Yandex

Memede Kist Sorunu - 26 Y, Bayan Hasta - Sekreter, İstanbul

Soru:

Merhaba doktor bey.Ben 26 yaşındayım 2 sene önce her iki memede hipokoik solid lezyonlar izlendi.Doktor korkulscsk birşey olmadığını ameliyat olmam gerektiğini fakat ameliyattan sonra tekrar çıkabileceğini söyledi.Ben ameliyat olmadım 1.5 yıldır kontrole gitmiyorum.Kendim muayene ettiğimde sol göğsümdeki kistin olmadığını farkediyorum.sağ memedeki de elimin altından kayıyor.Bu 1.5 yıllık sürecde kötüye dönmüş olabilir mi?Teşekkürler.

Cevap:    

SİZİN KİST DEDİĞİNİZ ŞEY, YİNE SİZİN İFADENİZLE VE DOKTORUNUZUN DEYİMİYLE USG'YE GÖRE SOLİD LEZYON, YANİ İÇİ-DIŞI BİR KATI BİR KİTLE, İYİ HUYLU BİR TÜMÖR. EĞER BU KİTLENİN BOYUTLARI 2 CM'NİN ALTINDA İSE ELLE HİSSEDİLEMEZ. KİST FARKLI BİR ŞEYDİR, İÇİ SU DOLU BİR BALONCUK OLARAK GÖZÜNÜZDE CANLANDIRABİLİRSİNİZ. ZAMAN ZAMAN KAYBOLABİLİR, ZAMAN ZAMAN DA ANİDEN BÜYÜYEBİLİR. ENDİŞE EDİLECEK ŞEYLER DEĞİLLERDİR, BİZDE ZATEN ELLE HİSSEDİLİR HALE GELDİKLERİNDE TEDAVİ OLARAK İĞNE VE ENJEKTÖRLE İÇİNE GİREREK BOŞALTIP (PONKSİYONE EDİP) BIRAKIYORUZ. GELELİM SİZDEKİ DURUMA, USG SOLİD LEZYON DEDİĞİNE GÖRE KÖTÜYE DÖNÜŞMÜŞ OLSA KAYBOLACAK YERDE AKSİNE DAHA DA BÜYÜYÜP ÇOK BARİZ BİR ŞEKİLDE ELE GELMESİ GEREKİRDİ. AMA SİZ YİNEDE KONTROLLERDEN KAÇMAYIN, EN AZINDAN YILDA BİR KEZ USG YAPTIRIN. SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİYLE.