doktorda 2 hafta sonra usg yi tekkrarlayalım büyüme varmı diye bakalım dedi annemin genel durumu gayet iyi cea markırları normal sedimi az yüksek 35 civarı sizce neyapmamız lazım konulan herhangi bir teşhis yok şuanda vakit kaybetmekten korkuyorum ne yapmalıyım ilginiz için teşekkürler
Cevap:

BENCE ANNENİZE BİR ÜST BATIN MR'I ÇEKİLMESİNDE YARAR VAR VEYA "MULTİSİLİCE SPİRAL BT" DE ÇEKİLEBİLİR ANCAK TEKRAR RADYASYON ALMIŞ OLUR. BU NEDENLE MR DAHA ANLAMLI OLUR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 149 Tarih : 2013-08-31 01:18:18
Merhaba,Mustafa Bey;28 yaşında doğum yapmamış bir kadınım.Meme ultrason bilgilerim şöyledir: Yağ doku,bağ doku oranları azalmıştır. Meme parankim ekoları heterojen artmıştır. Meme parankimleri içerisinde sol üst dış kadranda 5 mm'ye ulaşan kistik yapılar,sağ medialde 8,6 mm'lik kistik oluşum, sağ retroareolar ve periareolar alanda en büyüğü 16*8 mm,9.5*3.5 mm,10.5*5.4 mm'ye ulaşan,değişik büyüklük ve sayıda düşük ekolu solid oluşumlar izlenmektedir.Fibroadenom lehine değerlendirildi. Her iki aksiller alanda benign karakterli LAP'lar mevcuttur.Olgunun emar ile teyidi önerilir.Şu an emar zamanını beklemekteyim. Sizden bu raporla ilgili,biraz açıklama rica ediyorum.Saygılarımla...
Cevap:

BENCE ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK, ANCAK YİNEDE EMAR ÇEKTİRİRSENİZ DAHA İYİ OLUR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 147 Tarih : 2013-08-27 01:55:23
Merhaba hocam ben bir buçuk sene önce babama karaciğer bağışı yapmak için ameliyat oldum ve ameliyattan 9 ay sonra kontrole geldiğimde doktorum miğdemden 2cm boyutunda gist aldığını söyledi ve bunun tekrar çıkabileceğini söyledi o yüzden ilaçlı tomografiye girdim herhangi bişy çıkmadığını ilaç kullanmamam gwerektiğini söylediler. fakat ameliyattan sonradır mesane değişikliği başladı ve halen devam etmekte haftanın 5 günü ishal oluyorum yada ishale yakın oluyorum. Kötü koku ve tuvalete hemen girme ihtiyacı oluyor sanki sindirim sistemim eskisinden daha çok çalışıyor.ameliyattan önce tam tersi oluyordu. Kontrolden 7 ay geçti v sağlık güvncem olmadığı için hüz gidemedim ve merak ediyorum endişenlenmemi gerektiren bir şey varmı yada ne kadar aralıklarla kontrole gitmeliyim. Şimdiden teşekkür ederim
Cevap:

BU KONUYU KENDİ DOKTORUNUZLA KONUŞMANIZ EN DOĞRU HAREKET OLACAKTIR. BİZİM YORUM YAPMAMIZ YANLIŞ OLUR. SİZİN DURUMUNUZU GENE EN İYİ SİZİ AMELİYAT EDEN DOKTORUNUZ BİLİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 146 Tarih : 2013-08-17 00:27:09
merhaba hocam.17 yaşındayım .yaptrdığım ultrasyon sonucunda tiroid bezi sağ lobu:16,5x15x37mm, sol lobu 13,5x14x33mm, isthmus 4mm boyutlarında ölçülmüştür .bez ekojenitesi homojen normaldir.sağ lobda 6 mm çapında punktat kalsifikasyon alanları içeren heterojen görünüm mevcuttur.histopatolojik tanısı önerlir.hoca sizce bu sonuç iyi mi kötü mü ?
Cevap:

KÖTÜYE BENZEMİYOR, ANCAK O 6MM'LİK ALANDAN İĞNE BİOPSİSİ YAPILIP İNCELENDİKTEN SONRA KESİN OLARAK İYİ Mİ, YOKSA KÖTÜ MÜ OLDUĞUNA KARAR VERİLEBİLİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 145 Tarih : 2013-08-14 19:01:01
Merhaba; benim Sağ göğsümde 9 hizasında areola komşuluğunda retroareolar alana uzanım gösteren bilobüle yaklaşık 19*12 boyutlarında fibroadenom lehine değerlendirilen nodüler kitle formasyonu görülmüştür. Aldırmaktan çoook korkuyorum şimdilik bir zararı olur mu ve de 1 yaşında bebeğim var emiyor, emzirmemin bebeğime zararı var mı?
Cevap:

BUNU ALDIRMANIZA GEREK YOK, HEM 2 CM'NİN ALTINDA, HEMDE EMZİRİYORSUNUZ. ALDIRIRSANIZ SÜT KANALLARININ ZEDELENMESİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDAN O MEMEDE SÜTÜNÜZ AZALABİLİR VEYA KESİLEBİLİR. EĞER 2 CM'NİN ÜZERİNE ÇIKAR VE ELLE HİSSEDİLİR HALE GELİSRSE ALDIRIRSINIZ. SAĞLICAKLA KALIN.

 
 
Soru ID : 144 Tarih : 2013-08-12 18:50:02
merhaba doktor bey ben 22 yaşındayım 2 ay önce ilk bebeğimi duşurdum 1 ay önce kadar gogus kafesımın ustunde sancı hissettim önce kemiğimi bir yere vurdum sandım daha sonra o kısımda elime bir kıtle denk geldi babaannem meme kanseriydi gogusunu almışlardı korktum doktora gittim ultrason da sol meme saat 11 de 13*3 mm boyutunda hipoekoik alan izlendi.bırads 4A. yazıyor doktorum ister aldır ister aldırma dedi kafam karıştı sizce ne yapmalıyım hipoekoik bırads ne demektir aldırmalımıyım aldırmamalımıyım.birde bu kistin çıkma nedenı ne olabilir diğer gogusumdede şu ara aynı sancı var ve elime kıst geliyor
Cevap:

BİR KERE BAŞTAN ŞUNU SÖYLEYEYİM, GENELDE AĞRILI KİTLELER KÖTÜ HUYLU DEĞİLDİR. HİPOEKOİK DEMEK USG'DE FAZLA YANSIMA GÖSTERMEYEN DEMEKTİR, BUNLARDA GENELDE YA KİST (İÇİ SIVI DOLU KESECİK)TİR YADA BİZİM FİBROADENOM DEDİĞİMİZ İYİ HUYLU URLARDIR. ZATEN BIRADS 4 "OLASI BENİGN YANİ İYİ HUYLU DEMEKTİR. ANCAK DENEYİMLİ ELLERDE BİLE USG İLE BUNUN KİST Mİ, YOKSA FİBROADENOM MU OLDUĞUNU AYIRT ETMEK ZORDUR. BİZ KİSTLERİ ENJEKTÖRLE BOŞALTARAK TEDAVİ EDERİZ, ÇOK NADİREN ÇIKARILMALARI GEREKİR. FİBROADENOMLAR İSE 2 CM'NİN ÜZERİNDE OLURLARSA ÇIKARTILIRLAR, ZATEN 2 CM'DEN DAHA KÜÇÜK KİST VE FİBROADENOMLAR YÜZEYEL OLMADIKÇA ELLE HİSSEDİLEMEZLER.BUNLARIN BELLİ BİR ÇIKMA NEDENLERİ YOKTUR, GENELDE HORMONAL DÜZENSİZLİK OLDUĞUNDA GÖRÜLÜRLER, BİRDE MEME DOKUSUNUN YAPISIYLA DA İLİNTİLİDİRLER. SİZİN ELİNİZE GELEN BU KİST OLAMAZ ÇÜNKÜ USG'DE 13X3 mm DENMİŞ, KİSTLER ZATEN AĞRI YAPMAZ, OLSA OLSA O BÖLGEDE  YOĞUNLAŞMIŞ MEME DOKUSUDUR ELİNİZE GELEN VE AĞRI YAPAN . SONUÇ İTİBARİYLE YAŞINIZIN DA GENÇ OLMASINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURACAK OLURSAK KANIMCA ALDIRMANIZA GEREK YOK. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 143 Tarih : 2013-08-11 05:37:42
Ben 17 yaşındayım ve bi böbreğim 100 biri ise 110 santim ne yapmam gerekiyor sakıncalımı
Cevap:

HİÇBİR ŞEY YAPMANIZA GEREK YOK. BÖBREKLER İÇİN FİZİKİ BOYUT ÖNEMLİ DEĞİLDİR, YETERKİ FONKSİYONLARI NORMAL OLSUN. BUNU ANLAMAK İÇİNDE KANDAKİ ÜRE VE KREATİNİN SEVİYESİNE BAKMAK YETERLİ.

 
 
Soru ID : 142 Tarih : 2013-08-09 16:22:33
hocam 34 yaşında 3 yıldır evliyim..benim sorunum vücüdumun çeşitli yerlerinden ceviz büyüklüğü civarında ağrılı şişlik oluşuyo ve 1-2 gün içinde geçiyo ve bu durum ara sıra oluyor fakat bu günlerde biraz sıklaştı gibi..bu şişlikler özellikle avuç içlerimde ayak tabanımda kalçamda baldırlarımda oluyor..bu durum için özel bir hastane ye randevü almak için aradım ve rahatsızlığımı ilettim bana dahiliye uzm bir doktara randevü verdi gittim durumumu anlattım kan testi yaptı birşey korkulacak birşey yok dedi ama bu şişliklerin sebebi için bir fikir yürütemedi şişliği görmem lazım dedi ama bir türlü denk getiremiyorum şişlik oluşuyo hemen ertesi güne randevu alıyorum şişlik geçiyoo.bana yardımcı olrsanız çok sevinirim hangi doktara gitmeliyim aceba.çok teşekkür ederimm..not olarakta sol ayağımda variz var ve ayrıyeten 6 veya 7 ay önce sol dan varikosel ameliyatı oldum..
Cevap:

BİZ BUNA TIPTA "ERİTEMA NODOSUM" DERİZ. TÜBERKÜLOZ, ROMATOİD ARTRİT, KOLLAGEN DOKU HASTALIKLARI, VASKÜLİT V.B. GİBİ BİRTAKIM HASTALIKLARDA GÖRÜLEBİLİR. BU GÖZLE ARAŞTIRMAK GEREKLİDİR. KONU ÖNCELİKLE DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLARI UZMANINI İLGİLENDİRİR. BUNUN VARİS VEYA VARİKOSELLE İLGİSİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

 
 
Soru ID : 141 Tarih : 2013-08-06 12:54:13
Doktor Bey merhabalar. Meme ultrasonu cektirdim, Her iki memede fibrograndüler doku artışı saptandı. Sağ memede enbüyüğü saat 7 hizasında 12X7 mm boyutunda, sol memede saat 5 hizasında 25X11 mm boyutunda multiple düzgün sınırlı,iç kısmında yer yer septasyonlar ve ekogranüller olan komplike kistik yapılar saptandı.Ayrıca sol memede saat 3 hizasında 17X6 mm boyutunda iç kısmında milimetrik kalsifikasyonlar olan hipoekoik solid nodül saptandı. Lenf nodu saptanmadı. Su an ne yapmam gerekli, bu kistik yapıların ve nodülün alınması mı gerekir, yoksa takibinin mi yapılması yeterli olur mu? Tesekkur eder, iyi çalışmalar dilerim.
Cevap:

DİĞER SÖYLEDİĞİNİZ ŞEYLER ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL, ANCAK 17X6 MMBOYUTUNDA OLUP, İÇERİSİNDE MİLİMETRİK KALSİFİKASYONLAR OLAN HİPOEKOİK SOLİD NODÜLDEN MÜMKÜNSE USG EŞLİĞİNDE  "TRU-CUT İĞNE BİOPSİSİ" YAPTIRIN. TABİ SİZİN ÖZEL DURUMUNUZU BİLMEDİĞİMİZ İÇİN GENEL KONUŞUYORUZ, BUNDA YAŞINIZ, DOĞURGANLIĞINIZ, EMZİRİP-EMZİRMEDİĞİNİZ VE EĞER EMZİRDİYSENİZ EMZİRME SIRASINDA BİR SORUN YAŞAYIP YAŞAMADIĞINIZDA ÖNEMLİ.

 
 
Soru ID : 137 Tarih : 2013-07-30 01:13:47
Hocam benim bi bayan arkadasım var hipertroidizm tanısı konuldu ve ultrason sonucları bunlar sizce normal mi ya da bi sıkıntı var mı ? sağ troid lobu boyutu 16 x 16 x 43 mm sol troid lobu boyutu 16 x 16 x 42 mm Isthmus kalınlıgı 3 mm dir
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM;HİPERTİROİDİ'DE TİROİDİN BOYUTLARI ÇOK ÖNEMLİ DEĞİLDİR, ÖNEMLİ OLAN TİROİT FONKSİYON TESTLERİDİR. TEDAVİ SIRASINDA HASTA BUNLARLA TAKİP EDİLİR. BU YÜZDEN DE HALK ARASINDA TİROİT BEZİ BÜYÜMEDİĞİ VE DIŞARDAN BELİRGİN OLMADIĞI İÇİN YANLIŞ BİR TANIMLAMA İLE "İÇ GUATR" DENİR.

 
 
Soru ID : 136 Tarih : 2013-07-29 03:32:41
mrb hocam benim safra kesemde 12 ay önce 4.7 mm soliter polip izlendi 6 ay önce ise gittigimde 6mm çapında gerçek polip ile uyumlu görünüm izlendi 1cm olunca dr iyi huylu veya kötü huylu olup olmadıgına bakıp ameliyat yapacak hocam bunun ilaçla tedavisi yokmu çok korkuyorum ya kötü huyluysa bana detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Cevap:

BİZ CERRAHLAR; POLİPLERİN İYİ YADA KÖTÜ HUYLU OLDUĞUNA KARAR VERİRKEN BÜYÜME HIZLARINA VE SAYICA ARTIŞLARINA BAKARAK KARAR VERİRİZ. ANCAK SİZE ŞU KADARINI SÖYLEYEYİM Kİ BEN 34 YILLIK MESLEK HAYATIMDA İZLEYİPTE SONRADAN KÖTÜYE DÖNÜŞEN POLİP GÖRMEDİM. BUNA KARŞIN UZUN YILLAR (15-20 YIL) YERİNDE BIRAKILAN SAFR KESESİ TAŞLARININ KANSERE YOL AÇTIĞINI GÖRDÜM. AMA BİZ YİNEDE 1CM ÇAPA ULAŞMIŞ VEYA 1 CM KAREDE 3 VEYA DAHA FAZLA SAYIDA POLİP SAPTADIĞIMIZ ZAMAN O SAFRA KESESİNİ YERİNDE BIRAKMAK İSTEMEYİZ. EĞER SİZDE DE BİR DAHA Kİ KONTROLDE POLİP 1CM ÇAPA ULAŞIRSA ALINACAK DEMEKTİR, BUNUN İLAÇLA TEDAVİSİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, ANCAK YİNE DE YAĞLI GIDALARDAN UZAK DURMAYA VE KAN KOLESTEROL SEVİYENİZ YÜKSEKSE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIN. SAĞLIKLI  GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 135 Tarih : 2013-07-27 17:56:00
Merhaba ben 8 gün önce apandesit ameliyatı oldum 1 gün öncede dikişlerimi aldırdım dikişlerimi aldırdığımda dikişlerimin yanında 0.25cm çapında yuvarlak bir cisim olduğunu farkettim içeri doğru bastırdığımda bazen az bazende çok ayrım oluyor.bu cisim acaba iç dikişleriimmi ve ne kadar sürede erir erir mi? bilgi verirseniz sevinirim şimdiden Teşekkür ederim.
Cevap:

MUHTEMELEN BUNLAR CİLTALTINA KONULAN DİKİŞLER, BUNLAR SENTETİK OLDUĞU İÇİN BİRAZ GEÇ ERİRLER AMA NETİCEDE ERİRLER. BAZAN DA BÖYLE REAKSİYON YAPARLAR, ENDİŞE ETMEYİN.

 
 
Soru ID : 133 Tarih : 2013-07-18 18:46:30
Merhaba, Annem 6 ay önce 8×5boyutlarindaki kitle sebebiyle cekum ameliyati oldu. Patoloji sonucunda kitleye leiyomyosarkom tanısı konuldu. Onkoloji muayenesi sonrasında daha once iki kez mitral kapak kalp ameliyati olması sebebiyle uygun olmadığı belirtilerek kemoterapi ve radyoterapi uygulanmadı. Cekum ameliyatı sonrası 2 ay önce yapilan ilk kontrolde tüm batın usg sonuçları ve kan tahlilleri sonuçları temiz çıktı. Ancak 2 ay sonra bugün yapılan kontroldeki usg sonuçlarında sağ alt kadranda 7×6 cm boyutlu kistik alanlar içeren heterojen lezyon; karaciğer sol lob komşuluğunda 4×2 cm heterojen lezyon tespit edildi. Usg sonuçlarının yeterli olmadığı soylenerek tomografi çekildi. Henüz sonuçlarını almadık. Bu konuda aydinlatabilirseniz sevirim. Simdiden ilginiz icin teşekkür ederim
Cevap:

BU GİBİ DURUMLARDA KONTRASTLI (İLAÇLI) ÇEKİLMİŞ TOMOGRAFİYE BAKARAK KARAR VERMEK DAHA DOĞRU OLUR. BAZAN AMELİYAT SONRASI O BÖLGEDE GERİYE KALMIŞ SIVILAR VEYA KAN PIHTILARI BÖYLE GÖRÜNTÜLER VEREBİLİR, ÇÜNKÜ NE OLURSA OLSUN  BU KADAR KISA SÜREDE NÜKS OLMASI PEK BEKLENİLEN BİRŞEY DEĞİLDİR.

