Hakkımda

OP.DR. MUSTAFA ŞENER'İN ÖZGEÇMİŞİ

1955 yılında Antakya (Hatay)'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini orada okuduktan sonra 1972 yılında Antakya Lisesini bitirerek  yüksek öğrenim yapmak üzere İstanbul'a geldi. O yıl Galatasaray İşletmecilik Yüksek Okuluna girdi. Ertesi yıl ideali olan tıp fakültesini kazanarak 1973 yılında girdiği İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 18 Mayıs 1979'da bitirip tıp doktoru ünvanını kazandı. Mezuniyetten hemen sonra Bezm-i Alem Vakıf Hastanesinde 1. Cerrahi kliniğinde Prof. Dr. Mazhar Özman'ın yanında asistan olarak çalışmaya başladı. İlk yayınını burada yaptı (Cerrahpaşa Tıp Fak. Derg.12:66-69,1981/beş yıllık atonik yara olarak tedavi edilen travmatik uretero-gluteal fistül olgusu) .

12 Eylül 1980 sonrası burada Marmara Üniversitesine bağlı olarak İstanbul’da kurulmakta olan 3.Tıp fakültesinin lağvedilmesi üzerine yeniden sınava girerek İ.Ü. Tıp fakültesi genel cerrahi A.B.D.'nı kazandı. Mart 1981'de vakıf gureba hastanesindeki görevinden ayrılarak Çapa'da uzmanlık öğrenciliği eğitimine başladı. Burada bulunduğu süre içerisinde (27/03/1981 - 15/07/1985) 1000'e yakın ameliyat ve biri yabancı olmak üzere 5 yayın yaptı,  katıldığı 3 ulusal kongreye yaklaşık 8 tebliğ sundu. Temmuz/1985'te uzmanlık eğitimi tamamladıktan ve uzmanlık bitirme sınavını başarı ile verdikten sonra genel cerrah uzmanı ünvanını kazandı ve Ağustos 1985'te  vatani görevini yapmak üzere askere gitti.

Bu arada 1986 yılında katıldığı Ankara'da yapılan ulusal cerrahi kongresinde; köpekler üzerinde yaptığı "Hepatik pleksus vagotomisinin oddi sfinkteri üzerine etkisi" isimli çalışmasıyla "Hazım Bumin ödülü"nü kazandı. Askerliğini M.S.B. Çamlıca Askeri Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesinde tamamlayıp  Kasım 1986'da zorunlu hizmet gereği SSK Diyarbakır Hastanesindeki görevine başladı. 1987 yılında tekrar İstanbul'a döndü. SSK İstanbul Hastanesine bağlı Kazlıçeşme Dispanserin’de 1 yıl cerrahi uzmanı olarak çalıştıktan sonra 1988 Mart'ında SSK İstanbul (Samatya) Hastanesine geçti. Burada çalışmaya başladıktan sonra Samatya Hastanesi tarihinde gerçekleştirilmemiş birçok ameliyatı başarı ile gerçekleştirdi. 2002 yılında yapılan şef ve şef yardımcılığı sınavını kazanarak 1. Cerrahi kliniği şef yardımcılığına atandı. Bu arada (1988 ile 2000 yılları arasında) 11 adet mezuniyet sonrası eğitim kursuna katılarak cerrahinin guatr, meme, mide, kolon ve damar cerrahisi gibi özel alanlarında kendisini geliştirdi.  27 kadar ulusal ve uluslararası kongreye katılarak 13 tebliğ sundu.Bunlardan "Malign bilier tıkanıkların giderilmesinde wallstent uygulanması" isimli çalışma nisan 1994 yılında İzmir/çeşmede yapılan  XV. SSK tıp kurultayında "en başarılı bildiri" seçildi ve juriden özel ödül aldı. Gene bu dönemde 12 kadar bilimsel makelesi çeşitli bilimsel ve sosyal dergilerde yayınlandı.

2002-2003 yılları arasında 1.Cerrahi kliniğinde şef yardımcısı olarak çalıstıktan sonra 2. Cerrahi kliniğinde şefliğin boşalması üzerine 2. Cerrahi kliniğinin şefliğine atanan Dr. Mustafa Şener emekli olup özel sektöre geçtiği Ekim 2007 tarihine kadar bu görevde kalmıştır. Bu süre içerisinde aynı zamanda İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başhekim yardımcılığı görevini birlikte yürütmüş ve zaman zamanda başhekimliğe vekalet etmiştir. 2002 ila hastanenin sağlık bakanlığına geçtiği şubat 2005 tarihleri arasında SSK Genel Müdürlüğünde “cerrahi danışma kurulu” üyeliğinde de bulunmuştur.

S.B.İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştığı 19 yıllık süre içerisinde çoğu büyük operasyonlar olmak üzere yaklaşık 9000'e yakın ameliyat yapmış olan Op. Dr. Mustafa Şener özellikle laparoskopik (kapalı) ameliyatlarda ki ustalığı ile tanınır. Gene bu süre içerisinde 50'ye yakın genel cerrahi uzmanı yetiştirmiş ve kendine özgü birçok cerrahi teknik geliştirerek  bunları asistanlarına öğretmeye çalışmıştır.

Ulusal cerrahi derneği, İstanbul cerrahi derneği, Ulusal endoskopik-laparoskopik cerrahi derneği, Ulusal kolo-rektal cerrahi derneği, İstanbul meme cerrahisi derneği, Hepato-pankretobilier cerrahi derneği, , ulusal travma ve acil cerrahi derneği, Bariatrik ve Metabolik cerrahi derneği, Türkiye Obezite Cerrahisi derneği üyesi olan Op. Dr. Mustafa Şener aynı zamanda Yenibosna Aksa Kliniği ve Hayrunnisa Hastanesinin kurucusu olan “SAĞLIK VAKFI”nın 5 kurucu üyesinden biridir.

1989 yılında  Sağlık Vakfı tarafından hizmete sunulan “Özel Aksa” polikliniğinin kuruluşunda önemli görev üstlenmiş olan op.Dr.Mustafa şener ,1991 yılında açılan Özell Huzur Hastanesinin kurucuları arasında yeralmış ve 2006 yılına kadar burada da kısmi zamanlı olarakta çalışmıştır.

Aynı zamanda sporcu olan Op. Dr. Mustafa Şener siyah kuşak 1. Dan judocu olup, Türkiye 1. Ve 3.lükleri vardır. İki dönem de judo federasyonu sağlık kurulu üyeliği yapmıştır. Halen su sporları ile uğraşmakta ve sukayağı yapmaktadır. 

2007 yılı sonunda İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kendi isteği ile emekli olarak özel sektöre geçmiş ve bu tarihten 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar kuruluşuna katkı sağladığı  Özel Medipol Üniversitesi'nin uygulama hastanesi olan Nisa Hastanesinde Cerrahi grup şefi olarak çalışmıştır.İyi derecede İngilizce ve birazda arapça bilen Op. Dr. Mustafa Şener 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren hastalarına Haseki/Yusufpaşa’ daki kendi ofisinde hizmet vermekte olup, evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibidir.

E-Bülten’ e kayıt olarak en yeni haberler, duyurular ve güncellemelerden ilk siz haberdar olabilirsiniz...

Web sitesinde yer alan içeriklerin tamamı bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi yöntemleri için mutlaka doktorunuza başvurunuz...
COPYRIGHT © 2018 - TÜM HAKLARI SAKLIDIR
Reflux Surgery Reflü Belirtileri Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir Gastrik Bypass Ameliyatı