Laparoskopik Böbreküstü Bezi Cerrahisi

Laparoskopik Böbreküstü Bezi Cerrahisi

0 Oy

Böbreküstü bezi ameliyatı günümüzde geliştirilen yeni teknikler sayesinde kapalı (laparoskopik) bir şekilde yapılabilmektedir.

Hastalara teşhis koyma açısından radyolojik görüntüleme tekniklerinden faydalanılır. Muayene sırasında mide- bağırsak kontrollerinde ya da genel kontrollerde, böbrek üstü bezlerinde bir kitle tespit edilebilir. Kitle masum olabildiği gibi, bazen de vücudu olumsuz etkileyecek şekilde hormon salgılar. Bu hormon nedeniyle kişinin tansiyonda yükselme, halsizlik, nefes darlığı, ciltte değişimler ve sebepsiz karın ağrıları olabilmektedir.

Bu tür bir tabloda yapılacak olan, fazla çalışan böbreküstü bezinin cerrahi olarak alınmasıdır. Son 20 senedir, teknolojinin geldiği nokta bu tür ameliyatların daha konforlu olabilmesini sağladı. Kapalı yöntemle yapılan operasyonlarda cerrahi kesi olmadan, ameliyat izlerini oldukça az seviyede bırakarak böbreküstü bezi ameliyatı tamamlanır. Bu teknik sayesinde hastanede yatış süresi erkenden biter. Yaklaşık 2 ya da 3 gün içerisinde hastalar evlerine dönebilirler. Bununla beraber ameliyat sonrasında oldukça az ağrı ile karşılaşılır.

Böbreküstü bezinde kitlesi olan herkes ameliyat edilmemektedir.

Ameliyat Kimlere Uygundur?

  • Eğer kitle hormon salgılıyorsa,
  • Hormon salgılasa da salgılamasa da kitle 4 cm’den büyükse

Ameliyattan önce böbrekteki tüm kitleler teşhis edilmelidir. Ve hastanın gerekli olan tetkiklerin hepsinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Böbrek üstü ameliyatı sırasında kişiler 45 derece yan pozisyonda yatırılmaktadır. Laparoskopik teknikle yapılan operasyonda kullanılan teleskop sayesinde ameliyat bölgesi net şekilde izlenebilir. İç organlar bu şekilde 10 katı büyüklüğünde görünmektedir.

Yorum Yap

İletişim Bilgileriniz Hiçbir Şekilde Paylaşılmayacaktır. * lı Alanları Doldurmak Zorunludur.

E-Bülten’ e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...

Web sitesinde yer alan içeriklerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi yöntemleri için mutlaka doktorunuza başvurunuz...
COPYRIGHT © 2018 - TÜM HAKLARI SAKLIDIR
Reflux Surgery Reflü Belirtileri Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir Gastrik Bypass Ameliyatı