 
 
Soru ID : 132 Tarih : 2013-07-18 14:31:51
Hocam eşimin troid ultrasonunda: Troid bezi normal boyutlarda olup parankim ekojenitesi homojendir.Sağ lobda 26*12 mm boyutunda hipoekoik halosu bulunan izoekoik nodül izlenmiştir. Servikal zincirlerde patolojik boyutta LAP saptanmadı. PATOLOJİ SONUCUDA: Makrokopik bulgular: Hazır olarak gönderilen alkolde fikse 6 adet yayma preperat PAP EA50, havada kurutulan 2 adet yayma preparat H&E ile boyandı. TANI: TİROİD,SAĞ LOB, NODÜL; İİAB: Sitolojik bulgular hiperplastik adenomatöz nodül ile uyumludur. Hocam bu sonuçlara göre bize görüşlerinizi yazarsanız seviniriz. Biz hasta yakınları için sizin söyleyeceğiniz her şey çok önemli bizim için.
Cevap:

KANIMCA 26 MM BOYUTLARINDA OLAN BU NODÜLÜN AMELİYAT EDİLMESİ GEREKİR, AMA YİNEDE HASTAYI İYİCE BİR TETKİK ETTİKTEN SONRA KARAR VERMEK DAHA DOĞRU OLUR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE. 

 
 
Soru ID : 131 Tarih : 2013-07-18 10:43:46
Doktor Bey İyi Günler, Ben 33 yaşında 1.68 boyunda 88 kilo ağırlığındayım. 3 yıldır mevcut bulunan ara ara kendiliğinden oluşup kaybolan sağ sırt bölgemdeki ağrılar için göğüs hastalıkları bölümüne gittiğimde akciğer tomografisi çekildi ve tomografinin sonucunda akciğerde bir sıkıntı görünmezken karaciğerle ilgili "İnceleme alanına giren kesitlerde karaciğer boyutları artmış görünümdedir. Karaciğer parankim dansitesi hepatosteatoz ile uyumlu şekilde azalmıştır. Karaciğer sağ lop lateral kesimde 2.2 mm çapında hipodens lezyon izlenmişti. (Kist?) Gereklilik halinde sonografik değerlendirme önerilir. İnceleme esnasında 350/50 cc kontrast madde kullanılmıştır. İfadesi yer almaktadır. Bunun üzerine ertesi gün yapılan karaciğer ultasonunda ise doktor herhangi bir kitle görünmediğini, karaciğerde büyüme olmadığını sadece yağlanma olduğunu söyledi. Ayrıca kan tahlili yapıldı, doktor kan tahlili sonuçlarına göre hemogram değerlerinin, sedimentasyonun ve karaciğer değerlerinin normal olduğunu söyledi. Ultrason sonucuna göre doktor karaciğerde kitle olmadığı söyledi. Bir kitlenin tomografide görünüp ultrasonda görünmemesi mümkün müdür? Ayrıca eğer kitle varsa bu durumlara göre bu nasıl bir kitle olabilir? Bunu takip etmem gerekir mi? Hocam şimdiden çok teşekkür eder saygılar sunarım.
Cevap:

KARACİĞER'DEKİ BAZI LEZYONLAR USG İLE DAHA İYİ ANLAŞILIRLAR. ÖZELLİKLE TOMOGRAFİ KONTRASTSIZ (İLAÇSIZ) ÇEKİLMİŞ İSE BAZI LEZYONLAR GÖRÜLMEYEBİLİR. EĞER İÇİNİZİN RAHAT ETMESİNİ İSTİYORSANIZ "DİNAMİK KONTRASTLI ÜST BATIN MRG" ÇEKTİREBİLİRSİNİZ. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE. 

 
 
Soru ID : 130 Tarih : 2013-07-06 10:36:18
Merabalar bende midemde hiper plastik polip çoktı başlangıç seviyesinde gastrit var bide mide fıtığı çıktı ama ameliyatlık seviyede değilmiş patoloji sonuçları poliplerde iyi çıktı bunlar sonradan tehlikeli olurmu ne kadar zamanda bir endoskopi yaptırmam gereklidir. nelere dikkat etmeliyim. poliplerin boyu yanlış hatyırlamıyorsam 2x2x1 şimdiden teşekkürler.
Cevap:

ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL, İLK İKİSİNİ 6 AY ARA İLE YAPTIRDIKTAN SONRA BİRŞEY ÇIKMAZSA ONDAN SONRA SENEDE 1 KEZ YAPTIRMAK YETERLİ.

 
 
Soru ID : 129 Tarih : 2013-06-26 21:01:44
HOCAM BENİM ANNEMDE troid parankiminde sol lob üst polde 24×12 mm boyutlarında hipoekoik solid nodül izlendi.ısthmusda orta hattın sağında 4×2 mm boyutta hipoekoik solid nodül izlendi.kötü bişe varmı merak ediyorum bana detaylı bilgi verir misiniz?
Cevap:

BU KADAR BİLGİYLE BİRŞEY SÖYLEMEK OLANAKSIZ ANCAK SOL LOBDAKİ NODÜLE İĞNE BİOPSİSİ YAPILMASI ŞART. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 128 Tarih : 2013-06-24 12:41:38
Degerli hocam, ben 8 ay once hemeroid emaliyati oldum. Klasik cerrahi yontemiyle 2 tanesi dis ve bir tane de ic olmak uzere 3 adet maalesef 4.derece olan hemoroidlerim alindi. Ameliyati takip eden ilk iki hafta cok agrili gecti ama daha sonra 3-4 aya varan bir donemde cok yavas da olsa bir iyilesme trendi yasadim. Duzenli olarak beni ameliyat eden doktora giderek muayene oldum. Son 3-4 aydan beri ne bir agrim, ne bir kanamam ya da kasinti soz konusu ama cok az da olsa ozellikle tuvaletten ciktiktan sonra hafif bir akintim var. Acik sari rekte. Ozellikle baharatli ve et yedigim zaman artiyor. En son gecen ay Turkiye`de idim. Docent bir doktora muayene icin gittim. Ne bir apse ne de bir fitsul var dedi. Genis spektrumlu bir antibiyotik verdi. Kullandim ama yine de akinti cok az da olsa devam ediyor. Tuvalette iken ilk cikarken hafif bir basinc ve bir agri oluyor ama tuvaletten kalkinca hicbir agrim yok. Bu normal midir? Doktor arkadaslar bunun surekli bana normal oldugunu soyluyorlar ama ne zaman gececek sizce. 51 yasindayim. Saygilarimla, Can
Cevap:

EVET BU ŞİKAYETLER AMELİYAT SONRASI DÖNEMDE GÖRDÜĞÜMÜZ ŞEYLER. ANLADIĞIM KADARIYLA KLASİK(AÇIK) HEMOROİD AMELİYATI GEÇİRMİŞSİNİZ, BU GİBİ ŞİKAYETLER BU DURUMLARDA BİRAZ DAHA FAZLA OLUYOR, EĞER APSE VEYA FİSTÜL GİBİ BİR DURUM YOKSA ANTİBİYOTİK ALMANIZA DA GEREK YOK. SADECE TUVALET SONRASI SIKINTINIZ FAZLA OLDUĞUNDA BİR UFAK LEĞEN İÇERİSİNE SICAK (37-42 DERECE ARASI) SU DOLDURUP OTURMA BANYOSU YAPIN VE PEŞİNDEN MAKATINIZA PARMAKLA "ULTRAPROCT" İSİMLİ POMADI SÜRÜN.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 127 Tarih : 2013-06-20 11:07:56
Merhaba Mustafa Bey,annemin meme usg ve mamogram inceleme raporları şöyle; BİLATERAL ÇİFT YÖNLÜ MAMMOGRAMLAR VE MEME USG İNCELEME Her iki meme başı,meme cildi ve cilt altı yağ doku doğaldır.Dağınık yerleşimli fibroglandüler elemanlardan oluşan meme parankim yapısı izlenmektedir.Her iki memede dominant kitlesel lezyon ve patolojik küme mikrokalsifikasyon izlenmemiştir. Meme USG İnceleme; Sağ meme saat 9-10 hizasında bir adet milimetrik yağ kisti izlenmiştir.Sol memede saat 2-3 hizasında bir adet milimetrik anekoik kistik lezyon ve saat 12 hizasında yüzeye yakın yerleşimli 6 milimetre çapında bir adet düzgün sınırlı hipoekoik solid nodüler lezyon dikkati çekmiştir.Bilateral aksillarda patolojik boyut ve görünümde lenf modu izlenmemiştir. SONUÇ:Liposkleroze meme paterni (ACR tip 2).Sağ memede milimetrik yağ kisti.Sol memede milimetrik basit kist.Sol memede saat 12 perareolar lokalizasyonda yüzeye yakın yerleşimli düzgün sınırlı hipoekoik solid lezyon (tru-cut biopsi önerilir). BI-RADS 4A Raporu inceleyebilir misiniz?Teşekkür Ederim.
Cevap:

SEVGİLİ MUHATABIM; RAPORU İNCELEMEMİN HİÇBİR MANTIĞI YOK, BİR KERE İŞİN ERBABI RADYOLOJİ UZMANI MESLEKDAŞIMIZ FİLMLERİ İNCELİYEREK VE USG YAPARAK GEREKLİ YORUMLAMASINI YAPMIŞ. BİZ CERRAHLAR (KLİNİSYENLER) İÇİN ASLOLAN HASTANIN KENDİSİDİR. HASTANIN ŞİKAYETLERİNİ, YAŞINI, ÖZEL DURUMLARINI BİLMEDEN SADECE FİLMLERE BAKMANIN BİR MANTIĞI YOKTUR. AMA  YİNEDE İLK ETAPTA CİDDİ BİRŞEY YOKMUŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR.

 
 
Soru ID : 126 Tarih : 2013-06-20 03:32:50
Değerli Hocam, bir hafta önce geçirdiğim hemoroid ve fistül ameliyatından sonra, uzun yıllardır birçok tetkik yapılmasına rağmen (sistoskopi dahil) sebebi anlaşılamayan idrar yapma güçlüğü çekiyordum. Ameliyat sonrası sorunum çözüldü. Beni bu konu hakkında bilgilendirebilirseniz sevinirim. Saygılarımla, Devrim Başok.
Cevap:

BUNUN BÖYLE OLMASI DOĞAL, SEBEP ORTADAN KALDIRILINCA OLAYDA ÇÖZÜMLENMİŞ OLUYOR. MESANE VE PROSTAT İLE MAKAT SIRT SIRTA VERMİŞ İKİ KOMŞU ORGAN, BİRİNDEKİ BİR OLAYIN DİĞERİNE YANSIMASI KAÇINILMAZ.GEÇMİŞ OLSUN

 
 
Soru ID : 125 Tarih : 2013-06-19 15:14:39
Doktor bey mamagrofi raporunda biyopsi gerekmektedir yazması mutlaka kötü bir şey midir?Teşekkür ederim.
Cevap:

HAYIR, AMA BU GİBİ DURUMLARDA BİOPSİDEN ÖNCE MUTLAKA MEME MR'I YAPILMASI GEREKLİ.

 
 
Soru ID : 124 Tarih : 2013-06-07 23:21:42
Doktor bey genel cerraha gittim ve makatta yırtık olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi.ancak ben ameliyattan çok korkuyorum.acaba ameliyatsız tedavi hiç mümkün değil mi.ayrıca ameliyattan sonra çok ağrım olacakmı korkusu taşıyorum bebebeğim var çünkü ona bakabilirsin dedi doktor ama tedirginliklerim devam ediyor.acaba başka doktora görünmekte fayda var mı.kabızlığımı gidersem geçermi.şimdiden teşekkür ediyorum.saygılar.
Cevap:

BÖYLE BİR DURUMDA BİRKERE MUTLAKA KABIZLIĞI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALMAK ŞART. AMELİYATTAN KORKMANA GEREK YOK, ÇÜNKÜ SİZİN GİBİ HASTALARIN AMELİATTAN SONRAKİ AĞRILARI AMELİYAT ÖNCESİ AĞRILARIN YANINDA BİR HİÇ OLARAK KALIYOR. AMA YİNEDE AMELİYAT OLMAK İSTEMİYORSANIZ, BİRDE NİTROGLİSERİNLİ POMATLARI DENEYEBİLİRSİNİZ VEYA BOTOKS YAPTIRABİLİRSİNİZ.

 
 
Soru ID : 123 Tarih : 2013-06-07 17:31:36
iyi gunler hocam Benim 82 yasinda sag kasiginda nuks fitigi olan bir dedem var.Kendisinde hipertansiyon ve diyabet hastaligi da var.2002 yilinda kasik fitigindan ameliyat olmustu fakat fitik tekrar etti. Son dort aydir ciddi kabizlik problemi cekiyor ve beraberinde fitik yerinde agrilari bulantilari var. Bu durum yuzunden panik bozuklukta gecirmeye basladi.Iki kez cerrahiye basvurduk ,ameliyat olmadan idare etsin dendi.Ama sanki bu durum genel durumunu da bozmaya basladi. Size sormak istedigim yaslilarda kasik fitigi ameliyatlari ne kadar risklidir,Genel durum bozuksa lokal anestezi ile ameliyat olunamaz mi.Ameliyat olunmadiginda ve kabizlik devam ettigi surece risk var midir. Simdiden ilginiz icin tesekkur ederim .Saglikli ve basarili gunler dilerim
Cevap:

YAŞLILARDA KASIK FITIĞI AMELİYATI DEĞİL DE ANESTEZİ RİSKLİDİR, ANVAK KASIK FITIĞI AMELİYATI GEREĞİNDE "LOKAL ANESTEZİ" İLE DE YAPILABİLİR. SİZİN DEDENİZDE ASIL ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN BİR HUSUSTA "KABIZLIK" MESELESİ, ZİRA FITIĞIN NÜKS ETMESİNE BÜYÜK OLASILIKLA BU SEBEP OLMUŞ OLABİLİR. AYRICA AMELİYAT OLSA BİLE KABIZLIĞIN ÖNÜ ALINMADIĞI MÜDDETÇE FITIĞIN YENİDEN NÜKS ETMESİNE SEBEP OLABİLİR.

 
 
Soru ID : 122 Tarih : 2013-06-07 15:58:05
doktor bey merhaba ben 29 yaşında bir bayanım. annemin 7 sene önce troidindeki her 2 lobunda bulunan noldüllerden dolayı alındı radyoaktif iyot tedavisi gördü. bugün boğazımdaki ağrı ve sesimdeki çatallaşma nedeni ile kbb uzmanına gittim ve boyun usgsi çektirdim. sonucuma sol lob üst pol anteriorda 3mm boyutlu minimal hipoekoik nodül, her iki submandibuler bölgede seviye 2 de reaktif lenf nodları(en büyükleri sağda 14*8mm solda 18*8 mm) ve her iki parotis glandında intraparankimal lenf nodları(en büyüğü 9*4,5mm) demektedir. sizce budurumda nasıl bir yol izlemeliyim. annemin rahatsızlığının bana bir etkisi varmıdır. şimdiden teşekkürler
Cevap:

BİR KERE BAŞTAN SÖYLEYEYİM BU HASTALIĞIN GENETİK BİR GEÇİŞİ VE AİLESEL BİR BAĞLANTISI YOK. AYRICA SİZDE SAPTANAN ŞEYLERDE CİDDİYE ALINACAK VE ÜZERİNDE DURULACAK ŞEYLER DEĞİL, SADECE YILDA BİR KEZ USG KONTROLU YAPTIRMAK YETERLİ. YALNIZ BİRDE TİROİD'İN TESTLERİNİN (TSH, SERBEST T3, SERBEST T4) NORMAL OLUP OLMADIĞINA BAKILMASI GEREKLİ, EĞER NORMALSE BİRŞEY YAPMAYA GEREK YOK.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 121 Tarih : 2013-05-25 11:01:58
selam mustafa hocam ben memurum karsta ikametim burda doktora gittiğimde bana kıl dönmesi olduğumu ve ameliyat safhasında olduğunu söyledi 3-4 santimlik delik var ve şişlik var..Apse olduğu için antibiyotik verdi 1 hafta sonrsa gel amelıyata alalım dedı amelıyatı deri kaydırma yöntemi ile yapacağını söyledı ben polisim ve tedavi süresi ve ameliyat izi kötü oldoğu için ben bunu istemiyorum ameliyatsız yöntemi siz yapıyormusunuz ve benim rahatsızlığıma bu yöntem uygun mu sizden yardım bekliyorm saygılar ramazan keskin (telefon 505 748 49 57)
Cevap:

EVET YAPIYORUM VE TÜRKİYE 'DE BU YÖNTEMİ UYGULAYAN VE SAVUNAN 3-5 KİŞİDEN BİRİYİM. ANCAK BU YÖNTEMİ UYGULAYABİLMEK İÇİN HASTANIN DOKTORUN YAKIN ÇEVRESİNDE OLMASI GEREKLİ, ÇÜNKÜ ORTALAMA 3-4 HAFTA DEVAM EDEN VE GÜNAŞIRI YAPILAN PANSUMANLAR VAR. BANA GÖREDE BUNUN MUTLAKA BİZİM TARAFIMIZDAN YAPILMASI GEREKİYOR.YOKSA HER TÜRLÜ OLGUYA UYGULANABİLİR VE SONUÇ ALINABİLİR. 0(505)2694862 NOLU TELEFONDAN BİZİMLE TEMASA GEÇERSENİZ SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 118 Tarih : 2013-05-18 13:53:30
Hocam annem kadın hastalıklarındanultrason çekildi orada bi kitle görünce doktoru emar istedi alt Batın Annemin mr sonucunda uterus antero siperior komşuluğunda sağ iliak fossaya doğru uzanan 117*91*98 mm boyutlu miks intensite karakterinde ve ileoçekal valv medial komşuluğuna kadar uzanan uterus ile arasında her kesitte açık yağ planı bulunan İVKM enjeksiyonu sonrasında yer yer nodüler tarzda kontrast tutulumu gösteren solid ve kistik multiple komponentleri ve komportmanları bulunan kitle lezyonu izlenmiştir.lezyonun pirimeri belirlenememiştir.hocam bu ne demek annem 52yaşında ameliyat mı olması gerekiyor.kanser olma riski mi var.doktor hemen araştırma hastanesine gidin dedi.annemde hiçbir ağrı yok.52yaşında olmasına rağmen adetleri düzenli menapoza gırmedi yanı.hıçbir ağrısı yokken mr çıkan bu kitle neyin nesi hocam.üstelik 1sene önce çekildiği ultrasonda hiçbir kist bile yoktu.şimdiden cevabınıziçin çok teşekkürler...
Cevap:

ANNENİZDE GÖRÜLEN KİTLE BÜYÜK İHTİMALLE OVER (YUMURTALIK) TÜMÖRÜ, KANSER OLMA OLASILIĞI FAZLA, ANCAK ENDİŞELENMEYİN, BUNLAR KEMOTERAPİYE ÇOK İYİ CEVAP VERİYORLER. ANCAK ÖNCESİNDE MUTLAKA AMELİYAT OLMASI GEREKLİ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 117 Tarih : 2013-05-10 13:54:18
Merhabalar Hocam, 15.02.2013 te nodullerim ve troidlerim ameliyat ile alındı. Patoloji sonucumda 3mm çapında tümör tespit edildi. Ameliyat Doktorum artık benimle işin yok dedi nükleer tıpa gitmemi söyledi.Nükleer Tıp da1 cm altında olduğu için atom tedavisi öngörmedi. Fakat Ameliyat sonrası çektirdiğim torid usg de sağ da 15x12 büyüklüğünde hipoekojen lap tespit edildi. Ameliyat öncesinde de sağ tarafımda şişlik vardı zaten.Ameliyat sonrası oluşmadığını düşünüyorum.Doktorum zaten 8 ay önceki usgye göre ameliyat etti.Usg yi çeken hekimim önemsenecek bişey olmadığını söyledi. Ama şöyleki kontrastlı boyun mr ı istedi. Şüpheli gördüğü durumlarda istenmiyor mu bu tür şeyler.Uzun süredi pskolojik olarak düzelemedim. Korkuyorum heran bişey çıkacak diye. Yardımcı olur musun ne yapmalıyım.endişelenmeli miyim?
Cevap:

HİÇ ENDİŞE ETMENİZE VE MRG ÇEKTİRMENİZE GEREK YOK, BÖYLE BİR DURUMDAN HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ VE HİÇBİR ŞEY GELİŞMEZ. TEK YAPMANIZ GEREKEN; 6 AY ARA İLE TG (TİROGLOBULİN) DENİLEN KAN TAHLİLİNİ YAPTIRMAK VEDE SONUÇ NORMAL GELDİYSE NORMAL YAŞAMINIZA DEVAM ETMEK OLMALI! SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 116 Tarih : 2013-05-02 01:00:36
Hocam oncelikle merhaba ben 23 yasindayim bir yil kadar once gogsumde bi kitle cikti yapilan muayene ve igneli biopsi sonucunda iyi huylu denebilecek bi kitle oldugu. Ve 6 aylik periyotlarla muayene yapilarak kontrol edilmesi saptandi bu donemde kilo vermemle birlikte durus bozuklugu ile omzumda biraz egiklik farkettim ve kitlemin vermis oldugu psikolojik baski ilede gogsumde cokme ve boslugun oldugunu hissediorum ailemin zayiflamamdan ve sonrasinda ki durus bozuklugu probleminden kaynaklanabilecegni soyleselerde ben kitlesel bi durum olu olmadigi korkusundayim lutfen cevaplarsaniz cok sevinirim bu konu beni cok endiselendiriyor simdiden tesekkur ederim
Cevap:

BİR KERE BU OLAYI KAFANIZDA BİR SAPLANTI OLMAKTAN ÇIKARTIN, ÇÜNKÜ İĞNE BİOPSİSİ YAPILMIŞ. CİDDİ BİRŞEY OLSAYDI SİZE MUTLAKA AMELİYAT ÖNERİRLERDİ. BİZ GENÇ KIZLARDA SIKLIKLA GÖRÜLEN VE "FİBROADENOM" DEDİĞİMİZ İYİ HUYLU TÜMÖRLERDE HEMEN AMELİYAT ÖNERMİYORUZ VE HASTAYI TAKİP EDİYORUZ.

 
 
Soru ID : 115 Tarih : 2013-04-30 10:22:11
Merhaba, Hocam ben de yaklaşık 1 yıldır sert dışkılama problemi bulunmakta fissür ve basur operasyonu geçirdim ancak bu sert dışkılama hala düzelmedi. Hangi dışkı yumuşatıcı ve bitkisel ilaçları kullandıysamda sert dışkılama geçmedi. Bu öyle sert bir dışkı ki 1 saate yakın bir süre beni tuvalette tutuyor ve yine de makattan çıkmıyor ben de mecburen lavman yapmak zorunda kalıyorum. İlk dışkı inanılmaz sert oluyor sonraki dışkılar gayet normal. İşte benim sıkıntım bu ilk dışkının daima sert olması. Tüm medikal tedavileri denemiş bulunmaktayım. Yeterli su ve lif alımı yapıyorum. Günde 1-2 saat yürüyüş yapıyorum. Suyu güne düzenli olarak dağıtarak içiyorum. Öğünlerde meyve tüketiyorum. Kolonoskopi sonucum gayet normal. Tuvalet eğitimi de yapıyorum. Her sabah aynı saatte tuvalete gidip oturuyorum ve ıkınmamaya çalışarak tuvalet yapmaya çalışıyorum ancak olmuyor sert dışkı bir türlü geçmiyor. Zeytinyağı vb. tüm faydalı şeyleri denedim ama nafile. Karnımda hiçbir ağrı ve sancı yok. Ne yapmalıyım. (Debridat, duphalac, sinameki vb. ilaçlar bu sertliği gidermedi)
Cevap:

DUPHALAC ŞURUPTAN AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA 5 ÖLÇEK BİRDEN İÇİN, YATINCAYA KADAR PEŞİNDEN 2 BARDAK ILIK SU VEYE KOMPOSTO İÇİN. SABAH KALKINCADA AÇ KARINA İÇERİSİNE BAL VE LİMON KATILMIŞ 2 BARDAK ILIK SU İÇİN. EĞER YİNE SERT OLUYORSA ERTESİ AKŞAM ŞURUP DOZUNU 6 VEYA 7'YE ÇIKARTIN, TAM AKSİNE CIVIK BİR DIŞKILAMA OLDUYSADA DOZU 4 VEYA 3 ÖLÇEĞE DÜŞÜRÜN. BİRDE AMELİYATTAN SONRA BAYAĞI BİR SÜRE GEÇMİŞ, İYİLEŞME SIRASINDA MAKATTA DARLIK GELİŞMİŞ OLABİLİR, BUNUN İÇİN TEKRAR BİR MUAYENE OLMANIZI ÖNERİRİM.

 
 
Soru ID : 114 Tarih : 2013-04-28 07:52:31
İyi günler hocam. yaşım 27. 58 kilodayım.boyum 1.76.yaklaşık 4 aydır makatta terleme,huzursuzluk,yanma bazende yırtık hissi var. son 2 aydır çok kötü bir koku da var.akıntı yok çamaşırıma bişey bulaşmıyor ama elbiseme koku hemen siniyor. tuvaletimi yaparken makatta dört parça şişlik oluyor ve bu şişlikler hemen sönmüyor.tuvalette tam boşalamama hissi oluyor. tuvaletimde çok kötü kokuyor. bu şikeyetler neyin belirtisi olabilir, tedavisi mümkünmüdür? diyarbakırda kalıyorum burda bi sonuç alamadım.zor durumdayım yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
Cevap:

ANLATMANIZA GÖRE HEMOROİDİNİZ VAR GİBİ ANCAK BU ANLATTIĞINIZ TÜM ŞİKAYETLERİ AÇIKLAMAZ, BUNLARI GÖZ ÖNÜNE ALACAK OLURSAK EN KÖTÜ İHTİMALLE "ÜLSERATİF KOLİT" OLASILIĞINI GÖZ ARDI ETMEMEK LAZIMDIR Kİ BU TEDAVİSİ MÜMKÜN BİR HASTALIKTIR, YETERKİ ERKENDEN TANI KONULSUN.  BUNU SAPTAYABİLMEK İÇİNDE SİZE KOLONOSKOPİ YAPILMASI GEREKİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 113 Tarih : 2013-04-17 19:23:44
çekilen renkli doppler sonucunda sol meme üst dış kadranda en büyüğü 8 mm çapında birkaç adet kist izlendi.Sağ meme alt kadranda milimetrik çapta birkaç adet kist izlendi bu çıktı doktor sadece 6 ay yada 1 senede kontrolün yapılmasının yeterli olacağını söyledi ne yapmamız gerekiyor? siz ne önerirsiniz bu milimetrik kistler sizce bir risk oluşturur mu?
Cevap:

BIRAKIN MİLİMETRİK KİSTLERİ BÜYÜK ( BİRKAÇ SANTİMETRE ÇAPINDA OLAN ) KİSTLER BİLE  RİSK OLUŞTURMAZLAR, SADECE KOMPLİKE OLANLAR HARİÇ. BUNLARDA ULTRASONDA ANLAŞILIRLAR. BU NEDENLE 6 AYLIK ARALARLA ULTRASONLA TAKİP EDİLMELERİ YETERLİDİR.

 
 
Soru ID : 112 Tarih : 2013-04-16 17:18:25
slm BEN 21 YASINDAYIM VE 6 HAFTALIK GEBELİK SÖZ KONUSU BENDE BU SÜREÇ İÇERİSİNDE TEST SONUCLARIMDA TSH 10.3 CIKTI TİROİT BEZLERİM AZ ÇALIŞIYORMUS BUNUN İÇİN BANA EUTHYROX 50MCG TABLET VERDİ DOKTOR 3 GUN TAM AC KARNINA VE KAHVALTIDAN YARIM SAAT ÖNCE KULLANDIM ANCAK SİMDİ YARIM YANI ILACI KIRARARK KULLANIYORUM :( ACIKCASI KORKUYORUM BU SEKILDE KULLANILDIGINI YAZMIYOR ILACDA BEBEGIMDE ZEKA GERILIGI OLURMU COK KORKUYORUMMM :(
Cevap:

TAM TERSİNE İLACI KULLANMAZSANIZ ÇOCUKTA ZEKA GERİLİĞİ OLABİLİR. BUNU BİR İLAÇ GİBİ DÜŞÜNMEYİN, VÜCUTTA OLAMASI GEREKEN BİRŞEYİN EKSİĞE DÜŞMESİ VE DIŞARDAN TAMAMLANMASI GİBİ DÜŞÜNÜN. HAMİLELİKTE TEK ZARARI OLMAYAN VE MUTLAKA ALINMASI GEREKEN BU MADDEDİR. SİZİNDE GÜNDE EN AZ 50 MCG ALMANIZ GEREKLİ, EĞER BAŞLANGICTA 100 MCG ALDIYSANIZ DEVAMINDA YARIM (50 MCG) TABLET ALMANIZ GEREKLİDİR. AYRICA AYDA BİR KEZ MUTLAKA TSH DEĞERLERİNE DE BAKTIRMANIZ GEREKLİ.

 
 
Soru ID : 111 Tarih : 2013-04-15 00:07:06
merhabalar doktor bey ben troid usg yaptırdım ailede annem guatr hastası bende baktırayım dedim ve yaptırm sonuçta: isthumus kalınlığı normal olup solda daha fazla her iki troid lobunda hipoekoik alanlara bağlı troid parankimi heterojen görünümdedir.dopler bakıda troid parankim kanlanması artmıştır troidit? denmiştir.tsh değerimse 5,29 çıkmıştır lütfen rica ediyorum bu durumda ne yapmalıyım şimdiden teşekkür ediyorum saygılar doktor bey...
Cevap:

TİROİT BEZİNİZ AZ ÇALIŞIYOR DEMEKTİR. EN KISA ZAMANDA BİR ENDOKRİNOLOJİ VEYA DAHİLİYE UZMANINA BAŞVURUN.

 
 
Soru ID : 110 Tarih : 2013-04-03 03:30:26
merhabalar mustafa bey, 4yıl önce normal doğum sırasında aşağı doğru atılan kesi sonucu,kalın bağırsak sonu 4cmkesildi vede makatta yırtık oluştu hemen ameliyata alındım.2 yıl öncesinde de yine normal doğum yaptım.hiç bir sorun yoktu.kasım ayında düşük yaşadım aşırı kanama sonucu çapada 3ünite kan verildi çok ağır bir kürtaj yaşadım.kürtajımdan sonra makatın 1 1,5cm yanında bir delik oluştu.çapadaki dr.lar fistül teşhisi koydu.ameliyat deniyor.bende netten araştırdım ve sizinde yazdıklarınızdan okuduğum gibi sorunlarım yok yani iltihaplı akıntı kanama ağrı yada sancı falan yok.büyük tuvaletimi yaptığımda o delikten nokta nokta dışkı geliyor.sadece tuvaletimi yaptıktan sonra yani.temizledikten sonra bir dahaki büyük tuvaletime kadar temiz orası.acaba fistül değilde önceki ameliyat sonucu orada oluşan bir lezyonmu onuda bilemiyorum..oradaki dokularımda çok zayıf görünüyor.ameliyat olmayı düşünüyorum ama sözettiğim gibi oradaki kasların bir daha kesileceği beni korkutuyor.yaşım 34 ileriki yaşlarda tuvalet gaz tutamama problemleri yaşarmıyım..yada tekrarlarmı..beni bilgilendirin ltfen en kısa zamandada ameliyat olmayı düşünüyorum..teşekkürler..
Cevap:

EVET EPEYCE BİR MACERALAR YAŞAMIŞSINIZ. SİZDE ANAL FİSTÜL OLUŞMUŞ, BU DURUM HİÇBİR ZAMAN KENDİLİĞİNDEN DÜZELMEZ. DİKKATLİ VE DENEYİMLİ BİRİSİ TARAFINDAN YAPILIRSA HİÇBİR SORUN YAŞAMAZSINIZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 109 Tarih : 2013-03-31 05:36:50
Hocam öncelikle teşekkürler yaklaşık 1 haftadır kabizlik ve makatda yanma şikayetim var ayrıca yumurtalıklarimda ağrı kesik idrar ve yanma söz konusu bu rahatsızlıklar birbiriyle bağlantılımidir
Cevap:

KABIZLIĞIN TETİKLEDİĞİ ŞİKAYETLER OLABİLİR.

 
 
Soru ID : 108 Tarih : 2013-03-26 22:21:21
PATOLOJİ / SİTOLOJİ RAPORU MAKROSKOPİK BULGULAR 6 adet boyasız preparat MİKROSKOPİK BULGULAR TANI Tiroid, sol lob, İİAB; -PAPİLLER KARSİNOM İLE UYUMLU SİTOLOJİK BULGULAR(2,5 cm lik) -SEYREK TİROSİTLER(alt pol nodül) boğazımda 4 senedir nodül var. son yaptırdığım ince iğne biopsisi sonucu böle çıktı ve ameliyat olmam gerektiği söyleniyor. birde sizin fikrinizi almak istedim cevabınız için teşekkürler
Cevap:

PATOLOJİ SONUÇLARINDA BİR YANLIŞLIK YOKSA EVET BİRAN ÖNCE AMELİYAT OLMALISINIZ.

 
 
Soru ID : 107 Tarih : 2013-03-23 17:49:31
Sayın Hocam, 61 yaşında bir erkek kuzenim var. Bir ay önce makatından kan geldiği için hastaneye gitti. Doktorlar sebebini anlayabilmek için endoskopi ve kolonoskopi yapılması gerektiğini söylediler fakat kendisi astım hastası olduğu ve aşırı derecede nefes alma problemi olduğu için bu tetkikleri yapmalarının mümkün olmadığını, masada kalma riski olduğunu söylediler. Muayenesinde hemeroid de olmadığı söylendi fakat 5-6 gün arayla makatından kan gelme durumu devam ediyor. Bu tetkikler yapılamadığı için de bu durumun nedeni anlaşılamıyor. Kendisi korku içinde ve birşey yapılamadığı için de çok üzgün ve endişeli. Acaba makattan kan gelmesinin sebebi ne olabilir? Hangi hastalığın habercisidir? Aydınlatıcı bilgi verebilirseniz çok sevineceğiz. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
Cevap:

61 YAŞINI GEÇMİŞ BİR HASTA DA MAKATTAN KAN GELMESİ SÖZ KONUSU İSE VE BU ARALIKLI OLARAK DEVAM EDİYORSA VEDE MAKATTA BU KANAMAYI YAPACAK BİR PATOLOJİDE SAPTANMAMIŞ SA MUTLAKA "KOLONOSKOPİ" YAPILMALIDIR. KALDI Kİ 5O YAŞINI GEÇMİŞ HER İNSANDA HİÇBİR ŞİKAYETİ OLMASA DAHİ KOLONOSKOPİ YAPMAK GEREKLİDİR. KOLONOSKOPİ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPILDIĞI TAKDİRDE PEK RİSKLİ BİR TETKİK DEĞİLDİR, SİZİN HASTANIZDA DA BAZI ÖNLEMLER ALINMAK KOŞULUYLA RAHATLIKLA YAPILABİLİR. EĞER HERŞEYE BU RAĞMEN YAPILAMIYORSA "KAPSÜL ENOSKOPİSİ" DENİLEN BİR TETKİK YAPILABİLİR. ANCAK BU OLDUKÇA PAHALI VE HER MERKEZDE UYGULANMAYAN BİR YÖNTEMDİR. AYRICA BİRDE SİZİN HASTANIZA "ORAL+ REKTAL+ İ.V. KONTRASTLI TÜM BATIN BT" YAPMAK GEREKLİDİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 106 Tarih : 2013-03-22 19:18:08
Merhaba; bel ağrısı ile başlayan ve sonra mideme vuran ağrılardan dolayı doktora gittim bel için mr istedi karın ağrısı için dahiliye dr'a yönlendirdi karın röntgeni istedi. Gaz sıkışması diyerek famodin 40 mg ve duspatalin retarsd 200 verdi ilaçları içtim öğlen. Akşam idrarımı yaptıktan sonra kırmızı olduğunu gördüm ilaçla alakalımıdır. Prospektüsünü okudum ama idrarla ilgili birşey yazmıyordu. Ağrılarımda devam ediyor.
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM TIPTA "GAZ SIKIŞMASI" DİYE BİR TANI YOKTUR. EĞER GAZ SIKIŞMIŞ SA Kİ BÖYLE BİR OLAY YOKTUR, BAZEN İNSANIN KARNINDA - BARSAKLARINDA FAZLA GAZ OLUŞUR VE GERGİNLİK YAPAR, BUDA MUTAKA KARIN İÇİNDEKİ BAŞKA BİR OLAYDAN DOLAYIDIR. BUNUDA BULMAK DOKTORUN GÖREVİDİR, YOKSA SENDE "GAZ SIKIŞMASI" VAR DEYİP BİRKAÇ İLAÇ YAZIP GÖNDERMEK İŞ DEĞİLDİR. BASİTTEN KARMAŞIĞA DOĞRU BAZI TETKİKLERİ YAPMAK GEREKİR. ÖRNEĞİN SİZE BEL MR'I İSTENMİŞ AMA ONDAN ÖNCE DAHA BASİT VE DAHA ÇOK ORGAN HAKKINDA BİLGİ VERİCİ "KARIN ULTRASONU" YAPILDI MI? EĞER BU YAPILDIYSA VE BİRŞEY ÇIKMADIYSA PEŞİNDEN MİDE İÇİN BİR "GASTROSKOPİ" YAPMAK GEREKEBİLİR. İDRARIN KIRMIZI RENKLİ OLMASI İLAÇLA İLGİLİ OLABİLİR AMA AĞRI İLE BİRLİKTE OLUNCA ÖNCELİKLE İDRAR YOLLARINDA TAŞ OLMASI İHTİMALİNİ AKLA GETİRMEK GEREKİR. İŞTE DEMİNDE SÖYLEDİĞİM GİBİ YAPILAN BİR "TÜM BATIN USG" BUNLARIN HEPSİNİ BİZE GÖSTEREBİLİR. BUNLARI YAPMADAN KONUŞMAK HAVANDA SU DÖVMEYE BENZER. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 105 Tarih : 2013-03-19 15:42:01
Hocam merhaba, benim sorunum hemoroid ile ilgili bende dış homoroid memeleri oluşmakta ve 10 - 15 gün sürüyor inmesi, çok acı çektiriyor. son zamanlarda ufak ufak kanamalarda olmaya başladı. Ameliyattanda çok korkuyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkür Ederim.
Cevap:

ÖNCE SİZİ GÖRÜP MUAYENE ETMEMİZ LAZIM. HEMOROİT'TE DERECELER (AŞAMALAR) VARDIR. ÖNCE HASTALIĞIN HANGİ AŞAMADA OLDUĞUNU SAPTAYIP TEDAVİYİ ONA GÖRE  PLANLIYORUZ. BİRDE EN ÇOK KARŞILAŞTIĞIMIZ BİR DURUMDA; KİŞİ MUAYENE OLMADAN EŞTEN-DOSTAN DUYDUKLARI İLE KENDİSİNİN HEMOROİT (BASUR) OLDUĞUNA KANAAT GETİRİYOR, OYSA Kİ ALTINDAN "ANAL FİSSÜR (ÇATLAK) DEDİĞİMİZ DURUM ORTAYA ÇIKIYOR, TABİ Kİ TEDAVİ PLANIDA DEĞİŞMİŞ OLUYOR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 104 Tarih : 2013-03-14 20:37:49
sn.doktor bey tiroid bezinin her iki lobu normal boyuttadır. istmus kalınlığı 4mm dir. her iki tiroid lobu ve istmus parankimi hafif hetorojendir.sağ tiroid lobu istmus bileşkesinde 6x4 mm boyutlarında heterojen yapıda hipoekoik solid noduler lezyon izlenmektedir.şimdiden teşekür ederim.
Cevap:

SORUNUZU DAHA NET OLARAK SORARSANIZ SİZE YARDIMCI OLABİLİRİM.İYİ GÜNLER DİLERİM.

 
 
Soru ID : 103 Tarih : 2013-03-13 20:21:07
merhabalar hocam. 25 yadsındayım 8 yıldır gögsümde kitleler var. 1 hafta önce kontrole gittim ve doktorum İİAB yapılması gerektigini söyledi.Ama İİAB olmak istemiyorum ne kadar gerekli onu bilmiyorum. İİAB olmak istemedigimi söyledigimde ameliyatla almak istedi onuda kabul etmedim yardımcı olabilirmisiniz. USG sonucum sudur. 2 gün sonraya biyopsi için gün verildi. lütfen yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederim. Bilateral meme cilt, cilt alttı dokusu ve nipple doğaldır. Bilateral memede fibroglandüler ekojeniteler tüm kadranlarda doğal izlenmektedir. Sag meme saat 12 de 20*14,9mm boyutunda mm kalsifikayonlar içeren hipokojen solid kitle lezyon izlendi(fibroadenom). Sol meme saat 10 da 5,5*4,8mm boyutunda kistik lezyon izlendi. Sol memede periarolerduktal belirginlesme izlendi. Sag axillada 12,4*6,8mm sol axillada 11,9*7,2mm boyutuna LaP izlendi.
Cevap:

ÖNCELİKLE ŞUNU BAŞTAN SÖYLEMEK İSTİYORUM, MEME LEZYONLARINDA İİAB'NİN YERİ YOK, ÇÜNKÜ NET BİR SONUÇ VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL. BİOPSİ YAPILMASI GEREKTİĞİNDE EN İYİ SONUÇ USG EŞLİĞİNDE TRU-CUT İĞNE BİOPSİSİ İLE  ALINIYOR. ANCAK ÖZELLİKLE GENÇ HASTALARDA USG'DE ŞÜPHELİ BİR LEZYON GÖRÜLDÜĞÜNDE MUTLAKA BİR "MEME MRG" YAPILMALI VE BİOPSİ İÇİN BUNA GÖRE KARAR VERİLMELİ. ANCAK MEME MR'NINDE MUTLAKA İ.V. KONTRASTLI OLARAK YAPILMASI GEREKLİ. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 102 Tarih : 2013-03-10 13:12:59
Merhaba Hocam ; Ben 1,66 boyunda 137 kiloyum.Morbid obezite hastası olarak tüp mide ameliyatını olmak istiyorum.Sizlerle nasıl iletişime geçebilirim.Hangi günler hangi hastahanede muayne olabilir. Saygılarımla Giray Demircioğlu
Cevap:

0(532)3146572 NOLU MOBİL TELEFONUMDAN BANA ULAŞABİLİRSİNİZ. İYİ GÜNLER DİLERİM.

 
 
Soru ID : 101 Tarih : 2013-02-26 18:58:56
Sn doktor bey ben 8 haftalik gebeyim. ama bugun sol ve sag memede cok sayida 4~5cmlik kistler oldgnu ogrendm ultrasonla acaba bebegme bi zarar gelirmi bide cok sayida oldgu icin acaba ultrasonda gozdn kacan kitle olmus olabilirmi manmografi cekilmeli mi doktor bey doguma kadar bekleyp dogumdan sonra ameliyat olsam cok ilerlermi acaba bide 3 aylkken bebek amekiyat olablr diyorlar dogrumudur birde bunlar yeni olusumlar degil dojtor bey uzun yillardr var tesekkrler saygilar
Cevap:

HAMİLE İKEN "MAMOGRAFİ" ÇEKİLMEZ. KALDI Kİ SİZDE ZATEN MAMOGRAFİ ÇEKİLMESİNİ GEREKTİREN BİR DURUM YOK, USG YETERLİ. BU KİSTLERİN NE SİZE NEDE BEBEĞİNİZE BİR ZARARI OLMAZ, AYRICA CERRAHİ MÜDAHALEDE GEREKMEZ. ZATEN HAMİLELİĞİN İLERLEYEN ZAMANLARINDA VE DOĞUM SONRASI EMZİRMEDE BUNLARIN ÇOĞU KENDİLİĞİNDEN KAYBOLACAKLAR, ENDİŞE ETMENİZE GEREK YOK. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 100 Tarih : 2013-02-17 14:50:02
Merhaba hocam annem 20 yıl önce guatr ameliyatı oldu şimdi şikayeti yoktu ama yinede ultrason çektirdi ve sonucunda gland konturları düzensiz,parankim eko patemi heterojendir. sağ troid lojunda büyüklükleri 20x15 mm ve 19x18,3 mm ebatında olan 4-5 adet santralde nekrotik alan içeren nüks ekojen nodüller izlendi.sol troid lojunda en büyüğü 10x8 mm ebatında 4-5 adet ekojen nodül mevcuttur yazıyor.Ameliyat dediler fakat aynı zamanda ses telleri ile ilgili riskli olduğunuda söylediler sizce durum nedir ameliyatsız çözümü var mı? Teşekkür ederim.
Cevap:

EVET ANNENİZDE GUATR NÜKS ETMİŞ, BUNUN ÇÖZÜMÜ AMELİYAT. ANCAK İKİ TANE BÜYÜK NODÜLDEN İĞNE İLE BİOPSİ ALMAK GEREK, EĞER BU BİOPSİLER SONUCU CİDDİ BİRŞEY GÖRÜLMEZSE VEDE HASTANIN HERHANGİBİR ŞİKAYETİ YOKSA BUNU BÖYLECEDE İDARE EDEBİLİR,İLLEDE AMELİYAT OLMASINA GEREK YOK. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 99 Tarih : 2013-02-03 18:45:39
Merhaba,benim 2 sene önce hemoroidim tromboze olmuştu çok kötü durumdaydı iğneyle patlattı doktor bihafta kanama oldu ilaç ve kremler verdi kullandım.Sonrasında da biraz rahatlama oldu ama hemoroid dışarıdan içeriye anca itilince girmeye başladı ve bazı dönemlerde felaket ağrı ve şişlik tekrar oluyor ameliyat olmak istiyorum ama biraz da çekiniyorum açıkçası.ameliyat ne kadar sürüyor ve ameliyat sonrası normal yaşama dönme ne kadar zaman alır?
Cevap:

ANLATMANIZA GÖRE 3. DERECE HEMOROİDLERİNİZ VAR, AMELİYAT GEREKLİ. BİZ BÖYLE DURUMLARDA "LONGO" DEDİĞİMİZ YÖNTEMİ UYGULUYORUZ, AMELİYAT YARIM SAAT SÜRÜYOR, HASTANEDE 1 GÜN KALIYORSUNUZ VE 10 GÜN SONRA DA GÜNLÜK YAŞAMINIZA DÖNÜYORSUNUZ.

 
 
Soru ID : 97 Tarih : 2013-01-21 23:45:06
merhaba doktor bey ben 21 yasında bir öğrenciyim. bundan 4 ay önce kabızlık cekmıstım ve cok agrım vardı yatamıyordum bıle . doktorda muayane olduktan sonra fissür teshısı konuldu fıtıl ve krem verıldı . Fakat fıtılı duzgun kullanamadım bıraz gectı gıbı olsada tekrar ettı . Duphalac surubu ıctım bır hafta ve ıkı hafta boyunca gayet ıyıydım hıc bır sıkayetım yoktu . ama bı kac hafta sonra tekrarladı . baska bır doktora gıttım muayane oldum o da fissur dedı ve fıtıl krem verdı gecmezse 15 gun sonra amelıyat dedı fakat onu kullanmama ragmen gecmedı ama eskısı gıbı cok agrı yoktu zonklama vardı sadece. En son ılk gıttıgım doktora gıttım ve anlattım tekrar muayane ettı ve yara ıyılesmemıs fakat amelıyatlık bır durumda yok dıyetıne dıkkat et dedı ve yıne aynı fıtıl ve krem verdı. bı kac gun sonra gectı ama fıtılı kesınce yıne tekrarladı . sadece tuvalete cıkarken acı oluyor onun dısında bır sıkıntı yok ve bırazda kanama gelıyor . sızce fıtıle devam etmelıyımım ? fıtılı 5 gun sabah aksam kullandım . Pek amelıyat taraftarı degılım . sımdıden tesekkur ederım.
Cevap:

HAYIR FİTİLİ KULLANMANIZA GEREK YOK. SADECE DIŞKILAMA SONRASI AĞRI OLURSA TAHARETLENDİKTEN SONRA SICAK SUYA OTURUN VE PEŞİNDEN "ULTRAPROCT" ADLI KREMİ PARMAĞINIZLA MAKATINIZA SÜRÜN YALNIZ SÜRERKEN BİRAZ İÇERİYEDE GİRSİN. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 96 Tarih : 2013-01-18 16:11:54
Merhaba Mustafa Bey.İsmim Gözde 23 yaşındayım.Benim rahatsızlığım yaklaşık 2 aydır sol göğsümde ileri derecede büyüme,ağrı ve ele gelen kitle,aynı zamanda saç dökülmesi bu şikayetlerle doktora başvurdum.Benden Meme Ultrasonu istedi bugün çektirdim.Raporda Cilt,cilt altı tabiidir. Her iki fibroglandüler dokularda artış ve duktal belirginleşmeler içeren fibrokistik paterndedir. Belirgin solid yer kaplayan lezyon bulgusu izlenmedi. Sol meme saat 1 posteriorda 15 mm çapında aneekojen içerikli kist mevcuttur. Her iki aksiller bölgede aktif görünümde birkaç adet lenf nodu izlenmiştir. Sonuç: Sol memede kistik komponenti olan fibrokistik meme patterni. Sonuç bu şekilde hocam.Çok şiddetli derecede ağrım mevcut dayanamıyorum artık.Doktora göstermeden önce size sormak istedim.Durum hakkında bilgilendirmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.
Cevap:

ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK, ANCAK MUTLAKA KONUNUN UZMANI BİR DOKTORA MUAYENE OLMALISINIZ.

 
 
Soru ID : 95 Tarih : 2013-01-16 00:14:25
Merhaba mustafa bey, 11 aylık bebeğim var emziriyorum,11 ayda 5 kez göğsümde şişme ve ağrı oldu,bu şikayetle doktora gittim.mastit olduğum için antibiyotik tedavisi uygulandı.ultrason da çekildi ve sonucu : " sol meme saat 9 hizasında yüzeysel yerleşimli 14x4 mm boyutlarında lobule konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi(fibroadenom?) sol meme saat 10-11 hizasında areolaya 2 cm mesafede 16x5mm boyutlarında derin yerleşimli minimal sınır veren hipoekoik görünüm izlendi (fibroadenom?, yağ lobülü ?) sağ meme saat 1 hizasında areola kenarında 14x6mm boyutlarında izoekoik lobule konturlu keskin sınırlı solid lezyon izlendi(fibroadenom?) sağ meme saat 8 hizasında areolaya 2cm mesafede 11x5.5mm boyutlarında lobule konturlu keskin sınırlı hipoekoik solid lezyon izlendi(fibroadenom?) sağ memede büyüğü saat4-5 hizasında areolaya 2cm mesafede 7mm çaplı olmak üzere bir kaç adet kist izlendi sağ aksiller bölgede büyüğü12x7 boyutlarında olmak üzere bir kaç adet kalın korteksli hilusu ekojen lenf nodu dikkati çekti.laktasyon sonrası us kontrolu önerilir. sol aksillada patolojik olarak değerlendirilebilecek lenf nodu izlenmedi. " rica etsem yukarıdaki sonucu sizde değerlendirebilrmisiniz? Teşekkür ediyorum.
Cevap:

BENCE TÜM BU OLANLAR EMZİRMEYE BAĞLI OLARAK GELİŞEN İNFEKSİYONDAN KAYNAKLANIYOR. 11 AYLIK BİR SÜRE OLDUĞUNA GÖRE EMZİRMEYE SON VERMELİ, 2-3 AY BEKLEDİKTEN SONRA YENİ BİR ULTRASON YAPTIRMALISINIZ. BU ULTRASON SONUCUNA GÖRE DE NE YAPILACAĞINA KARAR VERİLMELİ DERİM. 

 
 
Soru ID : 94 Tarih : 2013-01-01 14:07:20
iyi günler dilerim öncelikle mustafa bey ben 24 yaşındayım 3 sene önce fark ettim kuyruk sokumunda sivilce kadar bi şişlik vardı ve akıntı yapmaya başlamıştı duş yaparken kontrol ettigim sırada elime iki kere kıl yumagı geldi ve şişlik anında indi ve iki gün sonra tekrar iki defa içinden kıl yumagı çektim o gündür akıntı herhangi bi şişlik olmadı ve 3 sene geçti hala bi sorun yok arada hafiften bir kaşıntı oluyor sadece o kadar baska bir sorun yok sizce hastalıgım düzelmişmidir çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim..
Cevap:

BÜYÜK BİR İHTİMALLE DÜZELMİŞ OLABİLİR. ÇÜNKÜ BU OLAY BİR HİJYEN SORUNUDUR. SİZDE BU HİJYEN ŞARTLARINI ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRMİŞSİNİZ. ZİRA BÖYLE BİR OLAYIN OLMAMASI İÇİN İNSANLARIN EN AZ GÜNDE BİR KEZ O BÖLGEYE ELİNİ ATMASI VE TEMİZLEMESİ GEREKİYOR.        SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM

 
 
Soru ID : 93 Tarih : 2012-11-23 10:12:40
Merhaba hocam yaklaşık üç yıl önce anal fissür ameliyatı oldum ve şikayetlerimden kurtuldum.Ancak yaklaşık iki ay önce yine aynı şikayetler başladı bir ay önce tekrar ameliyat oldum ancak ağrılarım geçmedi yada şöyle ifade edeyim lavaboya çıkarkenki ağrılarım geçti gayet rahat çıkabiliyorum ancak lavaboya çıktıktan yarım saat sonra ağrılarım bağlıyor ve yaklaşık 6-7 saat sürüyor bu esnada makat bölgemin kenarlarında serlik oluşuyor (sanki damarlar şişmiş gibi)elimle kontrol ettiğimde farkedebiliyorum bu süre geçince hiçbi r sıkıntım yok ağrım yok şişlik kayboluyor ancak ağrılarım dayanılacak gibi değil ağrılarımın yada bu şişliğin geçmesi için ne yapabilirim artık ameliyat olmakta istemiyorum
Cevap:

BU TİP AMELİYATLARDAN SONRA İYİLEŞME SÜRECİNDE HASTALARIN 1 HAFTA - 10 GÜNLÜK ARALARLA KONTROLE ÇAĞRILMASI VE TUŞE (PARMAK MUAYENESİ YAPILMASI GEREKİYOR. EĞER BU YAPILMAYIP YARA KENDİ HALİNE BIRAKILIRSA MAKAT İYİLEŞİRKEN DARALIYOR VE DAHA SONRA BÜYÜK APTESE ÇIKARKEN ZORLANMA VE AĞRI DEVAM EDİYOR. AĞRI OLUNCADA MAKAT BUNA KENDİNİ KASARAK VE KAPATARAK CEVAP VERİYOR, BÖYLECE DIŞKILAMA İYİCE ZORLAŞIYOR VEYA DIŞKILAMA SONRASI AĞRI VE KANAMA OLUYOR. BU AĞRININ TEK ÇÖZÜMÜDE MAKATA SICAK UYGULAMAKTIR, ANCAK BU ŞEKİLDE MAKATI RAHATLATMAK MÜMKÜN.BUNUN İÇİNDE DIŞKILAMA SONRASI 10-15 DAKİKA SICAK SU İÇERİSİNE OTURMAK GEREKİYOR. (BKNZ:"BİLMENİZ GEREKENLER" BÖLÜMÜ:KABIZ KALMAMAK İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE DİET; MADDE- 7)

 
 
Soru ID : 92 Tarih : 2012-11-14 11:44:19
Sayın Hocam,tiroid ultrasonografi incelemesinde;her iki tiroid lobu boyutları normal sınırdadır.istmus kalınlığı normaldir.tiroid parankim ekosu homojen olup sol tiroid lobu lateralinde izoekoik periferinde ince halosu bulunan ve mikro ve makro kalsifikasyonlar izlenen 7 mm çapında nodül izlendi.servikal lap izlenmedi.biopsi yapılacak ameliyat olmalımıyım?5 yıl öce biopsi temiz gelmişti istersem alabileceklerini söylemişlerdi.sizin öneriniz benim için çok öncelikli lütfen cevap verebilirseniz çok mutlu olurum çok korkuyorum.
Cevap:

BİZİM İÇİN ÇAPI 1 CM'DEN DAHA KÜÇÜK OLAN PEK ÖNEMLİ DEĞİLDİR. KALDIKİ SİZE DAHA ÖNCE BİOPSİ YAPILMIŞ BİRŞEY ÇIKMAMIŞ. ÇAP OLARAK TA 5 YIL ÖNCEKİ İLE ŞİMDİKİ ARASINDA BİR FARK YOKSA BENCE HİÇBİRŞEY YAPMAYA GEREK YOK. ANCAK NODÜLÜN ÇAPINDA BİR DEĞİŞİKLİK VARSA BİOPSİ YAPIP ONUN SONUCUNA GÖRE TAKİP YADA AMELİYAT KARARI VERMEK DAHA DOĞRU OLUR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 91 Tarih : 2012-11-09 01:07:05
Hocam merhaba ben 21 yaşındayım bundan 3-4 ay önce rahim ağzındaki büyük dudak kısmından birinde yani sag al dudak altında ufak bı sislik belirtisi vardı bunun uzre kadın doguma gittim kadın dogumcu doktor herhangi bir ilaç vermedi bı tavsiyede bulunmadı kil donmesi olduğunu söyledi geçeceğini söyledi .. Fakat sislik halen mevcut büyüme yok sanırım bundan eninde değilim .. Başka bir bölüme gitmelimiyim ? Geçmemesi normalmi ne yapılması gerek sizce ? Teşekkürler.
Cevap:

GEÇMEMESİ TABİKİ NORMAL DEĞİL, BUNA KARŞIN BÜYÜMEMESİDE YİNE BİR ŞANS. BENCE BİR CİLTHASTALIKLARI UZMANINA TEKRAR MUAYENE OLMANIZDA YARAR VAR. KÜÇÜK BİR MÜDAHALE YAPILIP İÇİNİN BOŞALTILMASINDA VEYA BATIK KILIN ALINMASINDA YARAR VAR KANISINDAYIM. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 90 Tarih : 2012-10-23 10:03:26
merhaba hocam ... Hocam benım sıkıntım lavabo ıhıtyacımı gordukten sonra makat ucunda şişme oluyor ve bir süre dinlenmez isem bu şişlikler büyüyor ve dışarıda meme yapmış bir şekilde duruyor ve ağrıda yapıyor otururken yururken felan ağrılar oluyor büyüklüğü ise işaret parmagının yarısı kadar şişlik oluyor ,eğer ki anlattığım kadar şişerse bir hafta felan şişlik oluyor. fakat lavabodan sonra dinlenirsem sabaha bir şey kalmıyor yada 1 2 saate bir şey kalmıyor sonra geçiyor şişlik kalmıyor. sizce hangi çeşit bir hemoroid ve ne tür tedavi olmamda yarar var ?
Cevap:

ANLATTIKLARINIZDAN ANLADIĞIM KADAR 2. EVRE HEMOROİDLERİNİZ VAR. ANCAK BÖYLE DURUMLARDA ŞİŞLİKTEN ZİYADE KANAMA OLUP OLMAMASI DAHA ÖNEMLİ. BASUR MEMELERİNİN ŞİŞKEN AĞRI YAPMALARI BEKLENEN BİRŞEY, O NEDENLE ŞİŞMİŞ DURUMDA BIRAKILMAMALARI GEREKİYOR. BUNUN İÇİNDE ÖNCELİKLE KABIZ KALMAMALISINIZ, YANİ TUVALETTE UZUN SÜRE KALIP IKINMAMALISINIZ. BUNUN İÇİN YAPMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER PAKETİ SİTENİN SOL ÜST KISMINDAKİ BİLMENİZ GEREKENLER BÖLÜMÜNDE MEVCUT. ORAYI BİR KEZ DAHA OKUMANIZI ÖNERİRİM. YİNE ORADA YAZDIĞI GİBİ BÜYÜK APTEST YAPTIKTAN VE TAHARETLENDİKTEN SONRA BİR LEĞEN İÇERİSİNE SICAK SU DOLDURUP OTURMA BANYOSU YAPIN VE PEŞİNDENDE DIŞARI ÇIKAN MEMELERİ PARMAKLA "ULTRAPROCT" ADLI MERHEMİ SÜREREK İÇERİ DOĞRU İTMEYE ÇALIŞIN.PEŞİNDENDE MÜMKÜN OLDUĞUNCA 15-20 DAKİKA UZANARAK DİNLENİN. BİRDE DOXIUM VEYA DAFLON ADINDAKİ İLAÇTAN GÜNDE İKİ KEZ ALMANIZDA YARAR VAR.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 87 Tarih : 2012-10-12 00:18:59
Merhaba hocam, geçen hafta doktora gittiğimde guatrdan süphelendi doktor ve benden kan tahlili , ultrason istedi. Tiroid bezlerimin yavaş çalıştığını söyledi ve Euthyrox 25 mg isimli ilaci yazdı. Yoğunluk nedeniyle başka doktora gidecek vakit bulamadım. İnternetten araştırdığım kadarıyla çok daha detaylı bir incelemeden sonra tiroid bezleriyle ilgili teşhis konulduğunu farkettim. Euthyrox isimli ilaç sanıyorum ki bir hormon bu beni biraz tedirgin etti. Kilo aldırdığı, kıl yaptığı ve de hormon ilaçlarının kansere sebep olduğunu duydum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.
Cevap:

DİDEM HANIM;TİROİD HASTALIKLARINDA GENELDE ULTRASON VE KAN TAHLİLLERİ TANI KOYMADA YETERLİDİR. EĞER TİROİD BEZİNİZ AZ ÇALIŞIYORSA, YANİ YAPMASI GEREKEN HORMON ÜRETİMİNİ YETERİ KADAR YAPAMIYORSA MUTLAKA DIŞARDAN DESTEKLEMEK, EKSİĞİ YERİNE KOYMAK GEREKİR. ÇÜNKÜ TİROİD HORMONU VÜCUTTA BİR ORGANİZATÖR GİBİ GÖREV YAPAR, TÜM SİSTEMLERİN DENGEDE ÇALIŞMASINI SAĞLAR. NASIL Kİ BİR ARABA BENZİNSİZ ÇALIŞMAZSA VÜCUTTA  TİROİD HORMONU OLMADAN BİRŞEY YAPAMAZ. SİZ HORMON DENİNCE İLK AKLA GELEN KORTİZONU ALGILAMIŞ OLMALISINIZ. EUTHYROX'U KORKMADAN KULLANABİLİRSİNİZ, ANCAK DOZUN YETERLİ OLUP OLMADIĞINI VEYA DOZ AŞIMINA GİRİP GİRMEDİĞİNİ  ANLAMAK İÇİN BELLİ ARALIKLARLA KAN TAHLİLİNİ TEKRARLATMANIZ GEREKİR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.  

 
 
Soru ID : 86 Tarih : 2012-09-22 15:06:17
Sayın Hocam iyi günler, Yaşadığımın şiddetli ağrının ertesi günü doktora gittim. Dış tomboze hemoroid teşhisi konuldu, diyet, ılık su banyosu, merhem ve hap verildi. 10 gün sonra kontrole gel, ameliyat yaparız denildi. Bu gün 4. gün, ağrılarım azaldı, hafif leklenme şeklinde kanama oluyor ve iki adet meme halen mevcut. Sorum şu; 1) ameliyat olmadan eski durumuma dönmem mümkün mü? (oluşan kitlelerin kaybolması) 2) Ameliyat olursam, sanırım pıhtının içi boşaltılıyor, bu kesin çözüm olur mu? Saygılarımla
Cevap:

YUSUF BEY ÖNCELİKLİ OLARAK SORUNUZA GEÇ CEVAP VERDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM. TROMBOZE HEMOROİD'TE  ÇABUK İYİLEŞME SAĞLAMAK İÇİN GÖRÜR GÖRMEZ CERRAHİ MÜDAHALE YAPMAK LAZIM. SİZİ MUAYENE EDEN MESLEKTEŞIM "10 GÜN SONRA KONTROLE GELİN, GEREKİRSE AMELİYAT YAPARIZ" DERKEN, SADECE PIHTIYI BOŞALTMAK İÇİN DEĞİL, HEMOROİDİ KALICI OLARAK ÇÖZÜMLEMEK İÇİN AMELİYAT DÜŞÜNMÜŞ OLMALIDIR. ZATEN SİZE VERDİĞİ TEDAVİ İLE BÜYÜK İHTİMALLE "TROMBOZE HEMOROİD" GEÇTE OLSA İYİLEŞİR, İLLEDE CERRAHİ MÜDAHALE GEREKMEZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.   

 
 
Soru ID : 85 Tarih : 2012-09-12 18:12:24
merhaba hocam yaşım 18 kuyruk sokumumda bulunan bi şişlikten şikayetçiyim.Hiç bir ağrım yok,akıntı yok, oturup kalkarken bi sıkıntı vermiyor.Doktora gittiğimde mr çekilmesi istendi.MR sonucum şöyle;Hastanın daha önce yapılmış olan usg tetkikinde sakrum distal komşuluğu düzeyinde cilt altında 14x4 mm'lik bir lezyondan bahsedilmektedir.USG'de bahsedilen lezyon kalınlığı 4mm olup oldukça incedir.sakral bolgedeki 4mm'lik bir lezyonun mr ile tespiti yorumu mümkün degildir.yapılan mr tetkikinde de gerek sakral , gerekse koksiks düzeylerinde cilt cilt altı dokuda ve kemiksel yapılarda,musküler yapılarda MR'da ayırtedilebilir bir lezyon izlenmemiştir. Sakrum ve koksiksin konfigürasyonu normaldir.Sakrum ve koksiksi oluşturan kemiksel doku normal olarak izlenmektedir. Sakral spinal kanal normal görünümdedir. Presakral yumuşak doku planları normaldir. mr sonucunda bunlar yazıyordu hocam doktoruma gidicem tekrar ama birde sizin gorusunuzu almak istedim.
Cevap:

SİZDE "PİLONİDAL SİNÜS" - KIL DÖNMESİ VAR. BUNUN İÇİN USG'YE VE HELE MR'A HİÇ GEREK YOK. TECRÜBELİ BİR GÖZ VE BİR EL BUNU BİR GÖRÜŞTE VE BİR DOKUNUŞTA ANLAR.ŞU ANDA AĞRI OLMAMASI BUNUN HEP BÖYLE KALACAĞI ANLAMINA GELMEZ. BU DURUMDAYKEN ÇARESİNE BAKMAK LAZIM, YANİ YILANI BAŞI KÜÇÜKKEN EZMEK LAZIM. İNFEKSİYON VE APSE OLUNCA DURUM ZORLAŞIYOR. BÖYLE BİR DURUMDA BİZİM YÖNTEMİMİZLE RAHATLIKLA AMELİYATA GEREK KALMADAN TEDAVİ EDİLEBİLİR. SAĞLICAKLA KALIN.

 
 
Soru ID : 84 Tarih : 2012-09-04 10:17:45
merhaba doktor bey ben sizi internet aracılığı ile ulastım eşimin vücudumun bazı bölgelerinde yağ bezeleri olustu yaklasık 5 senedir var bazı bölümlerinde fındık büyüklüğünde göğsünün ortasında çeviz büyüklüğünde son zamanlarda bu bezelerim dokunduğu zaman ağrı hissettiğini ve artık kurtulmak istediğini söylüyor kendisinde cesaret bulup muayene için bile gelmiyor biraz korkuyor kötü bir sonucla karsılascam diye bana iyi bir hastane ve doktor bulursan giderim diye söz verdi bezeler çokmu tehlikeli onu size muayene için getirmek istiyorum ikna edebilirsem
Cevap:

ANLATMANIZA GÖRE PEK TEHLİKELİ GİBİ GÖZÜKMÜYOR AMA YİNEDE GÖRMEK, MUAYENE ETMEK LAZIM. KORKARAK KAÇMANIN BİR FAYDASI YOK. GEÇMİŞ OLSUN.

 
 
Soru ID : 83 Tarih : 2012-09-03 22:47:43
hocam ben 2 kere kıl dönmesi ameliyatı oldum ve malesef yine nüksetti. Bu gümüş nitrat tedavisi bana uygulanabilir mi.
Cevap:

BÜYÜK İHTİMALLE UYGULANABİLİR, ANCAK BUNU SİZİ GÖRDÜKTEN SONRA KESİN CEVAPLAYABİLİRİM. ÖNGÖRÜŞMEMİZ ÜCRETSİZDİR. 0(212)5890132'DEN RANDEVU ALIP GELİRSENİZ GÖRÜŞEBİLİRİZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 82 Tarih : 2012-09-01 11:39:45
kolay gelsin hocam.bende geçen senede oluşan,dış hemaroid memesi oluştu.geçen seneki 2 hafta gibi bir sürede kaybolmuştu.(krem,bitkisel,oturma tedavileri uygulamıştım.)şuanda doktora gitmedim.sadece meme var.az kanama oluyor(silinme anında bastırırsam).o memenin sönmesini sağlayacak antibiyotik tarzı ilaç tedavisi duydum ama ezberede kullanmak istemiyorum.önerilerinizi bekliyorum.
Cevap:

ÖNCELİKLE KABIZ KALMAMALISINIZ, YANİ TUVALETTE UZUN SÜRE KALIP IKINMAMALISINIZ. BUNUN İÇİN YAPMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER PAKETİ SİTENİN SOL ÜST KISMINDAKİ BİLMENİZ GEREKENLER BÖLÜMÜNDE MEVCUT. ORAYI BİR KEZ DAHA OKUMANIZI ÖNERİRİM. YİNE ORADA YAZDIĞI GİBİ BÜYÜK APTEST YAPTIKTAN VE TAHARETLENDİKTEN SONRA BİR LEĞEN İÇERİSİNE SICAK SU DOLDURUP OTURMA BANYOSU YAPIN VE PEŞİNDENDE DIŞARI ÇIKAN MEMELERİ PARMAKLA "ULTRAPROCT" ADLI MERHEMİ SÜREREK İÇERİ DOĞRU İTİN.PEŞİNDENDE MÜMKÜN OLDUĞUNCA 15-20 DAKİKA UZANARAK DİNLENİN.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 81 Tarih : 2012-08-26 14:59:50
iyi günler Şener Bey, ben 36 yaşındayım.yaklaşık 1 yıldır dışkılama sırasında tam boşaltamıyorum.günde yaklaşık 1 defa yada 2 günde 1 dışkılama oluyor.genellikle de katı oluyor ve bir miktar kalıyor hissi oluşuyor.bununla ilgili olarak doktoruma gitmeden önce tavsiyenizi almak isterim. şimdiden vereceğiniz yanıt için çok teşekkür ederim!
Cevap:

"DEFEKOGRAFİ" DİYE BİR TETKİK VAR. ÖNCELİKLE BUNU YAPTIRMALISINIZ. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 80 Tarih : 2012-08-01 00:46:10
sayın hocam merhaba benim hastalığımın teşhisi doktorum tarafından kronik anal fissür olarak kondu.tedavi verdi ancak sadece ağrımı kesti sonuç ilaçları bırakınca yine aynı oluyor.bu durum %100 ameliyat mı gerektirir?ameliyat olması durumunda bu konuyla ilgili kısaca bilgi vermeniz mümkün mü?artıları ve eksileri ne olur?iyileşme süreci nasıl gerçekleşir?ameliyat ne kadar sürer?tekrar etme ihtimali söz konusu olabilir mi?ve sizinle irtibata geçersek böyle bir ameliyatı sizin yapmanız mümkün olur mu?şimdiden sabrınıza ve iyi niyetinize çok teşekkür ederim. saygılarımla melek eren
Cevap:

MELEK HANIM;EĞER FİSSÜR KRONİKLEŞMİŞSE Kİ BU ANCAK MUAYENE İLE ANLAŞILABİLİR MUTLAKA AMELİYAT GEREKTİRİR VE DÜZGÜN BİR AMELİYAT YAPILIRSA SONUÇ KESİNDİR. SORDUĞUNUZ TÜM SORULARIN CEVABINI VEREBİLMEM İÇİN SİZİ MUAYENE EDİP SİZİNLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEM GEREKLİDİR. 0(212)5890232 NOLU TELEFONDAN RANDEVU ALIRSANIZ GÖRÜŞEBİLİRİZ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 79 Tarih : 2012-07-30 09:46:43
merhaba benim 2 yildir buyuyub kuculmeyen 22mm ve 11mm fibroadenomum var.20 yasindayim.3 ay sonra evlenicem,insallah.bu fibroadenomu aldirmalimiyim?dusunmek icin sadece 5 gunum var.lutfen bana yardim edin.azerbaycanda yasiyorum.prolaktinim de 36 cikiyo.adetim 5 gun gecikiyo.hamile kalamam degil mi?psikolojik durumum berbad.ameliyat izi kalir mi?kozmetik dikis kac gune iyilesir?
Cevap:

ŞİMDİLİK BENCE BUNLARI ALDIRMANIZA GEREK YOK, ÇÜNKÜ ÇOK BÜYÜK DEĞİLLER VEDE HAMİLE KALMANIZA, EMZİRMENİZE ENGEL DEĞİL. ANCAK PROLAKTİN SEVİYESİNİN YÜKSEKLİĞİNİ ARAŞTIRMAK VE TEDAVİ ETMEK GEREKİR, ÇÜNKÜ PROLAKTİN YÜKSEKLİĞİ ADET DÜZENSİZLİĞİNE SEBEP OLUR VE HAMİLE KALMANIZI ENGELLEYEBİLİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 77 Tarih : 2012-06-22 23:45:25
iyi akşamlar dr bey 2011 temmuzda tam kolonoskopi oldum polip çıktı sigmoide patolojiden temiz çıktı fakat karın ağrılarım ve alt karın bölgemde kitle hissi artıı bazen ishal oluyorum affedersiniz bu aralar makatta yanma var dr bey bağırsak kanserinde insan kitleler büyüyünce hissedebilir mi sanki sigmoide çekuma portakal büyüklüğünde taşlar koymuşlar bağırsak ca böyle şikayetler olurmu gitgide karnım şişiyor çok korkuyorum kolonoskopide hata payı yüzde kaçtır iyiki varsınız sevgiler saygılar.
Cevap:

SERAP HANIM; BİR İNSANIN BARSAK İÇERİSİNDEKİ POLİPLERİ DIŞARIDAN HİSSETMESİ MÜMKÜN DEĞİL, SİZİNKİ PSİKOLOJİK. SİZDE BÜYÜK BİR İHTİMALLE SPASTİK KOLİT (İRRİTABL BARSAK SENDROMU) VAR, KARIN AĞRILARINIZIN, ZAMAN ZAMAN OLAN İSHALİN VE KARINDAKİ ŞİŞLİĞİN  SEBEBİ BU. ANCAK  POLİPEKTOMİ GEÇİRMİŞ OLMANIZ VEDE ÜZERİNDEN 1 YILDAN FAZLA BİR SÜRE GEÇMİŞ OLMASI NEDENİYLE  KOLONOSKOPİYİ TEKRARLATMANIZ LAZIM.SAĞLIKLI GÜNLER NEDENİYLE.

 
 
Soru ID : 76 Tarih : 2012-05-22 23:34:02
Hocam annemin MR inceleme raporunu gönderiyorum. Değerlendirip bilgilendirirseniz memnun olurum. SAĞ MEME MR İNCELEMESİNDE, STIR axial 3D GE T1 Axial DWI Axial IVKM enjeksiyonu sonrası bilateral 3D Fat GE T1 Axial, Substraction Axial Meme ucu, cilt ve cilt altı doku görünümü normal bulunmaktadır. Aksillada yağ hilusu içeren ince korteksli lenf nodları mevcuttur. Meme parankiminde düzgün sınırlı sperfik, ovoid biçimli veya sınırlı net olarak belirlenemeyen, STIR, T2 izo- hiperintes, T1 hipo-izointens olarak seçilen, IV kontrast madde verilimi sonrası kontrastlanma bulgusu vermeyen, difüzyon incelemede belirgin difüzyon kısıtlanması bulgusuna yol açmayan imajlar gözlenmektedir. Subareolar bölgede duktuslar belirgindir. Meme üst santral lokalizasyonda toraks duvarına yakın yerleşim gösteren, yaklaşık 17X14 mm boyutunda hipointens, T2 ve STR izointens olarak seçilen , IV kontrast madde veirilimi sonrası erken arterial fazda yoğun miktarda kontrastlanma izlenimi veren , geç fazda plato tarzında kontrast tutulumu gösteren lezyon görülmektedir. SONUç: **** Toraks duvarına yakın yerleşim gösteren , üst santral lokalizasyonda saptanmış olan lezyon BIRADS III-IV (muhtemelen bening- şüpheli) olarak kategorize edilebilinir. Bu lezyonun olgu risk faktörleri, muayene bulguları, laboratuvar bulguları, var ise diğer radyolojik tetkik sonuçları ile birlikte değerlendirilerek kısa aralıklı takip veya doğrudan histopatolojik tanı yoluna gidilmek suretiyle sonuçlandırılması uygun olur. Bunun dışında kalan görünümler BIRADS II (BENİNG) olarak kategorize edilmektedir. Saygılarımla.
Cevap:

ÖNCELİKLE TEKNİK BİR AKSAKLIKTAN DOLAYI SORUNUZU YENİ GÖRDÜĞÜM VE GEÇ CEVAP VERDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM. ANCAK YİNEDE CEVAP VERME İHTİYACI DUYDUM. ASLINDA SORUNUZUN CEVABI GÖNDERDİĞİNİZ E- MAİL DEKİ RAPOR SONUCUNDA MEVCUT ( Bu lezyonun olgu risk faktörleri, muayene bulguları, laboratuvar bulguları, var ise diğer radyolojik tetkik sonuçları ile birlikte değerlendirilerek kısa aralıklı takip veya doğrudan histopatolojik tanı yoluna gidilmek suretiyle sonuçlandırılması uygun olur.) ANCAK HER ZAMAN İÇİN HASTANIN KENDİ SEMPTOM VE  BULGULARINA GÖRE HAREKET ETMEK DAHA ÖNEMLİDİR, BUNUN İÇİNDE HASTAYI MUAYENE EDİP DEĞERLENDİRDİKTEN SONRA NE YAPILACAĞINA KARAR VERMEK GEREKLİDİR.SAYGILARIMLA.

 
 
Soru ID : 75 Tarih : 2012-05-22 23:19:14
Merhaba hocam. Ben 29 yaşında bir bayanım,bekarım. Vücut yapıma göre aşırı derecede göbeğim var. Bu beni çok rahatsız ediyor. 79 kiloyum ama göbeğim 90 kilogramlık bir insanın göbeği kadar. Yani doğru tarif etmek gerekirse 5-6 aylık hamile bir bayanı yansıtıyor. Sizden yardım istiyorum. Ne yapmam lazım. Hangi branşlara gitmem gerekiyor. Göbeğim resmen bana işkence. Yardımcı olursanız memnun olurum. Saygılarımla hocam. Esenkalın.
Cevap:

BU SORUN İLK ETAPTA PLASTİK CERRAHİYİ İLGİLENDİRİ, ANCAK BİZİMLE TEMASA GEÇERSENİZ SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ. NİSA HASTANESİNDE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ DENEYİMLİ VE GÜVENDİĞİMİZ PLASTİK CERRAHİ UZMANI ARKADAŞIMIZ VAR. İRTİBAT TELEFONU: 0(212)4544400 - 2479

 
 
Soru ID : 74 Tarih : 2012-04-05 20:16:18
Merhaba Mustafa Bey; Anlatacağım konu ile ilgili sizden ilgi ve yardım bekliyorum.Annem 1,5 sene öncesinde safra kesesinden ameliyat oldu,ameliyat için çok geç kalınmış safra kesesi kansere çevirmiş.Evre olarak 4.evrede.1senedir de kemoterapi alıyor.Biz Balıkesir'de ikamet ediyoruz.Tedavimiz İzmir'de devam ediyordu fakat doktorumuz bütün kemoterapi ilaçlarını kullandığını,kanseri durdurmaya çalıştığını ama durduramadığını 10-20km hızla ilerlediğini söyledi ve başka bir doktora yönlendirdi.Bu doktor da ilacını değiştirdi ve tedavi süresini haftalığa çevirdi.Kullanılan ilaç GEMKO bu ilacı kullandığından beri çok şiddetli ağrıları var.Ağrı ilaçtan mı yoksa kanser yayıldığı için mi ağrı artıyor bilemiyoruz,doktorumuzla da gittiğimizde çok fazla iletişim kuramıyoruz.Ağrı kesiciler(Geralgine K),Ağrı kesici bant (Durogesic) veriliyor fakat hiç etkileri olmuyor.Biz bu konuda ne yapabiliriz,yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar Dilerim.
Cevap:

BANU HANIM BU KONU HERNEKADAR MEDİKAL ONKOLOJİYİ İLGİLENDİRSEDE, BEN SİZE BENİ İLGİLENDİRDİĞİ KADARIYLA CEVAP VERMEYE ÇALIŞACAĞIM. ANNENİZİN AĞRISININ BU İLAÇTAN DOLAYI OLDUĞUNU SANMIYORUM. AĞRI BENCE HASTALIĞIN İLERLEMESİNE BAĞLI. HERNEKADAR KEMOTERAPİ YAPILSADA BİR YANDAN OLAY DEVAM EDİYOR. KEMOTERAPİ ANCAK KANSER KİTLESİ AMELİYATLA ÇIKARTILDIKTAN SONRA GERİDE KALAN GÖZLE GÖRÜLMEYEN ARTIKLARIN TEMİZLENMESİ İÇİN YARARLI OLUYOR. YOKSA ÇIKARTILAMAMIŞ VEYA NÜKS ETMİŞ ANA KİTLELERİ ERİTMEKTE PEK ETKİLİ OLAMIYOR.MAALESEF BUGÜNKÜ TIBBIN DURUMU BU. SİZE ALLAH YARDIM ETSİN DİYOR VE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM. 

 
 
Soru ID : 73 Tarih : 2012-04-01 02:18:02
saygılar sayın hocam.Ben ve eşim sizin hastanızız.Babam erkek kardeşim ve kayınpederimi siz ameliyat ettiniz.Allah sizden razı olsun.Ben yaklaşık 4 ay önce hastanenize gelip size muayene oldum.Kilo problemim var tiroidlerim az çalışıyor kolestrolüm yüksek 350 civarı 32 yaşındayım.Siz beni dahiliye doktoruna yönlendirdiniz.Gittim.Tiroid ve kolestrol ilacı verdi.En önemliside mutlaka kilo vermen gerek dedi.Zaten bu benim doktorlardan en çok duyduğum tavsiye.Ancak yerine getiremiyorum.5 kilo verip 7 kilo alıyorum bu hep böyle devam ediyor.dahiliye doktoru beni kilo vermiş halde 2 ay sonra bekliyordu fakat ben veremediğim için utancımdan gidemiyorum.Şu anki düşüncem mide balonu.Bu ayki konunuzda bahsetmişsiniz.Benim vücut kitle endksim 35.kilom 98.tavsiye edermisiniz başarılı bir yöntemmidir.Aynı gün hastanede kalmadan eve dönebilirmiyim.uzun oldu hakkınızı helal edin şimdiden teşekkürler.
Cevap:

ÖZLEM HANIM;BİR KERE UTANILACAK BİR DURUM YOK, BU SADECE SENİN DEĞİL ÇAĞIMIZIN SORUNU. HER HALUKARDA DOKTORUNA  MUTLAKA KONTROLE GEL, BİZİMLE TEMASI KESME.  GELELİM İŞİN DİĞER YÖNÜNE MAALESEF DÜZENLİ SPOR YAPILMADAN KİLO VERİLMİYOR, BU YÖNDENDE BELLİ BİR PROGRAMA GİRMELİSİN.SENİN İÇİN MİDE BALONU DÜŞÜNÜLEBİLİR, BİR SAKINCASI YOK, UYGULAMA İÇİN HASTANEDE KALMANA GEREK YOK VE İSTENDİĞİNDE GERİ ÇIKARTILABİLİR. BİZİMLE İLETİŞİMİNİ DEVAM ETTİRİRSEN BUNLARIN TÜM DETAYLARINI YÜZ YÜZE DAHA İYİ GÖRÜŞEBİLİRİZ. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE. 

 
 
Soru ID : 71 Tarih : 2012-02-11 04:26:14
Merhaba.Benim bir süredir anal bölgede ağrım var.Birkaç yere gittim ama birşey çıkmadı.Birisi bana buradaki sinirlerde problem olabilir dedi.Buradaki sinirlerin kesildiği yada benzeri kalıcı çözüm olabilecek bir amelliyat varnmı?Bu ağrı hayatımı çok olumsuz etkiliyor.
Cevap:

ANAL BÖLGEDE AĞRI VARSA MUTLAKA BİR SEBEBİ VARDIR, BİRŞEY ÇIKMADI OLAMAZ.İYİCE DEĞERLENDİRMEK LAZIM.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 70 Tarih : 2012-02-06 14:44:47
Mrh hocam. Ben 28 yaşındayım.Bugün çektirdiğim ultrason sonucudur bu. Sol memede saat 11 hizasında 8*5mm ve saat 6 hizasında 12*7mm boyutlarında iki adet sağ memede ise 12 hizasında 13*7mm ve saat 3 hizasında 11*5mm boyutunda iki adet düzgün kontrlü benign görünümlü hipoekojen solid lezyon mevcuttur.( Fibroadenom olarak değerlendirilmiştir) Her iki memedede en büyüğü saat 2 hizasında 12*6mm boyutunda , sol memede en büyüğü saat 3 hizasında 10*6 mm boyutunda birkaç adet anekojen kist mevcutmuş. Öncelikle kötü bir durum varmı?. Varsa ne yapmam tedavi gerekliyse nereden başlamam gerekir.Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin....
Cevap:

SÖYLEDİKLERİNİZİN HEPSİDE ÖNEMSİZ VE TEDAVİ GEREKTİRMEYEN ŞEYLER.YALNIZ USG'NİN DENEYİMLİ BİRİ TARAFINDAN TEKRARLANMASINDA FAYDA VAR. ZİRA AYNI MEMEDE HEM KİST, HEMDE FİBROADENOMUN BİR ARADA OLMASI OLDUKÇA NADİR GÖRÜLEN BİR DURUMDUR. ZİRA BAZI İÇERİĞİ YOĞUN OLAN KİSTLER RADYOLOGLAR TARAFINDAN FİBROADENOM OLARAK YORUMLANABİLMEKTEDİR.AMA HERŞEYE RAĞMAN SİZDE TELAŞA KAPILACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.

 
 
Soru ID : 69 Tarih : 2012-01-28 01:30:26
Hocam benim şikayetim annemle ilgili 4 ay önce annem anal fissürden ameliyat oldu.ama hala ağrıları geçmedi ve aynı zamanda makatta ağrı yanma ve şişlik var. sık sık tuvalete gitmek istiyor.Gaz çıkartamıyor makat çok gergin gitmediğimiz doktor kalmadı.Annemin ağrılarına çare bulamadılar.Ne yapmamız gerekiyor
Cevap:

ANNENİZİ GÖRMEMİZ LAZIM, BÜYÜK OLASILIKLA YAPILAN AMELİYAT YETERSİZ KALMIŞ. SİZE YARDIMCI OLACAĞIMA İNANIYORUM.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 68 Tarih : 2012-01-10 21:22:32
doktor bey ben tekrar rahatsız ediyorum sizi ama kusuruma bakmayın..bana çıktığım doktorların hepsi hemoroid ve fissür olduğunu sölediler ve fissürün tekrarlama olasaılığı çok diyorlar.ben tereddütte kaldım ama çok sancılarım oluyo.ialçları kullanıyorum ve rivanol da kullanıyorum ama 2 gün iyiysem 1 hafta kötüyüm.lütfen yardımcı olun bana
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM; ANLATTIKLARINIZA GÖRE SİZDE AMELİYAT GEREKTİREN BİR DURUM VAR, O NEDENLE İLAÇ TEDAVİSİYLE BİR SONUÇ ALMANIZ ZOR GİBİ GÖZÜKÜYOR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 67 Tarih : 2011-12-04 01:54:13
Oğlum 25 yaşında , bugün şiddetli bir karın ağrısı ile hastaneye götürdüm.çekilen ultrason neticesinde safra kanalının tıkalı olduğu ,safra kesesinin taşla dolu şişkin ve iltihaplı olduğu söylendi.İlaç ve diyet verildi akut iltihabı geçtikten sonra açık ameliyat için tekrar getirilmek üzere taburcu edildi.Sosyal güvencesi yoktur. 1.Ultrason sonucu yapılan teşhis yeterlimidir,başka test ve araştırma yapılması gerekirmi 2..Bir ay içinde çok önemli sınavları olduğundan ,ameliyatı ne kadar erteleyebiliriz. 3.Açık ameliyat olmak zorundamı 4.İlavet tekkikler ve böyle bir ameliyat sigortasız hastaya ne kadara mal olur. Teşekkür ederim. Saygılarımla A.Turan Güneş
Cevap:

KONULAN TANI İÇİN ULTRASON  YETERLİ DEĞİLDİR, MUTLAKA KAN TAHLİLLERİNİN YAPILMASI VE BUNLARIN SONUCUNA GÖRE GEREKİRSE MR-KOLANJİOGRAFİ DEDİĞİMİZ BİR GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMİNİN DE UYGULANMASI GEREKEBİLİR.

AMELİYATIN ERTELENMESİNE KARAR VEREBİLMEK İÇİNDE GENE KAN TESTLERİNİN SONUCUNA  BAKMAK  GEREKİR.

AÇIK OLMAK ZORUNDA DİYE BİRŞEY OLAMAZ BUNA ANCAK AMELİYAT SIRASINDA KARAR VERİLİR. EĞER HASTANIN TAŞALARI SAFRA KESESİNDEN DÜŞÜPTE ANA SAFRA KANALINI TIKAMIŞSA ÖNCE ENDOSKOPİK YÖNTEMLE (AMELİYATSIZ) KANAL AÇLIR VE TEMİZLENİR, BİR SÜRE SONRADA KAPALI YÖNTEMLE SAFRA KESESİ ALINIR.

TÜM BU SÖYLEDİKLERİMİN MALİYETİ, SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN BİR HASTA İÇİN 3500-4000 TL. CİVARINDADIR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 65 Tarih : 2011-11-29 12:34:09
merhaba doktor bey.ben 18 yaşındayım ve 3 yıldır hemoraid rahatsızlığım var.daha önce çok doktora gittim ve ialçlar kullandım ama bi faydasını göremedim.giderek daha kötü duruma geldim.şuanda çok rahatsızlık çekiyorum ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi gittiğim doktorum ama ben ameliyat olmaktan çok korkuyorum.başka bi çözüm yolu yok mu?
Cevap:

GÖRMEDEN BİRŞEY SÖYLEMEM PEK DOĞRU OLMAZ, AMA İLAÇLARDAN FAYDA GÖRMEDİĞİNE GÖRE AMELİYATI DÜŞÜNMEN GEREKLİ. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE. 

 
 
Soru ID : 64 Tarih : 2011-11-14 13:03:11
merhaba hocam ,ben tiroid için euthyrox kullanıyorum bu ilaçla birlikte gün içinde greyfurt tüketmekte bir sakınca var mıdır?teşekkürler...
Cevap:

EUTHYROX'U MUTLAKA AÇ KARINA ALMAK ZORUNDASINIZ. GÜN İÇİNDE TÜKETMEKTE BİR SAKINCA YOK. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Soru ID : 63 Tarih : 2011-11-08 14:14:57
mrb hocam,makatımda dışarı sarkmış ve elle dahi içeri girmeyen bir hemoroid var.(yaklaşık 2 cm ).ağrı ve kanama yapmıyor.Özellikle akşamları şidddetli kaşıntı ve makatımda dokunduğumda hafif ıslaklık oluyor.Bu hangi hemeroid çeşidini girmekte acaba,tedavi yöntemleri için ne yapmalıyım,ameliyat gerekli mi? Cevap: MURAT BEY KARDEŞİM; BİZ HEMOROİDLERİ DEĞERLENDİRİRKEN DERECELERİNE GÖRE 4 EVRE'YE AYIRIRIZ. SİZİN ANLATTILARINIZA BAKILIRSA SİZDEKİ HEMOROİDLER EVRE 4 GİBİ, BU GİBİ HEMOROİDLER İçİNDE AMELİYAT ŞART. ANCAK YİNE DE AMELİYAT ÖNCESİ BİRAZ KONSERVATİF TEDAVİ (SICAK SUYA OTURMA VE ULTRAPROCT GİBİ POMATLARI ELLE SüREREK UYGULAMA GİBİ) UYGULAMAKTA FAYDA VAR. BÖYLE DURUMLARDA BEN AMELİYAT OLARAK "LONGO" YÖNTEMİNİ ÖNERİRİM.GEçMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim ,Hocam benim hemeroidim dış hemeroid değil mi?Öyle çok fazla rahatsız etmiyor, ara ara akşamları kaşıntı yapıyor,kanama ağrı olmuyor tek sorun kaşıntı yapması,ameliyat olmazsam ne gibi sağlık sorunlar oluşturabilir hocam,Bir makelenizde şöyle yazmışsınız ''Dış hemoroidler;Makatın dışından çıkan memelerdir,tromboze olmadıkça cerrehi tedavi gerektirmezler,konservatif yöntemlerle rahatlıkla tedavi edilebilirler.'' çok özür dileyerek soruyorum hocam benim hemoroidim bu hemeroid çeşidine girmiyor mu? ben şimdi ameliyat olursam sadece kaşıntı için ameliyat olmuş olucam ameliyat olmasam olmaz mı hocam.Hastanenizde ameliyat olursam ne kadar masraf çıkar sağlık güvencem ssk hocam..son olarakTromboze olmak ne demek,bunu ben nasıl anlayacam . Dönüşünüz için tekrar teşekkür ediyorum.Allah razı olsun Hocam,
Cevap:
SİZİN HEMOROİDİNİZ "İÇ HEMOROİD". ŞU ANDA FAZLA RAHATSIZ ETMESE BİLE 
ZAMAN İÇERİSİNDE KANAMALARA  SEBEP OLACAK VEYA SÜREKLİ DIŞARDA OLDUĞU 
İÇİN ISLAKLIK VE İÇ ÇAMAŞIRDA KİRLENMEYE SEBEP OLACAK. BENİM ÇALIŞTIĞIM 
HASTANEDE SÖYLEDİĞİM "LONGO" YÖNTEMİ İÇİN 1500 TL. GİBİ BİR FARK 
ALINIYOR. DIŞ HEMOROİDLER; FAZLA IKINMAKTAN DOLAYI YIRTILIRLAR ANCAK 
ÜZERİNDE DERİ OLDUĞU İÇİN DIŞARI KANAYAMAYIP DERİ ALTINDA PIHTILAŞIP 
AĞRILI NOHUT GİBİ BİR SERTLİK OLUŞUR. BUNA TROMBOZE (OLMAK) HEMOROİD DENİR.
 
 
Soru ID : 62 Tarih : 2011-11-07 13:42:18
mrb hocam,makatımda dışarı sarkmış ve elle dahi içeri girmeyen bir hemoroid var.(yaklaşık 2 cm ).ağrı ve kanama yapmıyor.Özellikle akşamları şidddetli kaşıntı ve makatımda dokunduğumda hafif ıslaklık oluyor.Bu hangi hemeroid çeşidini girmekte acaba,tedavi yöntemleri için ne yapmalıyım,ameliyat gerekli mi?
Cevap:

MURAT BEY KARDEŞİM; BİZ HEMOROİDLERİ DEĞERLENDİRİRKEN DERECELERİNE GÖRE 4 EVRE'YE AYIRIRIZ. SİZİN ANLATTILARINIZA BAKILIRSA SİZDEKİ HEMOROİDLER EVRE 4 GİBİ, BU GİBİ HEMOROİDLER İÇİNDE AMELİYAT ŞART. ANCAK YİNE DE AMELİYAT ÖNCESİ BİRAZ KONSERVATİF TEDAVİ (SICAK SUYA OTURMA VE ULTRAPROCT GİBİ POMATLARI ELLE SÜREREK UYGULAMA GİBİ) UYGULAMAKTA FAYDA VAR. BÖYLE DURUMLARDA BEN AMELİYAT OLARAK "LONGO" YÖNTEMİNİ ÖNERİRİM.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 61 Tarih : 2011-10-18 13:42:27
EŞİM İçİN çEKİLEN ULTRASONOGRAFIDE TROID BEZİ SOL LOPTA EN BüYüĞü 31X13X11 MM BOYUTLARINDA MULTINODüL (MNG) TESPİT EDİLDİ. NODüL İçİNDE KABA KALSİFİKASYON MEVCUT. İĞNE BİYOPSİSİ YAPILDI BUNDA DA TARİF EDİLEN NODUL 17X11 MM BOYUTUNDA VE ADENOMATÖZ NODUL +LENFOSİTİK TROİDİT TESPİT EDİLDİ.İKİ YIL SüRE İLE EUTHYROX 50 MG TABLET KULLANILDI, BUNA RAĞMEN NODUL BİR KAç MM BüYüDü BİR KERE DAHA İĞNE BİYOPSİSİ YAPILDI. SONUç ÖNCEKİ GİBİ çIKTI. KULLANILAN TABLETİN FAYDALI OLMADIĞI GEREKçE GÖSTERİLİP KULLANIMI DURDURULDU. SON 1,5 YILDIR İLAç KULLANILMIYOR BAHSE KONU NODULDE BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR. T3,T4 VE TSH ÖLçüMLERİ LİMİTİN İçİNDEDİR. AYRICA KAN ŞEKERİM YüKSEK.GİTTİĞİM BİR KAç DOKTOR AMELİYAT OLMAMI ÖNERDİ. SİZ NE DERSİNİZ? KARAR VERMEKTE ZORLANIYORUM .BU KONUDA ACİL BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
Cevap:

HÜSEYİN BEY; BÖYLE BİR DURUMDA İLACIN ETKİLİ OLMASINI BEKLEMEK YANLIŞ OLUR, İLAÇ NODÜLLERİ KAYBETMEZ VEYA KÜÇÜLTMEZ. EN İYİ İHTİMALLE BÜYÜMESİNİ ÖNLEYEBİLİR. SİZİN NODÜLÜNÜZ BÜYÜKÇE, EĞER BOĞAZINIZA BASKI YAPIP SİZİ RAHATSIZ EDİYORSA BİRAN ÖNCE AMELİYAT OLMANIZI ÖNERİRİM, KAN ŞEKERİNİN YÜKSEK OLMASI BUNA ENGEL DEĞİL. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 60 Tarih : 2011-10-03 19:00:48
Merhaba... Ekojen Polipoid Kitle hastalığı hakkında bilgi alabilirmiyim Şimdiden teşekkürler..
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM;BİR SAĞLIK MEMURU OLARAK YER,ORGAN VE YAPILAN TETKİKİN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN CİDDİ BİR YORUM YAPMANIN İMKANSIZ OLDUĞUNU BİLMENİZ LAZIM. SAYGILARIMLA. 

 
 
Soru ID : 59 Tarih : 2011-10-03 00:04:11
iyi akşamlar dr bey ben alt karın bölgesinde çok yoğun kitle hissi mevcut özellikle rahim ve kasıklaın biraz üstünde karın ağrılarımda olunca sigmoid ve çekumdan şüphelendim 3 ay önce total kolonoskopi oldum önemli bişey çıkmadı bu sefer adet gecikmelerimde olunca kadın doğuma gittim smear alındı usg bakıldı dr bişey yok dedi dr bey sorunum ne olabilir kadın doğum uzmanı bişey yok dedi dr bey bu idrar kesesi ile ilgili olabilir mi alt karnımda sanki taşlar yerleştirmişler özellikle sağ alt kadranda kitle hissi çok yoğun ve büyüyor gibi eğilemez yürüyemez oldum psikolojim çökmüş durmda yol gösterin lütfen sabahları kalkınca bacaklarım tutmuyor dr bey iştahım iyi genede iştahsızlık yapmayan kanser olabilirmi çok endişeliyim şimdiden teşekkürler saygılar.(yaşım41 evliyim çocuğum yok)
Cevap:

SERAP HANIM; ÖNCELİKLE CEVAP VERMEKTE GECİKTİĞİM İÇİN SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM,BU ARALAR İŞLERİMİN YOĞUNLUĞU VE KONGRE SEYAHATLERİM NEDENİ İLE BİLGİSAYARIMI AÇMAYA PEK FIRSAT BULAMADIM.MAİLİNİZİ BAŞTAN SONA BİRKAÇ KEZ OKUDUM,SİZDE CİDDİ BİRŞEY OLDUĞUNU SANMIYORUM ANCAK YİNEDE KESİNLİKLE BİRŞEY YOK DİYEBİLMEK İÇİN ELİMİZDE KANIT OLMASI LAZIM. ZİRA GÜNÜMÜZ TIBBI ARTIK "KANITA DAYALI" OLMAK ZORUNDA. BU NEDENLE SİZE "KONTRASTLI BATIN TOMOGRAFİSİ" ÇEKİLMESİ GEREKLİ.BİZİMLE İLETİŞİME GEÇERSENİZ, SİZİNLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜP BU SORUNU RAHATLIKLA AŞABİLİRİZ. SAĞLICAKLA KALIN.

 
 
Soru ID : 58 Tarih : 2011-09-09 17:49:36
iyi günler dr bey alt karın bölgemde yoğun kitle hissi var kadın doğuma gittim bişey yok dendi bağırsaktan kolonoskopi oldum sadece polip çıktı onlarda temiz çıktı dr bey eğilerek iş yapamaz oldum sizce ne olabilir tümör olabilir mi karın içinde veya karınzarında psikolojim çökmüş durumda soru sorma fırsatı verdiğiniz için teşekkürler saygılar.
Cevap:

ANLADIĞIM KADARIYLA KARNINIZ ŞİŞİYOR; BUNUN SEBEBİ KİLO ALMA (ŞİŞMANLIK) YA DA İRRİTABL BARSAK SENDROMUNA BAĞLI ŞİŞKİNLİK (GAZ BİRİKMESİ) OLABİLİR. TÜMÖR OLSAYDI GEÇTİĞİNİZ BUNCA MUAYENEDE ANLAŞILIRDI, BU NEDENLE MÜSTERİH OLUN, ANCAK YİNEDE BAZI ÖNLEMLERİ ALMAKTA İHMALKAR DAVRANMAYIN. ÖNCELİKLE SİTEMİZDE BULUNAN "İRRİTBL BARSAK SENDROMU" İLE İLGİLİ YAZIMIZI MUTLAKA OKUYUN. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE

 
 
Soru ID : 57 Tarih : 2011-09-04 22:20:38
selamelyküm hocam geçen yine size email atmıştım hocam ben de graves hastalığı var. sol gözüme yansımış bazan çok kötü ağrı ve sızı yapıo ve gözde öne doğru çıkma var..... hocam plastik cerrahlar küçük bi operasyonla düzeltebilir demişiniz de... pekii bunun hakkaında biraz bilgi almam mümkün mü nerde nasıl yapıcaz... detayları ne kısaaca aktarabilirsinz?
Cevap:

BÖYLE BİR AMELİYATIN YAPILABİLMESİ İÇİN ÖNCE BASEDOW-GRAVES HASTALIĞININ (ZEHİRLİ GUATR) NİHAİ TEDAVİSİNİN YAPILMIŞ OLMASI VE BU SORUNUN SONLANDIRILMIŞ OLMASI GEREKİYOR.BU AMELİYATIDA ANCAK BU KONUDA ÖZEL EĞİTİM ALMIŞ PLASTİK CERRAH ARKADAŞLAR YAPABİLİR. SİZ ÖNCE GUATR AMELİYATINI OLUN DİĞERİ SONRAKİ İŞ. OZAMAN BİZİMLE TEMASA GEÇİN SİZE YARDIMCI OLURUZ.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 56 Tarih : 2011-09-04 19:18:57
Merhaba Sn. Hocam, Yaklaşık 10 yıldır reflü hastasıyım, Prof. Dr. Ahmet DOBRUCALI ve Prof. Dr. Ahmet TüRKçAPAR muayene oldum; ameliyat kararı verdiler, maddi durumum yetersiz ve işsiz olduğum için ameliyat olacak parayı tedarik edemedim. Eşim memur eşimin üzerinden sağlık güvencem var. Sağlık güvencemi kullanarak size ameliyat olma durumum var mı? çaresiz olmasam sizi rahatsız etmezdim. Nasıl bir yol izleyeceğim konusunda yardımcı olursanız teşekkür ederim. İyi çalışmalar, Saygılarımla,
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM TABİKİ OLABİLİRSİN, ANCAK BENİM ÇALIŞTIĞIM HASTANE ÖZEL, SGK'NIN VERDİĞİ ÜCRET BÖYLE BİR AMELİYAT İÇİN YETERSİZ KALDIĞI İÇİN 2000 TL. GİBİ BİR  FARK ÖDEMENİZ GEREKİYOR.BUNU BİLMENİZİ İSTERİM,SAYGILARIMLA.

 
 
Soru ID : 55 Tarih : 2011-08-23 14:09:52
Merhabalar Mustafa Bey... 16.06.2011 tarihinde fistul ameliyatı oldum. Ameliyatı yapan doktorum tarafından ameliyatın gayet başarılı geçtiği tekrarlamamasi icin ne gerekiyorsa yapıldığı söylendi ve açık yara seklinde birakilarak kendi kendine kapanması uygun görüldü. Bugün yaram tamamen kapandı. Haftalık periyotlarda gittiğim kontrollerde de iyileşmenin gayet başarılı olduğu söylendi fakat yaranın kapandığı yerde ve daha onceden fistul olusan yerde hiçbir sıkıntım yok ancak yaranın tam olarak kapanmaya başladığı yerde iğne ucu kadar delik oluştuğunu gördüm ve oradan zaman zaman hafif kanlı zaman zaman hafif sarı akıntı geliyor... Açıkcası araştırmalarım ve internet üzerinden okuduklarım bunun tedavisinin pek mümkün olmadıgı ameliyat olunsa bile mutlaka nüks edebileceği yönünde.. Size sorum acaba yeniden fistul oluşma riski icerisindemiyim ve eğer nüks oluşuyorsa bundan kurtuluş yolu yok mudur? 25 yaşındayım ve bu hastalık hayatımı, isimi ciddi anlamda olumsuz etkilemeye başladı. Cevabınız icin şimdiden teşekkürler hocam...
Cevap:

İNTERNETTEN OKUDUKLARINIZA VE SİZİN ARAŞTIRMALARINIZ SONUCU ORTAYA ATTIĞINIZ "AMELİYAT OLUNSADA KAPANMASI PEK MÜMKÜN DEĞİL" FİKRİNE KESİNLİKLE KATILMIYORUM. BENİM ŞİMDİYE KADAR AMELİYAT ETTİĞİM HASTALARIMDAN - Kİ SAYILARI BİNLERİ AŞMIŞTIR - KAPANMAYANI OLMAMIŞTIR, ANCAK BAZILARINA KISA SÜRE İÇERİSİNDE TEKRAR MÜDAHALE EDİP DÜZELTİCİ AMELİYAT YAPTIĞIM OLMUŞTUR. NÜKS'TE OLSA HASTA YAKINDAN VE İYİ İZLENİRSE SORUN MUTLAKA AŞILIR. NÜKSÜ ÖNLEMENİN İKİ ÖNEMLİ ŞARTI VARDIR; 1 - AMELİYAT SIRASINDA FİSTÜLÜN İÇ DELİĞİNİ MUTLAKA TESBİT ETMEK, 2 - AMELİYAT SONRASI HASTANIN YAKIN İZLEMİ. SİZİN DURUMUNUZA GELİNCE; GÖRMEDEN BİRŞEY SÖYLEMEK ZOR OLSADA,NÜKS OLMAYABİLİR,BAZEN İYİLEŞME SÜRECİNDE MAKATTA YARA YERİ TEKRAR AÇILABİLİR. BU NEDENLE SİZİ AMELİYAT EDEN DOKTORUNUZLA TEKRAR BİR GÖRÜŞÜN, AMA HİÇBİR ZAMAN BU KONUDA ÜMİTSİZ OLMAYIN,NÜKSTE OLSA BU HASTALIĞIN ÇARESİ VARDIR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE. 

 
 
Soru ID : 54 Tarih : 2011-08-14 03:39:55
ERDİNç TAN - 27Y, Antalya Değerli hocam iyi günler, şikayetim küçük yaşlarda da büyük tuvaletimi yaparken sonlarına doğru çok nadir de olsa kan gelmesiyle dikkatimi çekti ama o zamanlar anal fissür yoktu, şimdi 26 yaşındayım 1,5 - 2 seneye yakın anal bölgemin hemen ucundan dışarı kılcal damar çıkmıştı. ip kalınlığında ucu ise mercimek tanesi büyüklüğünde 1-2 cm uzunluğunda pembemsi bir damar. utancımdan doktora gidemedim eczaneden hemoroit ilacı aldım daflon ve prokto'nun hem fitil hem kremini 1 hafta sonra düzeldim ama bu zaman zarfı içerisinde tekrarlayan içe doğru yanmalar ağrılar oluyor bu ilaçlarla tam olarak eski sağlığıma kavuşmak mümkün olmadı bir tanıdık genel cerraha gittiğimde bna çok önemli bir problem yok bu ilaç kremlere devam edersin demişti ağrın sızın olunca ama belli bir süre iyi oluyor sonra tekrar devam ediyor acaba farklı bir ilaç mı antibiotik mi kullanmam gerekli bilemedim sizin tecrübeleriniz doğrultusunda bna yol gösterirseniz duacınız olacağım hocam şimdiden teşekkür ederim iyi günler
Cevap:

Cevap : SEVGİLİ KARDEŞİM ANLATTIKLARINIZ TAMAMEN KRONİK ANAL FİSSÜR'E (MAKATTA MÜZMİNLEŞMİŞ ÇATLAĞA) UYUYOR. KRONİKLEŞMİŞ ÇATLAKLARDA MERHEM VE İLAÇLARLA NE KADAR RAHATLASANIZDA TAMAMEN İYİLEŞEMEZSİNİZ, BUNUN İÇİN UFAK BİR MÜDAHALE (AMELİYAT) GEÇİRMENİZ ŞART. ÇEKİNMEDEN BİRAN ÖNCE GENEL CERRAHİYE BAŞVURUN. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE

 
 
Soru ID : 53 Tarih : 2011-08-14 03:35:32
FAHİR ÖZMEN, 25 Y, BURSA SORU: Merhaba hocam; benim sorunum kanamalı basur yaklaşık 2 yıldır her sabah tuvaletimde aşırı kanamam oluyor. Her 3 ayda bir kan alıyorum ve bir yıldır kan tabletleri kullanıyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Cevap:

    CEVAP: SİZİN YAPTIĞINIZ TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNDERMEK, DEPONUN DİBİ DELİKSE,  SİZ BU DELİĞİ TAMİR EDİP KAPATMADAN İSTEDİĞİNİZ KADAR DOLDURUN DEPO HİÇBİR ZAMAN TAM OLARAK DOLMAZ. SÖZÜN ÖZÜ BİR AN ÖNCE GENEL CERRAHİYE MUAYENE OLUN VE GEREKLİ MÜDAHALENİZİ YAPTIRIN, BUNUN DIŞINDA BİR YOL İZLEMEK MANTIK DIŞIDIR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE

 
 
Soru ID : 52 Tarih : 2011-08-11 18:46:59
Merhablar, şu anda yaşamakta olduğum ve yaklaşık 5 yıldan beri süre gelen rahatsızlığım olan fistül rahatsızlığı hakkında soru sormak istiyorum. Ben daha önceleri de çeşitli yerlerde bir çok doktora muayene oldum, takdir edersiniz ki ameliyat olmadan rahatsızlığın geçmesi söz konusu olmuyor. Ameliyatta %100 bir çözüm olmamakla beraber tekrar nüksedebilme durumu söz konusu. Ameliyat olabilmek için yeterince güvenebileceğim bir doktor ile tanışmadım , sadece bir tanesi hariç. Prof.Dr.Nihat Bengisu. Tabi Nihat hocamın ücret talebi benim durumumu zorlayan bir rakamdı. Ve ben Kahramanmaraş ilinde ikamet ediyorum. Kalacak yer probleminden dolayı İsntabul / Fatih de kalmam , pansuman için gidip gelmem pek söz konusu değildi. Benim siz değerli hocama sorum şu ki, fistül ameliyatını hastahanede mi yapıyorsunuz? Devlet güvencesi bu amaliyatı karşılayabiliyor mu? 4 gün / 7 gün arası hastahane de muayanede kalmak gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Özel olarak muayenede yapıyorsanız rakamsal durum nedir? Saygılarımı sunar sağlıklı günler dilerim.
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM;EĞER EHİL ELLER TARAFINDAN YAPILIRSA FİSTÜL'DE AMELİYAT KESİN ÇÖZÜMDÜR. FİSTÜL AMELİYATI (ÇOK BASİT FİSTÜLLER HARİÇ) GENEL VEYA SPİNAL ANESTEZİ  VE KUVVETLİ IŞIK ALTINDA AMELİYATHANEDE YAPILMAK ZORUNDADIR. SGK'NIN BUNUNLA İLGİLİ BİR ÖDEMESİ VAR, ANCAK BENİM ÇALIŞTIĞIM HASTANE ÖZEL OLDUĞU İÇİN DURUMA GÖRE EK OLARAK BİR KATKI PAYI ÖDEMENİZ SÖZ KONUSU,BUDA YATIŞ GÜNÜNE GÖRE DEĞİŞİR (750-1250 TL ARASI) HASTANEDE UZUN SÜRE YATMANIZA GEREK YOK,ÇÜNKÜ HERGÜN PANSUMAN YAPMIYORUZ. SADECE SİZ GÜNDE İKİ KEZ İLAÇLI SICAK SU İLE OTURMA BANYOSU YAPIYORSUNUZ, BİZ SADECE HAFTADA BİR GÜN YARANIZA GÖZ ATIYORUZ, ORTALAMA 15-20 GÜNDE YARA TAMAMEN KAPANIYOR.

 
 
Soru ID : 51 Tarih : 2011-06-23 15:05:46
Hocam merhaba adresınıze ınternette arastırma sonucunda ulastım.Acıklayacağım konu uzerınde fıkrınıze ıhtıyacım var yardımcı olursanız cok sevınırım İstanbul eğitim araştırma hastanesınde troıdle ılgılı yapılan tetkıklerde amelıyat olmam gerektığı söylendı..Sizden ricam yazacağım sonuclarla amelıyat olup olmamamla ılgılı dönüş sağlamanız... TROID USG SONUCU: SAĞ TROID LOBU BOYUTU 17X16X49mm SOL TROID BOYUTU 20X16X46mmdır..Her ıkı lob,istmus,kontur,ve ekojenıtelerı normaldır.TROID PARANKIMINDE SOL LOBDA 18X19 MM BOYUTLU HETEROJEN HIPOEKOIK SOLID NODUL IZLENDI... PATOLOJI RAPORU: TROID,SOL LOB,İİAB:TESPİT ARTEFAKTI NEDENIYLE NüKLEER AYRINTILARI DEĞERLENDIRILEMEYN FOLIKUL EPİTEL HUCRELERI,ZEMINDE KOLLID VARLIGI(non-DIAGNOSTIK SITOLOJI) VE 5.AYDA YAPILAN HORMON TESTINDE: SERBEST T4: 1.39 TSH: 0.699 ANTI TROGLOBIN:197.1 ANTI-TPO:46.3 Bu nedenle amelıyata gırmem gerektığı aktarıldı ancak olursam ya da olmazsam ne gıbı sakıncası olur bılmıyorum Buna ıstınaden değerlendırerek amelıyata gırıp gırmemem konusunda bılgı verırsenız cok sevınırım tesekkurler saygılar
Cevap:

SANEM HANIM ÇOK ÖZÜR DİLERİM AMA TIP YANİ DOKTORLUK MAALESEF SANAL ALEMDE DEĞİL GERÇEK ALEMDE UYGULANAN BİR BİLİM DALI. BIRAKIN AMELİYAT KONUSUNU BİR İLAÇ TEDAVİSİ İÇİN BİLE HASTAYI GÖRMEK VE BİLMEK GEREKİR.DOLAYISİYLE ŞU SÖYLEDİKLERİNİZLE SİZE AMELİYAT OLMALISINIZ DESEM DE OLMAYIN DESEM DE YANLIŞ YAPMIŞ OLURUM.BUNUN İÇİN MUTLAKA SİZİ GÖRMEM,SİZE DOKUNMAM VE ONDAN SONRADA YAPILAN TETKİKLERİ İNCELEYİP KARAR VERMEM GEREKİR. BEN BUNU SİLAHLA ATIŞTA HEDEFİ VURMAK İÇİN KULLANILAN BİR KAİDELER MANZUMESİ İLE AÇIKLIYORUM; GEZ-GÖZ-ARPACIK. YANİ HASTA-YAPILAN TETKİKLER VE DOKTORUN GÖZÜ AYNI ORTAMDA OLMAZSA YANLIŞ KARARLAR VE YANLIŞ SONUÇLAR ÇIKAR. TABİKİ BÖYLE OLSADA YANLIŞ SONUÇLARIN ÇIKMA İHTİMALİ SIFIRA İNMİYOR,AMA DOĞRU KARAR VERMENİN OLMAZSA OLMAZ EN ÖNEMLİ ŞARTI BUDUR.BU NEDENLE SİZİ DÜNYA GÖZÜYLE GÖRMEMİZ LAZIM. ANCAK HERŞEYE RAĞMEN SİZDE YUKARIDA ANLATTIKLARINIZA GÖRE GÖZDEN KAÇAN BİRŞEY VAR; İĞNE BİOPSİSİ YETERSİZ VE TEKRARLANMASI LAZIM, ANCAK ORDAN ÇIKACAK SONUCA GÖRE AMELİYATLA İLGİLİ KARAR VERİLEBİLİR.SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM.

 
 
Soru ID : 50 Tarih : 2011-06-23 00:21:43
iyi akşamlar mustafa bey.yaklaşık 6 yıldır kıl dönmesi problemini önce senede bir ve son dönemlerde ise 2 aylık peryotlarda apseli ve akıntılı bir şekilde yaşamaktayım.işim gereği fazla araba kullanıyor ve fazla oturuyorum.doktora gittiğimde ise apseli dönemlerde sadece dren akıp apseyi boşaltılar fakat ameliyat gerektiğini bunun uzun süreli yatış olacağını öğrendiğimde vazgeçtim.ama bir çözüm arıyorum ve iş kaybı süresi gözümü korkutuyor.Lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim
Cevap:

SEVGİLİ KARDEŞİM BİZİMLE TEMASA GEÇERSENİZ SİZE YARDIMCI OLURUZ.SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.OP.DR.M.ŞENER

 
 
Soru ID : 47 Tarih : 2011-06-16 16:31:12
Merhabalar Mustafa bey, 01 Mart 2011 Tarihinde Kıl dönmesi ameliyatı oldum. Ameliyatımın açık operasyon olmadığından eminim, ancak tam kapalı mı yarı kapalımı olduğunu bilmiyorum çünkü yapan doktor bu konu hakkında bilgi vermedi. Ameliyat sonrası kendi araştırmalarımdan sonra çok çeşitli yöntemlerin olduğunu öğrendim. Kendi fikrim ise yarı yapalı çünkü ameliyat bölgemde biri üstte biri alt tarafda olmak üzere 2 delik var ve ameliyat sonrası pansuman döneminde bu deliklerden akıntı oldu. Son bir aydır ise tekrar akıntı başladı. Bazen kendiliğiden dolu dolu, bazen de elimde bastırdığımda çıkıyor. Pansumanımı eksik etmiyorum ve 2 günde bir kılları temizliyorum buna rağmen akıntı geçmedi. Ameliyat eden doktora kontrole gittim. ''Ameliyattan 2 ay sonra hemen nüksetmez ameliyatlık bir durum yok dedi. Tavsiye üzerine başka bir cerraha gözüktüm ameliyat bölgesini 10 gün izledi. 3 günde bir kontrole gittim. Bugün kararını verdi. '' Durum daha iyi ameliyata gerek yok ufak bi işlem yapacağım dedi ve şırınga gibi birşeyle iltihap çekti ve fikri değişti birden en iyisi senin tekrar ameliyat olman çok uğraşılır böyle dedi ve bu pazartesine gün verdi. O an ki moral bozukluğundan dolayı soru soramadım. Uğraştıracak olan şey ne? Ameliyat gerekmicekse ben diğer türlü uğraşmaya rağzıyım. Sizce 2 aylık süreçten sonra bu rahatsızlık nüksedebilir mi? Tekrar nüksedip etmediği neye göre belli oluyor akıntıya göre mi? Eğer öyleyse çevremde daha önce ameliyat olupda ameliyat sonrası 3 ay akıntı sürdüğü sonrasında kesildiği 5 senedir de hiç bir şikayetinin olmadığını söyleyen arkadaşlarım var. Sizin fikrinizi çok önemseyip merak ediyorum. Eğer sizinde düşünceniz ameliyat ise, ameliyatsız kristalize fenol veya gümüş nitrat tedavisi benim içinde uygulanabilir mi ? Muayene etmek isterseniz de randevu almak isterim. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Cevap:

MEHMET BEY KARDEŞİM ÖNCELİKLE SİZE CEVAP VERMEKTE GECİKTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM,SORUNUZU YENİ FARKETTİM. NÜKS EDİP ETMEDİĞİNİ TECRÜBELİ BİR GÖZ GÖRÜNCE ANLAR,EN AZINDAN İLK GÖRÜŞTE DEĞİLSE İKİ VEYE ÜÇ GÖRÜŞTE ANLAR,DOKTORLUKTA BEŞ DUYU İLE KARAR VERMEK ÇOK ÖNEMLİDİR.O NEDENLE SİZİ BİR GÖRMEM GEREKLİ.SİTEMDEDE BELİRTTİĞİM GİBİ İLK GÖRÜŞME İÇİN ÜCRET ALMIYORUZ. 0(212)5890132 NOLU TELEFONUMUZDAN RANDEVU ALIP, GELİRSENİZ SİZİ GÖRÜP ONA GÖRE KARAR VERİRSEK DAHA SAĞLIKLI OLUR. PROBLEMİNİZİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİMİZDEN EMİN OLABİLİRSİNİZ.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 46 Tarih : 2011-06-11 01:17:13
Selamlar öncelikle.20 yaşındayım ve 02.06.2011 perşembe meme açık biyopsisi oldm.Doktor çok başarılı geçtiğini söyledi.3 gün öncesine kadar şikayetim yoktu.Dikiş değil estetik yapıldı.Kitlenin çıkarılan bölgesinde sıvı birikmesinin oluşacağını söyleyerek akmasın dedi doktor.Dün akıntım yoktu ama o bölgede biraz içeri çöküklük ve kızarıklık ardı endişelendim hemen acile gittik.Doktor baktı herhangi bi soun görünmediğini söyledi kızarılık içinde ağrı kesici ve antibiyotik yazdı.çöküntünün oluşabileceğini söyledi.peki bu çöküntü bende daimi kalır mı yoksa geçer mi.Geçmezse ne yapılması gerekir? Cerrahi müdahele gerekse bile nasıl bir müdahele olur? cevaplarsanız sevinirim. Kolay gelsin...
Cevap:

BİOPSİ SONRASI ÇÖKME OLABİLİR,ANCAK KIZARIKLIK FAZLA İSE BU İNFEKSİYON BELİRTİSİDİR, BUNUN SONUCUNDA AKINTIDA OLABİLİR. ÇÖKMENİN SEBEBİ; ÇIKARTILAN DOKUNUN YERİNİN BOŞ KALMASIDIRI. ANCAK BUNLARIN HEPSİ GEÇİCİ ŞEYLERDİR,ZAMAN İÇERİSİNDE KENDİLİĞİNDEN KAYBOLURLAR.

 
 
Soru ID : 43 Tarih : 2011-06-04 18:36:02
mrh dr bey bir soru daha sormak istiyorum kardeşim 18 yaşinda erkek. bazen büyük abdestini iç çamaşirina kaçiriyor. yani iç çamaşirinda görüyoruz bunun sebebi nedir bilemedik hangi dr gitmesi gerekiyor psikolojikmi yoksa bi hastalik belirtisimi bilmiyoruz. Doktorada gitmiyor bununla ilgilide cvp verirseniz sevinirim tşk ederim.
Cevap:

ÖNCELİKLİ OLARAK MAKAT FONKSİYONLARININ NE DURUMDA OLDUĞUNUN ANLAŞILMASI İÇİN GENEL CERRAHİYE MUAYENENE OLMASI GEREKLİ. EĞER FONKSİYONLAR NORMAL İSE PSİKOLOJİK OLMA OLASILIĞI OLDUKÇA FAZLA DEMEKTİR. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

 
 
Soru ID : 42 Tarih : 2011-06-04 18:28:55
Mrh dr bey benm sorunum basur :( kocaeliden yaziyorum 24 yaşında bekar bayanim çok kanama oluyor ve kalbimin attiği gibi makat bölgemde atma hissi oluyor kalp atişi gibi sürekli değil ama ara ara atiyor. bu sorunu çok sıkıntılı olarak 2. kez yaşayısım. dün sabah genel cerraha gittim bakayım dedi ama utandım oda görmeden yazıyorum ilaçlari ama görmek lazım dedi. 2 krem 2 hap 1 de şurup yazdı. ama kremler çok yakıyor pıtır pıtır terliyorum. ilaçlar duspatalin retard, novalgin,procto glyvenol,anestol pomad ve duphalaş die şurup verdi. kremleri sürdüm 1 sefer proctoyu içe sıktım sonrada hemen anestolu sürdüm ama çok fazla yanma yaptı ne yapmalıyım lütfen bi çözüm söleyin.. yürüyüş iyi gelirmi. masa başinda çalişiyorum kamuda. sabahtan akşama kadar oturuyorum sorun bumu bilmiyorum :S tşklr
Cevap:

BİR KERE MUTLAKA DOĞRU-DÜRÜST MUAYENE OLMALISIN. HASTALIĞIN AYIBI-GÜNAHI OLMAZ. ŞİMDİ ARTIK BİR SÜRÜ BAYAN CERRAH ARKADAŞIMIZ VAR,ONLARDAN BİRİNE MUAYENE OLABİLİRSİNİZ.DIŞARDAN BİRBİRİNİN AYNI GİBİ GÖZÜKEN HASTALIKLAR GERÇEKTE FARKLI-FARKLI HASTALIKLAR OLABİLİYOR. BU ŞEKİLDE İYİLEŞEMEZSİNİZ,ÇÜNKÜ "TIPTA HASTALIK YOKTUR,HASTALIK VARDIR". ANCAK YİNEDE BİR-İKİ ÖNERİM OLACAK; ANESTOL KREMİ KULLANMA,DİĞER KREMİDE BÜYÜK ABDEST YAPTIĞINIZ ZAMAN LEĞENE SICAK SU DOLDURUP İÇİNE OTURDUKTAN SONRA PLASTİK UCU KULLANMADAN PARMAKLA MAKATINIZA SÜRÜN. GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE 

 
 
Soru ID : 41 Tarih : 2011-06-04 09:55:20
Merhaba Sorunum hemoroid. İnternette bilgi almaya çalışırken size rastladım Bursada yaşıyorum ve sizden istediğim bursada önerebileceğiniz bir uzman.. okuduklarıma ve resimlerde gördüklerime göre bendeki hemoroid 4. safhada, büyük bir ihtimalle cerrahi müdahale yapılacak ve ben güvenebileceğim bir uzman arıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. cevabı direk mail olarak atarsanız sevinirim selcukaltinel@hotmail.com
Cevap:

PROF.DR.ABDULLAH ZORLUOĞLU - BURSA TIP FAKÜLTESİ, GENEL CERRAHİ ANABİLİMDALI

 
 
Soru ID : 37 Tarih : 2011-05-17 23:52:23
Op.Dr.Mustafa bey iyi günler eşim kanser tedavisi görüyor ve kemoterapi alıyor 6 . ve son olarak alınacak tedavimiz sonrası inşaallah düzelecek. benim sorum son günlerde nette dolaşan ve limon suyunun bu hastalığa karşı çok savaşçı olduğudur . Bununla ilgili olarak bilginize ihtiyaç duymaktayım şimdiden ilginize ve bize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Cevap:

SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN LİMON KEMOTERAPİYE ALTERNATİF DEĞİL, ANCAK VÜCUT DRENCİNİ ÖNEMLİ DERECEDE ARTTIRAN BİR YİYECEK. BİLDİĞİNİZ GİBİ KANSER ORGANİZMA DA VÜCUT DRENCİ DÜŞMESİYLE ORTAYA ÇIKAN VEYA DRENÇ DÜŞTÜĞÜ ZAMAN YAYILAN BİR OLAY,O NEDENLE İSTER PSİŞİK, İSTER FİZİKSEL OLARAK VÜCUT DRENCİNİN ÜST DÜZEYDE OLMASI LAZIM,LİMONDA BUNU SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR YİYECEK.SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.

 
 
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright Op. Dr. Mustafa Şener Designed By SeMu